Neviem, ze som, ze existujem....ako sa vratit do reality?

Príspevok v téme: Neviem, ze som, ze existujem....ako sa vratit do reality?
ja8

Prosim pomôžte. Po velmi psychicky stresujúcom obdobi (rozchod-nevera z partnerovej strany, odstahovanie zo spoločného bývania, nájdenie si novej skvelej prace, a nového bývania v inom meste) mi proste pred týždňom vypovedala hlava. Telo ide ako stroj, v zrkadle neviem kto to je, ked sa seba dotýkam ci hlavy ci ruky, necítim si to poriadne, ze sa dotýkam samej seba a logické myslenie mi vyplo uplne, cize nove veci neviem spracovať
(naštastie som za 3tyzdne v novej praci sa naučila, ktorými MHD mam cestovať, kde vystúpiť, kam sa vyviesť, koho pozdraviť a podobne, ale neuvedumujem si váhu peňazí, ci ziadny clovek mi nie je cudzí, a keby ma aj prepadli, nemala by som ani sebapud obrany). Cítim sa ako nadrogovana, alebo omamena lístkami, a pritom nic neberiem. Stratila som uz aj pojem o čase. Poznám len cislo, ale neviem ho poriadne priradiť, ci je to poobedie alebo vecer.
Co je asi najhoršie, ze na Slovensku uz nemam ani rodinu, pracujú v zahraničí, kde som sa po rozchode bola dat aj dokopy, pomohlo mi to a aj som sa dokázala sama postaviť na nohy a teraz mi proste vypol mozog!
Ved som nebrala ani ziadne oblbováky, ale je pravda, ze hlava mi isla na 500%, nic ine som neriešila iba rozchod a preco to spravil...uz som bola na prvom sedení u psychologicky, vo stvrtok, na sedení som este vedela a cítila, ze som to ja, ze len obcas začínam vypadávať, ale od piatku mi hlava vypla uplne...Je pondelok, pracu som prežila len tak tak, ale v praci sa mam učiť nove veci, ostala som vraj velmi ticha (a pritom som velmi komunikatívna a výrečná)
Teraz je to velmi zle, ked pisem, ani si neuvedomujem co pisem a co som napisala, pisem len písmenka a slova...hadam je to vobec v slovenčine ....
Normalne sa cítim ako po nejakej uzitej droge prave ...
A zacina mi tŕpnuť hlava....

Bestie

ja som z prepracovanosti a stresu, dostala taku derealizaciu a depersonalizaciu, ze Vam to neviem ani opisat. Mala som pocit, ze existujem, ale vsetko okolo mna je len film. teda ze telo existuje a moj mozog je vypnuty. vsetko som vnimala akoby cez zastrete okno, okuliare, hmlu .... neviem Vam to ani opisat, co sa mi udialo ... prosim Vas ako toto vobec moze vzniknut? stav ze existujete a neexistujete.
uzivam antidepresiva a malu davku antipsychotik. lebo to bola sila.

Lu333

Ahojte všetci, Ja8 sa nám neozýva tak dúfajme že už samá tak dobre že na túto diskusiu aj zabudla :) Ďakujem za kontakt na liečiteľa, ja niesom veľmi zástanca takýchto liečebných postupov ale ak bude horšie skúsim aj to. jA som raz hore raz dole a už ma to prestáva baviť. Bola by som preto rada ak Ja8 na niečo prišla aby nám dala vedieť čo to bolo :) Asi si pôjdem dať vyšetriť aj obličky

