Ahojte. Mám 20. Idem na plastiku - operácia uší - korekcia tvaru. Nikto o tom z mojej rodiny, známych, ani kamarátov nebude vedieť. Kamaráti a známi o tomto probléme nevedia, už 20 rokov ho ukrývam, vôbec nemôžem nosiť vlasy vypnuté, je to peklo, ten kto nezažil - nepochopí. Idem úplne sama k cudziemu človeku, do inej časti SVK, u kt. budem mesiac bývať, kým sa to prelieči. Rodičom som povedala, že idem na brigádu robiť animátorku do tábora. Na túto operáciu som si zarobila minulý rok brigádou v zahraničí. Tieto peniaze všetky miniem (lebo ani ubytko a strava nebude zadarmo), čiže neviem čo im poviem, ked prídem a budú čakať, že som si zarobila a pritom všetko miniem. Moji rodičia sú proti akémukoľvek zásahu do tela. Vedia dobre, že ma to trápilo a trápi, ale tvária sa, že nič nevidia. Ale hlavne že ked mal brat akné, tak robili všetko možné aj nemožné, aby mu s tým pomohli (za čo ich neodsudzujem, ale nechápem, prečo nerozumia mne, ved čo, ja by som mohla žiť aj s hrbom a oni by povedali, že tak to ma byť!!). Mám z toho dobré komplexy a nešla by som nikdy na operáciu prs (aj ked mam Ačka), ani na žiadny botox a pod. sprostosti, ale toto je dnes fakt bežne a verím, že mi to úplne zmení život, na koľko ho mám poriadne obmedzený vdaka mojim ušom. Ale mám aj obavy, čo to bude za človeka, z operácie, bolestí, možných komplikácii a hlavne z toho, že nikto nebude stáť pri mne ako morálna opora, Nerada takto klamem, ale musím. Asi ma tu odsúdite, ale je mi to jedno. Vy by ste na mojom mieste urobili to isté a možno už aj skôr. Napíšte prosím, čo si myslíte vy. Ďakujem.
Hrozne sa bojím, ale je to môj sen odmalička
keby si mala take usi ako elala sama by si prva utekala k doktorovi...lahko sa ti pise ked nema taky problem ze?:)inac pekny den ti prajem
pravy obranca, stale tu pises ze ide o sebavedomie, ale asi ani nevies, co to znamena. to predsa nie je o tom, ze si dat odstranit kazdu jednu chybicku, ktoru na sebe clovek najde, ale o tom mat sa rad a poznat svoju cenu aj s tymi chybami. My tu elu od operacie neodhovarame, len sa jej snazime dodat sebavedomie do buducna. Myslim, ze ela vyznam nasich prispevkov chape, ty nemusis.
boch???
co ma boch spolocne s s ellala usami?:)))
elala - ale aj keď pôjdeš na tú operáciu, mala by si zvíťaziť nad tým strachom z posudzovania. To nie je dobré pre život nechávať sa takto veľmi ubiť mienkou druhých. Bolo by pre teba dobré nájsť v sebe tú sebahodnotu. Ak si veriaca, máš na to výbornú príležitosť. Pozri Ježiša vysmievali oveľa viac, ale vedel, že jeho hodnota je u Otca, nie u ľudí. Môžeš ísť do toho s Ním - On tomu rozumie, čo prežívaš a u Neho máš nekonečnú hodnotu - si pre Neho jedinečná a celá krásna.
Kým tie uši ešte máš ako ti narástli, skús urobiť ten coming out a ukázať sa ľuďom s vypnutými vlasmi. Kašli na všetkých, ktorí ti neveria, opri sa o tých, pre ktorých niečo znamenáš....
Naučíš sa pre svoj ďaľší život niečo dôležité, niečo čo sa ti vždy zíde. Oslobodiť sa od strachu z posudzovania iných a byť svoja. Taká akú ťa miluje Ježiš....
Ľudia! Odpísal mi ten doktor, čo ma má operovať. Čo na to poviete?
