Ahojte, možno poradíte. Mám takú dilemu. Typickú pre ženu. Niekto sa mi dosť vážne páči, ale sa nejako veľmi nepoznáme. Ide o to, že ja nemám vôbec predstavu, ako ho začať baliť alebo niečo také, lebo doteraz si vždy niekto zbalil mňa a ja som sa nechala. Čiže vôbec nemám žiadne skúsenosti, ako a čo. Prečítala som ti tu pár tém, kde sa radilo ľuďom v podobnej situácii. Začni komunikovať, usmievaj sa, požiadaj o pomoc s niečím, buď vtipná a veselá atď. No dobre, stalo sa. Komunikoval, usmial sa, pomohol a tým to haslo. Pýtam sa teda, mám pokračovať vo vymýšľaní nejakých ďalších situácií a komunikovať, lebo on len reaguje na mňa a sám od seba so mnou nerozpráva, či to nechať tak? Hanbiť sa veľmi nehanbím, len tak normálne ako bežne pri ľuďoch, ktorí nie sú moji dobrí kamaráti, veď ho nejdem žiadať o ruku, takže nejde o to. Len zase strápňovať sa nechcem, predsa len netúžim po tom, aby som bola niekomu ako zdroj zábavy. Ako mám vedieť či to má zmysel v tom pokračovať?
Spraviť niečo či nechať tak?
problem je asi v tom ze si bola vzdy dost pasivna. ovsem aktivna zena neznamena ze ma hned pozyvat na rande. kludne sa mozu zachovat tie sposoby ze muz pozve na rande prevezme iniciativu a bla bla. ale ty ako zena mozes prejavit aktivitu prave tym sposobom aky som opisal v predoslom prispevku. len sa to zrejme musis naucit. ale neviem, zas tak vela si toho o sebe nenapisala.
ale ake vzdavanie sa. komunikacia je nevyhnutna ale nemusi byt verbalna ! :-) velmi ucinnym naznakom ze ta zaujal je ze mu venujes dlhsi pohlad. proste dlhsie a hlbsie sa mu zahlad do oci. co som si vsimol tak toto zeny robia najcastejsie a najma (hoci nie len) vtedy ked sa s objektom zaujmu az tak nepoznaju. minimalne to v nom vyvola otazky. no a ked nezareaguje tak su tri moznosti. bud je z tych plachych (sory necital som vsetky prispevky tak neviem ci si ho opisala), alebo nema zaujem, alebo sa hraje. ale pre teba je dolezite jedno a sice nebat sa prejavit a byt trochu "agresivna" :-) nic hrozne sa nestane, nic velke nestratis ak by aj nemal zaujem alebo by sa s tebou iba zahraval. v tom druhom pripade by ukazal ze je debil a tak by si nemala za cim lutovat. bud odvaznejsia a neser sa s tym tak. ved ked nic tak zivot ide dalej no nie ?
@ SabiN, riaď sa svojim pocitom...
@ Ivobrick, áno, som "veľmi dobrá žena" a mám aj kopec iných skvelých vlastností! : > Ľudí nerozlišujem ani podľa pohlavia. Šance dostáva každý z vás... Maily nerozdávam a kvety? Tie som dostala včera. Len tak... Ak si nerozumel nejakému slovnému spojeniu, stačilo sa spýtať! Azda ich bolo viac?
P.S. Medzi iróniou a sarkazmom je rozdiel, veľký...
A nemáš začo.
Ahoj ako ti už mnoho ľudí písalo, nepoznáme osobne ani teba ani jeho ..preto je to ťažké hodnotiť ..a navyše si nepísala odkiaľ sa poznáte ..pretože, ak je to z práce tak možno si nechce začínať práve preto... Ja väčšinou čakám kým ten kto sa mi páči urobí prvý krok sám ..ale niekedy tomu treba fakt dopomôcť, mala by si však odhadnúť tú správnu mieru kedy je to už fakt cez čiaru ...Mám skúsenosť s jedným týpkom z práce, ktorý sa mi moc páčil ...ale nikdy sme sa nedali do reči iba sme okolo seba prechádzali ..Ja som mu poslala žiadosť na FB a hneď mi napísal ...postupne sme sa dopracovali až k tomu, že mi povedal, že som sa mu tiež vždy páčila akurát si myslel, že na mňa nemá a bál sa prihovoriť ...a potom som zistila, že je vlastne iný ako som si predstavovala a radšej som zmenila prácu ..Možno ten chlap, ktorý sa ti páči berie to, že sa na neho usmeješ a povieš mu pár niakých všeobecných viet ešte ako nie dosť preukazateľný záujem ...môže byť opatrný, nemusí mať záujem ..alebo možno iba potrebuje ešte posmeliť ...to my nevieme... takže skús si ho teraz tak trochu mnej všímať iba sa na neho usmej pozdrav a ukáž, že sa mu nebudeš prihovárať väčne :) a ak sa ti nechce hrať nezmyselne hry, nepracujete spolu, je možnosť, že už ho nebudeš stretavať ...daj mu jasne najavo, že máš záujem ..ak cúvne tak si už budeš úplne istá ..:) (a nemyslím tak že dojdeš a povieš, že si z neho úplne v piči , že normalne si založila fórum na Zdravie.sk :D, ale proste ho pozvi na kávu, čaj, víno - ak nebude mať záujem ver tomu,že nepôjde )
suhvezdia, Mesačný princ, už som pochopila, že niekto tu chodí len provokovať, už som to našla dnes aj v iných témach a už na to nebudem reagovať. adr1a má pravdu, také len ignorovať, ignorovať, ignorovať.