Cliatsi

Ahoj, telefonicky som hovoril s jedným mladým chlapíkom, ktorý mal derealizáciu a deopersonalizáciu v trvaní myslím že pol roka, bolo to zo stresu a odporučil mi jednu pani. Volá sa pani Zuzana Tóthová, je zo Zbrojníkov, okres Levice, tel. kontakt 0918425512. Ale nevedel mi presne povedať, čo mu vtedy dala, aký prípravok.
Za to, že k nej prídeš, nič neplatíš, platíš len za to, keď si u nej niečo kúpiš. Tento chalan u nej platil vraj nejakých 6 EUR za nejaký bylinkový prípravok a bol prekvapený, že mu to pomohlo, lebo pochodil u mnohých doktorov. Chalanovi pomohlo nepiť kávu pri Deper a Dereal.
Ja sám DEPER ani DEREAL nemám, ale zaujímajú ma tieto javy. Mám iný stav - ANHEDÓNIA, keď sa neviem dokopať do veľa činností, všetko odkladám na neskoršie, často krát to nedokončím, pociťujem únavu, som vyčerpaný, veľa premýšľam o živote a jeho zmysle, lebo žiaden nevidím.
Mám soc. fóbiu, mal som depresiu, snažím sa žiť "normálne", ale akosi to nejde.
Bude ma veľmi zaujímať, ako dopadnete u tejto pani bylinkárky, preto dajte vedieť, prosím sem do tejto témy, aby aj ostatní vedeli, kam majú ísť, ak by liečba u nej naozaj zabrala.
Ak niekto chce, napíšte na cliattsi@azet.sk, budem rád.
Je možné, že moja cesta bude smerovať tiež k tejto bylinkárke.....
www.kniznicalevice.sk

Pozdravujem ja8. Mandy a Lu333. Bol by som rád, ak by ste prispievali do témy a tiež ma zaujíma, či vám boli zmerané aj hormóny štítnej žľazy a nadobličiek a ako to dopadlo.
Ja osobne by som vám experimenálne odporučil tinktúru z Rozchodnice ružovej – Rhodiola rosea. Pomáha znižovať úzkosť a „optimalizuje hladinu serotonínu v mozgu“. Ak to bude niekto z vás užívať, dajte vedieť, ako ste dopadli Ja mám soc. fóbiu, mne znižuje úzkostné stavy. Vyrába to firma Naděje, je to malá fľaštiščka,úpite to v obchodoch zdravého životného štýlu a stojí to asi 5 eur.
Diskusiu sledujem, ale veľmi sa nezapájam, lebo nemám funkčný počítač a môj telefón tiež nejako blbne :-) Čaute, držím palce!

Lu333

Ahoj Ja8, tak som zvedavá ako sa máš ? :) dúfam že problém je zažehnaný a napíšeš nám niečo pozitívne :)

Lu333

Ja8: to je super že to začínaš takto riešiř, veľmi silno ti držím palce, potom nám daj vedieť ako sa ti darí

ja8

Lu333 - no takto, psychiatricka vedela hned, ze sa jedna o dp/dr, akurat, ze ten rychly nastup sa jej absolutne nezdal. Takze ona hned volala neurologicke, kde to s nou riesila predo mnou a kam ma ihned odoslala prednostne. Mozností bolo viacej od: hormonov, nadobliciek, stitna zlaza atd...Kedze sa mi to nedalo riesit kvoli rodinnej situacii (a prikladali sa aj tak vsetci k psychike, ze ked ostanem v uplnom klude, to prejde...) tak som to musela zacat riesit az teraz, kedze ani polroka totalneho kludu nepomohlo - nijako. Takze uz riesim magneticku, hormonalny profil, orl - kvoli tinitu...a podla vysledkov sa uvidi dalej...Neurologička mi povedala, ze na to pride...
mandy01 - napisala si mi na to moje, ze ty to mas tiez tak ako ja, tak som myslela nie len dp, ale aj menstruaciu, tinitus...preto som myslela, ze ju nemas a si na hormon. liecbe tiez, nakolko ju zial bez toho nedostanem vobec.

Lu333

Ja8: ja skutočne neviem čím to môže byť, len mi ide o tom aby si sa snažila to zistiť. Daj si hoci urobiť kompletnú lekársku prehliadku ( viem že sú také kde síce zaplatíš 400 eur ale behom jedného dňa ti skontrolujú všetko od palca na nohe až po vlasy na hlave). Veď z niečoho to predsa musí byť. Depersonalizácia je psychiatrická diagnóza, ktorá síce nemusí byť spojená s duševnou poruchou ale spadá pod psychiatriu, preto som sa pýtala na psychiatra. Zaráža ma že ten psychiater za ktorým si bola ti nijako nepomohol, už len keby ti vymenoval xy vecí z ktorých to môže byť ( aj tie ktoré nemajú nič spoločné so psychikou) urobil by veľa. Verím ti že takto sa žiť nedá. Nezlepšilo sa to ani trošku?

Prezyvka055

Nebud sentimentalna. Ak je to vazne tak navstiv psychologa. Ak nie tak sa daj dokopy a nehraj sa na utrapenu. Take veci sa stavaju ludom bezne.