Hrozne sa bojím, ale je to môj sen odmalička

Príspevok v téme: Hrozne sa bojím, ale je to môj sen odmalička
elalala

Ahojte. Mám 20. Idem na plastiku - operácia uší - korekcia tvaru. Nikto o tom z mojej rodiny, známych, ani kamarátov nebude vedieť. Kamaráti a známi o tomto probléme nevedia, už 20 rokov ho ukrývam, vôbec nemôžem nosiť vlasy vypnuté, je to peklo, ten kto nezažil - nepochopí. Idem úplne sama k cudziemu človeku, do inej časti SVK, u kt. budem mesiac bývať, kým sa to prelieči. Rodičom som povedala, že idem na brigádu robiť animátorku do tábora. Na túto operáciu som si zarobila minulý rok brigádou v zahraničí. Tieto peniaze všetky miniem (lebo ani ubytko a strava nebude zadarmo), čiže neviem čo im poviem, ked prídem a budú čakať, že som si zarobila a pritom všetko miniem. Moji rodičia sú proti akémukoľvek zásahu do tela. Vedia dobre, že ma to trápilo a trápi, ale tvária sa, že nič nevidia. Ale hlavne že ked mal brat akné, tak robili všetko možné aj nemožné, aby mu s tým pomohli (za čo ich neodsudzujem, ale nechápem, prečo nerozumia mne, ved čo, ja by som mohla žiť aj s hrbom a oni by povedali, že tak to ma byť!!). Mám z toho dobré komplexy a nešla by som nikdy na operáciu prs (aj ked mam Ačka), ani na žiadny botox a pod. sprostosti, ale toto je dnes fakt bežne a verím, že mi to úplne zmení život, na koľko ho mám poriadne obmedzený vdaka mojim ušom. Ale mám aj obavy, čo to bude za človeka, z operácie, bolestí, možných komplikácii a hlavne z toho, že nikto nebude stáť pri mne ako morálna opora, Nerada takto klamem, ale musím. Asi ma tu odsúdite, ale je mi to jedno. Vy by ste na mojom mieste urobili to isté a možno už aj skôr. Napíšte prosím, čo si myslíte vy. Ďakujem.

lolinka

Tak k takemu lekarovi co to nikdy nerobil a sam priznal, ze to robit ani nevie by som na operaciu nesla. Ak si este nezaplatila zalohu, tak mu jednoducho povedz, ze si si to rozmyslela. Zas nechat sa operovat za kazdu cenu hocikym len pre pocit zufalstva tiez nie je dobre. Urcite tvoj problem nie je taky vazny ako ho ty vnimas.

elala

Messje dakujem. Napísala som 11 dalším, vrátane pána doktora Homolu mail aj s priloženými fotografiami. Ale už mám dohodnutý termín tak či tak - ako sa z toho "vyvliecť" ?

Messje

Je to Mudr.Igor Homola. Je úžasný.
Je logicke ze sa bojis,ale to sa boji kazdy kto ide na plasticky zakrok.Nikto nema istotu ze to dopadne podla jeho predstav.Je to proste riziko.
Pokial si ale rozhodnuta,tak chod do toho.Ja by som ale radsej vybtala viac konzultacii s voac doktormi a potom isla do toho.Radsej chod dalej a kasli co povedoa rodicia,po zakroku chod domov,ako vybrat si boh vie koho kto si nie je isty,ale mat moznost schovat sa pred rodicmi.Co ti je dolezotejsie?Aby operacia dobre dopadla.Tak vyskusaj napr.Homolu.Zavolaj mu alebo podli foto do mailu.Ci by bol schopny to urobit.Radsej si vyber dobreho doktora aj ked je dalej ako blizkeho a pokaslat to.

elala

Majú dobré referencie, všetci ich chvália. Preto som sa pre nich rozhodla. A ako sa prosím ťa volá ten z toho Martina?

elala

Neviem či tam mam ist, ale termin mam už dohodnuty. Mám strach, že to nedopadne dobre. :( Martin je príliš daleko.

Messje

ela
Ja sa opytam inak
Preco si sa rozhodla pre tohto doktora?
Vies,plasticki doktory robia plastiky usi ktore odstavaju,ak mas ale ty usi ktore maju iny tvar ma vrchu a ten je tazke upravit,je velmi pravdepodobné ze to naozaj neurobi dobre.Velmi dobry plasticky chirurg je v Martine

elala

Prosím vás poradte mi ešte niekto, po tej konzultácii sa cítim beznádejne a neviem čo urobiť :( Nebála by som sa ničoho, jedine sa bojím výsledku, ktorý môže byť ešte horší. Neviem čo mám robiť, nespím, nejem, nič nevnímam. Neviem, čo mám robiť :(

elala

Prosím vás poradte mi ešte niekto, po tej konzultácii sa cítim beznádejne a neviem čo urobiť :( Nebála by som sa ničoho, jedine sa bojím výsledku, ktorý môže byť ešte horší. Neviem čo mám robiť, nespím, nejem, nič nevnímam. Neviem, čo mám robiť :(

neviem111111

na osetrovanie po operacii sa urcite opytaj lekara a nie nas na fore, aj keby ti tu neviem co ludia poradili, pytaj sa lekara. teda drzim ti palce, ale ked raz doktor povie, ze to urobit nevie, nelahla by som mu pod noz.

elala

Ahojte. Idem s pravdou von. Moje uši sú veľmi netypické - sú spicate. Ale ešte aj to zvláštnym spôsobom. Ubezpečujem vás, že nie som ten typ, čo robí z komára somára, ale moje uši jednoducho nevyzerajú dobre. Dnes som bola na tej konzultácii u pána doktora Ž.i.k.l.u. A viete čo mi povedal? Že on to nevie urobiť, že nechce na mne experimentovať a že sa s takým niečim nestretol ešte. A to je odborník. Povedal, že by som sa mala s tým zmieriť, že ked budem mať deti, to riešiť nebudem a že tá operácia prvé 2 týždne po veľmi bolí. Normálne mi bolo v tú chvíľu do plaču. Potom zavolal pána doktora C.e.r.v.e.n.a (učelovo to takto pišem) a ten tam začal niečo, že ako by to urobil. Tak sa toho pán Z.i.k.l.a. nakoniec chopil, ale vidím, že má z toho aj on strach, že ako to urobí a ako to bude vyzerať (tu je vidno, že on je zodpovedný a dobrý, ale jednoducho na moje uši asi nemá nik :( ). Videl, že aj ked ma postraší bolesťou a hocičím, že ja som už pevne rozhodnutá. Už mám aj stanovený termín. Kedže si čelenku kupujem sama, prosím vás, neviete kde kúpim tú špeciálnu, čo tak sťahuje a čo sa dáva po tej operácii? Lebo mám to aj trocha odstávajúce, ale nie veľmi, ale idú mi v podstate operovať aj toto. Tiež si budem kupovať lieky, povedal, že mala by som také, čo zvyknem užívať, ja zvyknem užívať ibalgin, ked ma niečo bolí, ale ten mi nejak nezaberá. Vela ľudí spomína Novalgin. Ale neviem koľko tých liekov si mám kúpiť...A ešte jedna vec: budem si musieť robiť repíkové obklady, lenže ako dosiahnem k tým ušom ked budem mat hlavu ofašovanu?? Na toto som sa zabudla opýtať. Za vaše odpovede dakujem.