Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Spraviť niečo či nechať tak?

Príspevok v téme: Spraviť niečo či nechať tak?
SabiN

Ahojte, možno poradíte. Mám takú dilemu. Typickú pre ženu. Niekto sa mi dosť vážne páči, ale sa nejako veľmi nepoznáme. Ide o to, že ja nemám vôbec predstavu, ako ho začať baliť alebo niečo také, lebo doteraz si vždy niekto zbalil mňa a ja som sa nechala. Čiže vôbec nemám žiadne skúsenosti, ako a čo. Prečítala som ti tu pár tém, kde sa radilo ľuďom v podobnej situácii. Začni komunikovať, usmievaj sa, požiadaj o pomoc s niečím, buď vtipná a veselá atď. No dobre, stalo sa. Komunikoval, usmial sa, pomohol a tým to haslo. Pýtam sa teda, mám pokračovať vo vymýšľaní nejakých ďalších situácií a komunikovať, lebo on len reaguje na mňa a sám od seba so mnou nerozpráva, či to nechať tak? Hanbiť sa veľmi nehanbím, len tak normálne ako bežne pri ľuďoch, ktorí nie sú moji dobrí kamaráti, veď ho nejdem žiadať o ruku, takže nejde o to. Len zase strápňovať sa nechcem, predsa len netúžim po tom, aby som bola niekomu ako zdroj zábavy. Ako mám vedieť či to má zmysel v tom pokračovať?

232anicka232

to proste musíš vycítit že sa niekomu páčiš alebo nie.. v pohladoch v tom ako sa rozpravate proste ja myslim ze zena ma ten dar ze to vyciti.. to by musela byt fakt slepa .. su aj muzi co sa hambia ale aj tak vysielaju signaly.. :-) aj ked ja sama za seba by som sa muzovi nikdy prva neprihovorila ale to je aj tym ze som sa velmi sklamala ale proste podla mna muz ma byt ten ktory sa ozve prvy ...zasa chlapi maju jasno v tom ci sa im niekto paci alebo nie to je uplne vidiet... oni to nedokazu tak skryvat ako zena..

denisaf.

sabin ked sa muzovi nejaka zena paci bude ju oslovovat sam od seba... toto si zapamataj... mne aj ked sa niekto pacil nikdy by som sa mu nepodlizovala.. muzi su proste taky ked sa im niekto paci tak babu balia ked nie tak ignoruju...

kikimbura

Raz som počula takú vetu, že "nehýbte sa smerom k srdcu muža nechajte nech sa jeho srdce pohne smerom k vám :)"
Mesačný princ ma za toto skritizuje ale ja sa to snažím realizovať vo svojom živote...aj ked chápem, že pri dnešných mužoch je to nesmierne ťažké...

kikimbura

Polárka si trápna ..už Ti to niekto povedal? Ak nie tak ja áno..s týmto svojim názorom si fakt trápna....prepáč, ak som ťa urazila ale ak môžeš Ty znevažovať iných vyskúšaj si aké to je na sebe samej najrpv :) Inak nič proti Tebe toľko to..

Autorke :) uplne chápem ako sa cítiš, to čo radí Mesačný princ dáva logiku áno je fajn niečo spraviť..ale...
No ja sa Ti priznám že...tiež som bola v podobných situáciách..ale ked som nieč spravila resp. som viackrát tomu chlapcovi hodila rukavicu..zrazu sa mi začal páčiť menej a menej..proste som sa cítila nejako čudne unavene vyčerpane že sa stále snažím dávam náznaky a nič...napokon som sa cítila vlastne trcohu trápne...
Vidím to aj na bratovi aj jeho balili nejaké dievčatá ale on ich nechcel tak ho balili úplne zbytočne..
podľa mňa ak chlapec chce, vie prejaviť záujem. Ak sa mu naozaj páčiš a si priateľská a nie je schopný vyjadriť nič...tak buď nie je zrelý na vzťah alebo ťa nechce.. a v tom prípade (ak nie je schopný vyjadriť) mi to príde, že vždy len čaká takýto chlapec aby veci za neho niekto poriešil a nie je schopný ísť za tým čo chce a podstúpiť riziko ako zrelý muž..
Takže nevravím že je to správna rada..ale buď ďalej otvorená priateľská v pohodke..usmievaj sa :) Ale nehádž mu už pomocné rukavice..proste ak sa prihovorí ukáže že chceš rozvinúť rozhovor, pozdrav sa usmej..ale nerob si nádeje a radšej nič nečakaj od neho...bojím sa, žeby si sa len sklamala...

