dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem
Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
ferihitka je Natusa46...ci jaky nick tu predtym mala?
Presne toto som čakala, že zase začneš obhajovať. Tak ako vidím vybrala si si dobrovoľne trápiť sa. Tak nech sa páči. Predpokladám, že toto je pre oboch prvý vzťah. Možno si to písala niekde, už si nepamätám. Ak áno, tak váš je len o zvyku a závislosti ako písali ostatní. Tam už nie je láska, ale strach zo zmeny, straty toho čo mi ,,patrí" a ,,patrilo". Musíš sa posunúť ďalej v živote, ešte veľakrát spadneš na hubu. To nevadí, nie si sama na svete. Nechaj ho ísť, daj šancu sebe, aby ťa miloval niekto iný. Rozchod bolí, ale prebolí. Viem, prvá láska je tá prvá, ale nemusí byť posledná. Niekto stretne svojho celoživotného partnera aj po 30tke, tak nezúfaj, nájde sa aj pre teba vhodný partner, s ktorým sa nebudete hádať, nadávať si. Lebo vzťah, kde si dvaja nadávajú a hlavne muž k žene je veľmi škaredý vzťah. Ja by som v takom vzťahu neostávala. Šliapal by moju osobnosť, dôstojnosť. A môžem sa vykašľať na predošlé spoločné roky. Ľudia sa menia, ty si sa zmenila, on sa zmenil. Mali ste niekedy spoločnú cestu, ale už by bolo asi lepšie, keby ste sa vybrali každý inou. Nemyslím si, že by si si niekedy búchala hlavu o stenu, že si sa sním rozišla. Možno mu ešte niekedy poďakuješ. Možno ti ukázal čo vlastne očakávaš od chlapa a máš predstavu akého chceš partnera pri sebe. Takto sa len zničíš, utrápiš sa. A čo, že máte svetlé chvíľky? By som chcela vidieť ako by u vás asi vyzeralo manželstvo. Ale je to tvoj život.
fehirtka tuším si písala že si bola viac krát u psychologa. ale myslím že si nepísala že rpečo si k nemu išla.
ferihitka
Vela krat si sa pozastavovala nad spravanim inych zien v ich temach.Svoje spravanie ako nadmerne ale nevidis.
Pises uz tyzdne dookola to isté. Ziadna zmena .Tak i com to je?Len TY TY a TY.Len co ty chces.Ale to ze doslova zobres priatela o pozornost tiez normalne nie je.Uvedom si ze taky chlap o taku babu straca zaujem.Ja sa mu uz naozaj necudujem.Kto vie co by tu napisal on.
neviem11 neignorujem rady len neviem,ako ich mám docieliť, prípadne čo spraviť, rozchod nechcem zatiaľ, možno pauzu,ale tých už bolo, neviem sa od neho odpútať, ani on odo mňa.aj dnes mi už písal,aj volal asi trikrát. Neignorujem,len neviem to dokázať, to čo by som mala. som slabá.
nie, vy sa nelubite. ano, ste na seba zvyknuti. toto cele je len zvyk a ZAVISLOST. normalny clovek nenapise, ze by sa obesil keby si po rozchode jeho byvaly najde niekoho. ak ignorujes desiatky stran rad, tak sem prestat prispievat ty. nic ine ti to uz naozaj nikto neporadi.
wyz odpustila by som si na tvojom mieste tie vulgarizmy a urážky, keď máš takto prispievať do diskusie radšej neprispievaj mna neurazíš svojimi rečami.keď nechceš čítať diskusiu, necitaj...
diskusia nie je o vulgarizmoch.
zdenka viem, čo chcem,on keby cital tuto diskusiu, tak ma asi zahluší, on nenavidi fora, diskusie a nevyjadruje sa o tom pekne, nemozem to spravit.
moja rada -mali by sme to asi ukončiť, lenze ani jeden znas to nechce ukoncit, chapete to, vlecie sa to proste uz dlho,
možno nemáme sucit jeden s druhým,lebo akosi vyprchal,i ked ktovie prečo,ale máme aj svetle dni, a tyzdne, kedy nam je fajn.napríklad sme boli teraz splu na vylete cez vikend, a bolo super, asi sa bojíme jeden druheho nechat,lebo nechceme aby ten druhy si nasiel vztah. Ja napr si nedokazeš predstaviť, ze yb si on nasiel inu,asi by som sa obesila, nedala by som to...nemoze si najst proste inu, a sam by neostal ...sme na seba proste zvyknutí, lubime sa, len dokážeme byt k sebe velmi zli,co je samozrejme zle, ale dokazeme byt aj dobri,ale tak ja uz fakt neviem,co s tym :( rozchod zatial nechceme, chceme to este skusit, rozpravali sme sa aj o tom cez vikend, len neviem,si predstavit,ako to bude dalej...my akoby sme mali nervy proste stále na nieco, a vybijame si to na tom druhom,alebo tak..
Mna by viac zaujimal jeho pohlad na vec, nez tvoj, ferihitka. Pusti k pocitacu radsej jeho, ty nevies co chces.
už dávno ste to mali ukončiť a bolo by to lepšie, mali by ste sa obidvaja lepšie
Prečítala som všetky tvoje príspevky.
Poradím ti, rozíďte sa. Váš vzťah už nemá zmysel. Držíš sa ho ako kliešť (on možno taktiež teba), ale to už je len výsledok stereotypu, strachu zo zmeny, možno zo slobody? Neviem, nevidím do teba. Ale Vám už chýba láska, pochopenie, súcit. Tebe nadáva priateľ? Tak to si teda samu seba nevážiš. Dievča, daj sa do poriadku, daj si do poriadku svoju dušu. Odpusti sebe, jemu a choď ďalej, ale bez neho. Nájdeš si iného muža, nemaj obavy, si mladá, máš život pred sebou. ,,Pre jedno kvíti, slunce nesvíti."
Prestaň sa ľutovať. Neľutuj ani Váš vzťah. Poďakuj priateľovi za pekné spoločné chvíle, aj za tie zlé, aspoň si sa niečo naučila, nabrala skúseností. Každý človek sa vyhýba ľútostivému človeku. Nie je to k ničomu dobré.
Ak si ani môj príspevok nepochopila a budeš si stále mlieť svoj ,,príbeh", že ty to bez neho nezvládneš, miluješ ho, atď. tak už len ostáva jediná rada: Komu niet rady, tomu niet pomoci.
Nech sa ti v živote darí!