Mám 25 rokov a som HIV+ čo bude dalej?

Príspevok v téme: Mám 25 rokov a som HIV+ čo bude dalej?
uplnezrutena25

ahojte... s nadpisu zrejme viete o com bude moja tema... mala som partnera ktoreho som lubila... navonok mily chalan mala ho rada aj moja rodina... potom som zistila ze ma podvadza... a ja som od neho dostala hiv. Nevie o tom nikto len ja keby to poviem doma nasi by boli strasne nestastny a to nechcem no kazdu chvilu mam pocit ze sa zrutim. Mam 25 rokov v podstate cely zivot este pred sebou no som nevyliecitelne chora a to ma trha zvnutra na kusky.. Viem ze pri tejto diagnoze uz nikdy nebudem mat deti partnera ze keby to poviem v praci tak ma urcite vyhodia ze kazdy ma bude odsudzovat ako nejaku stetku co si zato moze sama... Nevadi mi brat vecer tie tabletky ale to vedomie toho ze nikdy uz nebudem zdrava ze nato nieje zatial liek ma neskutocne ubija... Preto sa chcem spytat ci je tu niekto s mojou diagnozou ako to znasate ako zijete pretoze ja mam pocit ze sa zblaznim :( dakujem

Shayleen

Neviem1111 tu nejde o to aky ma ona vztah ci aky mam ja vztah ku rodicom. Ja im to proste nechcem povedat pretože o tejto chorobe vedia malo a ako uz uplnezrutena pisala vela ludi pozna tuto chorobu ako chorobu prostitutok gayov a lesbiciek. Ale co je s druhou stranou? Co ked on cize jej ex o tom vobec nevie? Co ked napr sa človek nakazi inou cestou ako pohlavnou? Pretože ja som sa nenakazila pohlavnou cestou? A vobec vies nieco o tejto chorobe? Ak ano co? A nemyslim si ze by si ked by si sa fakt nakazila ze by si bola schopna to povedat tvojej mame mozno bude mat pre teba pochopenie ale mozno nie a bude ta odsudzovat a mozno ta aj z domu vyhodi. Vela ludi si mysli ze ked sa dotkne hiv + tak sa nakazi aj dotykom a nie. Pozri sa s mojim partnerom sme uz 5 r spolu pd začiatku chodi na testy a je negatívny. Je lahke mat velke usta ale vy nas nikdy nepochopite pokial to sami nezažijete

neviem111111

tak nehovor, ak nemas taky vztah doma. ja by som to mame povedala, pretoze okrem mamy je mi to aj najlepsia priatelka, a viem, ze by ma nikdy neodsudila a stala by pri mne. ale kazdy z nas to ma doma inak, uz musis do rozhodovacieho procesu zaratat svoj vztah s rodicmi,

Mesačný princ

Určite to nikomu nehovor. Ľudia takéto niečo nepochopia. Ak sa nedokážu zmieriť s niekým, kto má depresiu, tak určite nepredýchajú, že máš HIV.

uplnezrutena25

ono sa to lahko povie zdover sa rodine ale co im povedat mami tati som hiv pozitívna? vies co by to doma sposobilo? ved media urobili s hiv chorobu prostitutok gayov a podobne dovolim si tvrdit ze kazdy clovek by tu odsudzoval urcite ja uz proste neverim nikomu ze by to nesiril dalej keby mu to poviem nepotrebujem aby sa na mna pozerali zle dost ma clovek toho ze s tym musi zit on sam

stra123

Ja som normalne strpla pri citani tejto diskusie. Ako moze dnes clovek mat priatela a nebat sa, ze sa nakazi takouto, alebo inou chorobou. :-( Ved aj keby nepodvadzal, napr. ani nemusi vediet ze uz je nakazeny od ex a nevedome nakazi dalsiu / dalsieho partnera .. Asi jedine na to nemysiet a verit, ze vsetko bude ok ...
Kazdopadne mate moj velky obdiv, ze s tym takto bojujete a zelam Vam vsetko dobre!

Shayleen

Lombardo : bilinkar myslel určite na mna lebosom mu povedala ze ako dôkaz mu mozem poslat svoje vysledky lenze ja ich doma nemam su v nemocnici v pc a lekarka mi ich ukazuje a len vtedy vytlaci ked to potrebujem ale aj vtedy musim podpísať papier. Ale najbližšie musi si pockat 2 m ked idem na kontrolu tak to necham pre neho vytlacit a poslem mu to ;)

lombardo1981

Mňa ako prvé, pri prečítaní poslednej bilikárovej odpovedi bolo: Nepresvedčil si ma, že niekto ako ty existuje.
Inak je moja viera v ľudstvo úplne stratená. Aj keď na druhú stranu, ak by bol čech... pretože už jeden odborník Dr. Bylinka vydal článok o neexistencii HIV.