"Dobry den,
Ano musim priznat, ze Vas problem nie je standardny, ale je riesitelny. Pocas operacie, sa na chrupku nalozia specialne stehy, ktorymi sa formuje chrupka a ucho sa ohne smerom k hlave. Tym padom sa aj tie spicky vystru a prehnu smerom k hlave a ten spic sa roztiahne. Dalsou vecou je to, ze po operacii sa ucho vytamponuje gazou, ktora pomaha pri foromovani noveho tavaru ucha. Takze tymto by sa mal Vas problem vyriesit a usi budu aj blizsie pri hlave."
forever: Ďakujem za skúsenosť. Len človek, čo žil či žije s komplexom, ktorý ho nenormálne vo VSETKOM obmedzuje, to vie asi pochopiť. Najhoršie je, že teraz mi stále odpisujú maily len asistentky tých plast. chirurgov, čo vravia, že áno, prídte prídte, všetko sa dá, lenže to len zo mňa chcú peniaze vytiahnuť, lebo konzultácia stojí u každého 20€.
Ved pozrite malú vzorku ako sa líškajú:
"Dobrý deň,
Čo sa týka odstávania ušiek v tom nie je problém. Ak chcete riešiť aj tvar uška , musí to vidieť naživo pán doktor. Je nevyhnutná konzultácia .Prajete si termínik?"
Jednému inému doktorovi by som predsa ešte na konzultácia šla, no neviem akému. Tento týždeň by som mala ísť aj obvodnej na krvné testy (neviete po koľkých dňoch chodia výsledky? viete aby to bolo čo najaktuálnejšie..) Fakt mám z toho strach, som úplne nahratá, lebo kebyže si vyberiem iného doktora, tak musím zháňať niekoho u koho by som ten mesiac mohla ostať znovu :(
Filip: To, čo píšeš, je pekné, ale tak ako to vnímaš ty, to vníma len drvivá menšina a väčšina vždy posudzuje aj najmenšiu vec.
Pravy obranca: Ďakujem za podporu ešte raz.
ja888: Aj ja mám plno dalšich veci, ale s nimi som sa už zmierila. Ale predstav si, že máš niečo, čo nikto možno ani na celom SVK nemá, čo ťa celý život obmedzuje, psychicky ničí, vdaka čomu nemôžeš robiť, čo chceš, vdaka čomu nemáš vzťah a vyhýbaš sa ľudom a spoločnosti, v kt. túžiš byť, ľudia ťa nechápu a majú za čudáka, vdaka čomu sa musíš vyhýbať akýmkoľvek výletom, pohybovým aktivitám, dokonca zamestnaniu, ktoré by ťa možno bavilo. A verím v Boha, nie karmu a minulé životy.
Filip: To, čo píšeš, je pekné, ale tak ako to vnímaš ty, to vníma len drvivá menšina a väčšina vždy posudzuje aj najmenšiu vec.
Pravy obranca: Ďakujem za podporu ešte raz.
ja888: Aj ja mám plno dalšich veci, ale s nimi som sa už zmierila. Ale predstav si, že máš niečo, čo nikto možno ani na celom SVK nemá, čo ťa celý život obmedzuje, psychicky ničí, vdaka čomu nemôžeš robiť, čo chceš, vdaka čomu nemáš vzťah a vyhýbaš sa ľudom a spoločnosti, v kt. túžiš byť, ľudia ťa nechápu a majú za čudáka, vdaka čomu sa musíš vyhýbať akýmkoľvek výletom, pohybovým aktivitám, dokonca zamestnaniu, ktoré by ťa možno bavilo. A verím v Boha, nie karmu a minulé životy.
Dnes je vynimocny den - slnovrat a spln v jednom juhuuuu.
Hm aj tak je najlepsie sa prijat takymi aki ste. Nikto nie je dokonaly. Ja mam tolko veci s ktorymi som sa nevedela zmierit a este stale sa minimalne s jednouzmierujem - ucim sa mat sa rada taka aka som. Ked uz som si to telo vybrala pred tym ako som sa don vtelila - teda dusa - ona vie preco to chcela takto. Aby sme sa naucili bezpodmienecnej laskek sebe a zaroven sme ucitelmi bezpodmienecnej laske druhych. A ti co sa vysmievaju - karma je svina.... dohoni ich to. Len tolko.
Vela stastia k operacii.