ivobrick, cestou zo školy:-) ? A ja tu o sebe tvrdím, že aká som ja rozumná a zatiaľ pôsobím ako nejaká sedemnácka zo strednej.
A viem, že momentálne nemá nikoho, aspoň také bolo posledné moje info, ale odvtedy, čo ja viem. Ak by som vedela, že niekoho má, nikdy by som si nedovolila vstupovať medzi dvoch ľudí.
Myslím, že ten čaj zohriať viem aj mnoho iných vecí. Niečo si sa pýtal. Či mám nejaký dar vedieť, čo si kto myslí. No veľmi veľakrát tuším správne, ale tu nič, čistá tma, tak si domýšľam raz tak, raz inak, a preto som teraz taká zmotaná a neviem či niečo robiť.
Čo je zaujímavé je to, že ženy, česť výnimkám, mi radia hodiť spiatočku a muži skúšať. Čítam si to všetko stále dookola a akurát som ešte viac dopletená. Už si hovorím aj to, že a veď čo, ak to nevyjde, nebudem na tom horšie ako teraz, ale ja proste nejak vnútorne viem, že ten by za to stál a o to mi dosť zväzuje ruky.
Fuha nietoré kreatúry Ti tu riadne nakladajú..
Nedrž sa nejakých priblblých stereotypov o mužoch dobyvateľoch a ženách nesmelých žmurkajúcich pannách. Taktiež sa netráp tým, či sú muži takí alebo onakí, určite Ti tu nechceme pošramotiť sebavedomie a to ako vnímaš seba samú. Ale my Ti veľa neporadíme, nepoznáme Teba ani Tvojho mileného. Ak máš oňho vážny záujem, tak zatni zuby, a choď aj cez hanbu, ak ti za to stojí. Mnohým mužom vyhovuje byť tým submisívnym vo vzťahu, možno to, že urobíš priamy krok ho osloví, kto vie.. Nepoznáme ho. A zrejme tak do hĺbky ho nepoznáš ani Ty, takže kým sa tej šance nechytíš, budeš len prešlapovať a rozmýšlať čo by bolo keby. Choď na to, veď je to len chlap. Ak Ťa odmietne, aspoň vieš že máš hladať v iných vodách.
SabiN. Nadavky urazky daktorych tu si nevsimaj. Ignoruj ich. Vsak tym iba o sebe vypovedaju. A mas tu dost rad. Mas z coho vyberat zvazovat vyskusat. A pocuvaj svoje vnutro, 6zmysel, svoju zensku intuiciu. Ta neklame nesklame) Nech uz sa rozhodnes akokolvek
nepocuvaj tie kraviny, bud normalne mila, usmievaj sa, mozno sa chyti neskor, mozno ma ine problemy, preco sa nechytil, mozno je po rozchode, mozno ma depku, je nesmely, introvert atd. nieje vsetko ciernobiele...
SabiN - mozem sa spytat? Ty mas nejaky vrodeny dar? Vies na co ten ktory mysli? Nemusis ho nikam pozyvat, ani nic. Pozvi sa sama :D Napriklad cestou zo skoly.. a pytaj sa co ta zaujima.. ved ani nevies ci niekoho ma.. a podla odpovedi uz uvidis.. vypitaj si cislo, fb, dalsie stretnutie alebo dakoho ma a budes ho musiet nechat ist.
Zahadzovat sancu kvoli blbemu foru? To su len hlupe pismena, ved je to tvoj zivot, mne prides dost schopna nato aby si si sla po to, co chces.
Nepocuvaj ludi, co tvrdia ze si sliepka, slapka alebo cojaviem co. To, ze sa pytas, zistujes, zaujimas sa je skvor tvoja sikovnost. Akurat tu tym prezentuju vlastnu neschopnost.
Krasa (opacne) neni vsetko, ked nevies ani caj zohriat.. ludia to zistia, dost casto az ked je neskoro..
PS: Kycera ty musis byt velmi dobra zena, ked davas kazdemu chlapovi sancu, nechaj mi mail kam ti mozem napisat alebo adresu kam ti mam poslat kvety, dik :>