Ahojte. Mám 20. Idem na plastiku - operácia uší - korekcia tvaru. Nikto o tom z mojej rodiny, známych, ani kamarátov nebude vedieť. Kamaráti a známi o tomto probléme nevedia, už 20 rokov ho ukrývam, vôbec nemôžem nosiť vlasy vypnuté, je to peklo, ten kto nezažil - nepochopí. Idem úplne sama k cudziemu človeku, do inej časti SVK, u kt. budem mesiac bývať, kým sa to prelieči. Rodičom som povedala, že idem na brigádu robiť animátorku do tábora. Na túto operáciu som si zarobila minulý rok brigádou v zahraničí. Tieto peniaze všetky miniem (lebo ani ubytko a strava nebude zadarmo), čiže neviem čo im poviem, ked prídem a budú čakať, že som si zarobila a pritom všetko miniem. Moji rodičia sú proti akémukoľvek zásahu do tela. Vedia dobre, že ma to trápilo a trápi, ale tvária sa, že nič nevidia. Ale hlavne že ked mal brat akné, tak robili všetko možné aj nemožné, aby mu s tým pomohli (za čo ich neodsudzujem, ale nechápem, prečo nerozumia mne, ved čo, ja by som mohla žiť aj s hrbom a oni by povedali, že tak to ma byť!!). Mám z toho dobré komplexy a nešla by som nikdy na operáciu prs (aj ked mam Ačka), ani na žiadny botox a pod. sprostosti, ale toto je dnes fakt bežne a verím, že mi to úplne zmení život, na koľko ho mám poriadne obmedzený vdaka mojim ušom. Ale mám aj obavy, čo to bude za človeka, z operácie, bolestí, možných komplikácii a hlavne z toho, že nikto nebude stáť pri mne ako morálna opora, Nerada takto klamem, ale musím. Asi ma tu odsúdite, ale je mi to jedno. Vy by ste na mojom mieste urobili to isté a možno už aj skôr. Napíšte prosím, čo si myslíte vy. Ďakujem.
Hrozne sa bojím, ale je to môj sen odmalička
Messje: Ďakujem za podporu. Skutočne o tom probléme nevedia. Ale určite niečo tušia. Nemôžem sa vrátiť aj tak, bývam na dedine, kde by sa to hned roznieslo, čo nechcem. Takže nielen kvôli rodičom, ale aj ľudom od nás. Kašlem už na tie peniaze, teraz je najpodstatnejšie splniť si tento sen.
ovecka: Zaujímavé a nie pekné. Ved aj ten hrb je netypický a zaujímavý podľa teba, no nie? A že "ono dost vela tyho operacii sa nepodari "?? Typická neprajná slovač, ako sa vraví. Predstav si, že to je odborník a verím, že mi to urobí dobre. Nevravím, že nemám iné problémy, ale toto je pôvodcom väčšiny z nich, lebo ma to obmedzuje na živote. A áno, väčšina mojich problémov a obmedzení sa tým vyrieši.
nevieme co mas s tymi usami ale ak ich mas netypicke tak je to aspon zaujimave...ono dost vela tyho operacii sa nepodari a tiez vecsinou ludia co taketo nieco robia maju skutocny problem niekde inde a ten sa tymto nevyriesi...
Elala
Chod za svojim snom.Ku cudziemu cloveku by som byvat nesla ale.Po operacii chod rovno domov.Uz ti nikto nic nemôže. Budu dudrat ale ty budes doma a usetris peniazky.Rodicov to za par dni prejde.Chod pekne domov.A never tomu ze si nikto z blizkych usi nevsimol.Vsimli,len to nekomentovali.Potom su to normalni ludia ktori ti nic nepovedia ani po operacii.
Drzim palce
Emily opat: Ahoj Emily, idem práveže odborníkovi na súkromnú kliniku, niektorí to robia za polovičnú cenu, ale on má naozaj dobré referencie. Uvedomujem si, že riskujem, ked idem za ten čas bývať k človeku, ktorý býva v tom istom meste, ako má ten plast.chirurg ordináciu, ale inú možnosť nemám. Áno, som pevne rozhodnutá, aj ked mám strach. Zajtra idem na konzultáciu. Nebudú mi oporou. Vedia o tom a nikdy ich to nezaujímalo. Tu a teraz prišla jediná možnosť ako si splniť dlhoročný sen a ja nemienim z toho vycúvať. Čo sa mi má stať, stane sa. Už mi to je jedno, pretože aj tak žijem obmedzeným životom, kde sa musím vyhýbať ľudom a nemôžem robiť to, čo chcem, kvôli nejakému hlúpemu estetickému problému. Znamená to pre mňa veľa a ako som už písala, som presvedčená, že mi to úplne zmení život.
Pozri ja nebudem hodnotiť ci je tvoja operácia oprávnená ci nie a ani ta od nej odhovárať. Zda sa, ze si pevne rozhodnutá. Co sa mi ale nezdá správne, ze ty ideš k niekomu koho zda sa ani nepoznáš a este tam chceš mesiac bývať? Dobre som tomu porozumela? Dievča ked operácia tak u skúseného lekára, ktory ma za sebou dokázateľne vela úspešných zákrokov. Moja sestra bola na operácii viecok súkromne v martinskej nemocnici, operovala ju lekárka a vsetko ok. Alebo su sukromne kliniky, proste neunáhli sa! Dobre sa informuj pred tym ako sa niekomu zveríš do rúk! Mozes dopadnút veľmi zle!
Bola si u toho človeka na konzultácii, videla si výsledky jeho práce?
Neviem kolko mas peňazí ale radsej pockaj, našetri viac a vyber si dobre kto ta bude operovať.
Ďalšia vec, mas 20 rokov. Rodičom by som povedala, s vašou podporou alebo bez na tu operáciu pôjdem. Možno sa mýliš a budú ti oporou. Budes potrebovať pomoc a ty sa chceš odpratať niekam na mesiac, nikomu nepovedať kam ideš, nevieš riadne za kým a nevieš ani co ta tam caka! Spamätaj sa!
Mesačný princ, dakujem za podporu.