ahojte... s nadpisu zrejme viete o com bude moja tema... mala som partnera ktoreho som lubila... navonok mily chalan mala ho rada aj moja rodina... potom som zistila ze ma podvadza... a ja som od neho dostala hiv. Nevie o tom nikto len ja keby to poviem doma nasi by boli strasne nestastny a to nechcem no kazdu chvilu mam pocit ze sa zrutim. Mam 25 rokov v podstate cely zivot este pred sebou no som nevyliecitelne chora a to ma trha zvnutra na kusky.. Viem ze pri tejto diagnoze uz nikdy nebudem mat deti partnera ze keby to poviem v praci tak ma urcite vyhodia ze kazdy ma bude odsudzovat ako nejaku stetku co si zato moze sama... Nevadi mi brat vecer tie tabletky ale to vedomie toho ze nikdy uz nebudem zdrava ze nato nieje zatial liek ma neskutocne ubija... Preto sa chcem spytat ci je tu niekto s mojou diagnozou ako to znasate ako zijete pretoze ja mam pocit ze sa zblaznim :( dakujem
Mám 25 rokov a som HIV+ čo bude dalej?
Biela kobra dakujem
Uplnezrutena ked chces mozeme si vymenit maili a si pisat ked chces
Baby, v prvom rade vám obom prajem veľa síl a nádeje, aby sa čím skôr dostal do obehu efektívnejší liek, ktorý by vás zbavil trápenia. Uplnezrutena, ľudí, ktorí sa dozvedeli závažnú diagnózu takpovediac zatiaľ bez perspektívy vyliečenia je veľa. Vyrovnať sa s tým nie je ľahké. Tiež patrím k tým, na ktorých to síce nevidno, ale musia sa do konca života napchávať liekmi a dodržiavať rôzne obmedzenia, ktoré s vekom stále pribúdajú, musia si už navždy odriecť mnohé veci, ktoré mali dovtedy radi, ktoré považovali za samozrejmé, pre ktoré žili, a namiesto toho dodržiavať liečbu, ktorá má nepríjemné vedľajšie účinky. Ty aspoň teraz nemáš bolesti, ktoré ťa oberajú o sily. Môžeš spať. Na druhej strane, ako si povedala, tvoja diagnóza je stigmatizovaná a vzbudzuje v okolí nepríjemné pocity. Je ťažké s tým bojovať sama. Neviem, aké sú pomery v tvojej rodine, ale ak sa nájde aspoň jeden človek, ktorý by to mohol pochopiť a podporiť ťa, keď to budeš potrebovať, tak by som sa mu zdôverila s tým, aby to ďalej nešíril. Už len preto, že niekedy budeš potrebovať krytie, keď vznikne nejaký problém, situácia, ktorá sa vopred nedá predpokladať. A v každom prípade by som sa pridala do komunity ľudí s podobným zdravotným problémom. Mne veľmi pomohlo, keď som šla na liečenie a spoznala som tam ľudí s podobnými ťažkosťami, a videla som, že niektorí sú na tom horšie a zvládajú to, alebo aspoň bojujú a snažia sa sústrediť na veci, ktoré prinášajú radosť. Tak aj žijem. Keď mi je dobre, tvárim sa, že mi nikdy nič nebolo a ani nebude. Keď mi je horšie, stále niečo robím, aby som si bolesť nevšímala. Keď mi je veľmi zle, upieram sa na nádej, že mi o pár dní bude zasa lepšie. A tak dookola. Držím ti palce a nezabudni, že vo dvojici sa každý kríž nesie lepšie.
Sadp a este nieco prosim ta nebud ako rng Vďaka
Uplnezrutena vsak preto. Aj ka som to tak myslela a takto nemam problemy
Sadp odkedy sa loeci hiv s antibiotikami?
Shayleen hovoris mi z duse prave preto nechcem doma nic povedat ani ja jednak nechcem nikoho ranit a narobit doma dalsi stres a druha vec na hiv sa velmi vela ludi blbo pozera a ked uz by to niekto vedel mohol by to pouzivat proti mne a clovek ma dost starosti s tym aby sa s tym vyrovnal sam...
Povolene :
Bedrovnik anizovy, articoky, bazalka, ananas, extrakt z listov brectanu, dubova kora, fenikel, zazvor, kamilka, lipovy kvet, nechtik lekarsky, pagastan konsky a hloh obyčajný.
Povolene ale s opatrnostou:
Aloe vera, valerianka lekarska, nàtřžnìk vzpriameny, chilly, ibiš lekarsky, eukalyptus , psyllium, zeleny caj, chmeľ, slez lesny a lanove semienka
Uplnezrutena mam doma letacik v ktorom stoji kt bylinky smieme a nesmieme pocas terapie s liekmi ART. Ti to tu rozpisem:
- echinacea: redukuje ucinok lieku
- ginko: znizuje konzentraciu lieku v krvi
- ginseng: redukcia ucinku
- grepy: znizuje konzentraciu lieku
- pľuzgierka islandskà: znizuje koncentráciu lieku
- ľubovník bodkovaný: redukcia ucinku lieku
- mačacì pazúr ( caj ) : zvysuje pocet virusu v krvi
- cesnak: redukcia ucinku lieku
- imelo: zvysuje pocet virusu v krvi
- lastovičnìk väčši: zhoršuje funkciu pečene
- ploštičnìk strapcovity: zhoršuje funkciu pecene
- rudbekia žiariva: redukcia ucinku lieku
Uplnezrutena mam doma letacik v ktorom stoji kt bylinky smieme a nesmieme pocas terapie s liekmi ART. Ti to tu rozpisem:
- echinacea: redukuje ucinok lieku
- ginko: znizuje konzentraciu lieku v krvi
- ginseng: redukcia ucinku
- grepy: znizuje konzentraciu lieku
- pľuzgierka islandskà: znizuje koncentráciu lieku
- ľubovník bodkovaný: redukcia ucinku lieku
- mačacì pazúr ( caj ) : zvysuje pocet virusu v krvi
- cesnak: redukcia ucinku lieku
- imelo: zvysuje pocet virusu v krvi
- lastovičnìk väčši: zhoršuje funkciu pečene
- ploštičnìk strapcovity: zhoršuje funkciu pecene
- rudbekia žiariva: redukcia ucinku lieku