Mesačný princ

SabiN - áno mal som kamarátku, ktorú som doslova ľúbil. Nezamiloval som sa do nej na prvý raz ale trávili sme spolu dosť času a ani neviem ako tak som sa zamiloval do všetkého. Do všetkého, aká bola, ako rozprávala, ako sa smiala, no nikdy som nemal odvahu jej to povedať. Bál som sa tak o to, čo medzi nami bolo, že skončí priateľstvo, že o tom doteraz nevie a už sa ani nedozvie. Naše cesty sa totiž rozišli aj tak.

Komunikatívny človek a zároveň extrovert nemusí byť takým vo svojom vnútri. Ono jedna vec sú kamaráti, známi alebo rodina a druhá vec je človek ktorý je niečo viac...

Vieš nie všetci ľudia sú takí, na akých sa hrajú. Robia to často, pretože musia. A preto, aby aspoň kúskom patrili do tejto spoločnosti. To, že sa on rozpráva s kadekým ešte neznamená, že sa s tými ľuďmi rozpráva o dôležitých veciach alebo o ňom niečo vedia :)

Existovalo len pár ľudí v mojom živote s ktorými som sa dokázal naozaj porozprávať. Niektorých som poznal len pár okamihov, niektorých dlhšie a dokonca som sa takto nedokázal porozprávať ani s vlastnou manželkou. Hovorím im osudové bytosti :)

Pýtaš sa či máš niečo spraviť, alebo to nechať tak? Poznáš ten trik s mincou? Vyhodíš mincu, je jedno na ktorú stranu padne, dôležitejšie je to, na ktorú túžiš aby spadla a na ktorú myslíš ak je minca vo vzduchu.

Možno sa mýlim ale začala si tým,,,,Spraviť,, niečo a keďže je to prvé, tak aj ty si to vyhodnotila ako dôležitejšie. Veď niečo urob. Skús sa sním porozprávať o niečom dôvernom, skús mu dať seba. Ľudia majú strach sa otvoriť ale nejestvuje iná cesta.

Alebo to nechaj tak a o nič sa nepokús. len to budeš podľa mňa ľutovať. Áno sklamanie môže prísť a tá bolesť je značná, ale niektoré trápenia stoja zato, aby sme ich zažili. A kvôli niekomu obetovali.

SabiN

Vidíš Mesačný princ, sám hovoríš, že by si sa zľakol, takže tadiaľ cesta asi nevedie.
adr1a: neviem povedať akú má povahu, môžem len tipovať, nie je to môj kamarát, mne sa zdá byť celkom milý a v pohode. Nežijeme v Prahe, tak poznám pár ľudí, čo ho poznajú a tvrdia mi, že je dosť hanblivý, ale mne sa to nejak nezdá, lebo čo som si všimla, tak s ľuďmi, ktorých pozná rozpráva celý čas.
mamdost: nečakám, že po mne hneď vyštartuje, ani to nechcem, tých štartovačov mám už dosť, a nech aj ľudstvo vyhynie, takíto jedinci ma už nezaujímajú.
Skôr som to celé myslela tak, aby sa nejako naštartovala komunikácia medzi nami až do takej miery, kedy by som už snáď vedela rozpoznať či povedať tú zásadnú vec alebo nie. Ale neviem či v tom mám pokračovať malými krokmi práve kvôli tomu. Ak už budeme kamaráti a zistím, že nie a ja sa veľmi namotám... Spýtam sa vás, mal už niekto z vás kamaráta, ktorý bol pre vás viac ako kamarát a vy len z boku môžete sledovať, ako si zariaďuje vlastný život? Lebo ja áno a ešte raz to absolvovať nechcem.

mamdost

Takze balenie si zeny predstavuju tak, ze raz pridu k chlapovi, usmeju sa, povedia nejaku neutralnu bezvyznamnost a cakaju ze dotycny po nich hned vystartuje? Boha takto keby balili chlapi zeny tak ludstvo vyhynie!