Ahojte, mám dobrého kamaráta no začnem tak, že boli sme kamarati potom sa to nejak zmenilo správali sme sa ako vo vzťahu on mi povedal, že ma neľúbi ale ja som sa zaľúbila myslela som si, že spolu chodime lebo sa mi naozaj veľa venoval travime spolu všetok voľný čas kupuje mi darčeky je ku mne veľmi dobrý len ma neľúbi a on to nebral ako vzťah ale ako kamarátstvo s výhodami chce to tak naďalej aj po tom čo sa dozvedel, že ho ľubim ale ja neviem či to bude mať zmysel vo mne je stále nádej, že sa zaľúbi aj on. Čo by ste robili na mojom mieste? Ďakujem veľmi pekne za rady:)
kamarátstvo s výhodami
Ernesto
Moc dakujem za vysvetlenie.
Ty nie si clovek ktory potreboval kamaratstvo s vyhodami.Ty si ho take mal z jej strany,ale to si nebol ty.Keby si dostaval len to malinko co ti chybalo,volal by si to vztah.
Nejdem rozpisovat...Držím palce.Si spravny chlap.
Ernesto, je pravda, že oproti mne máš výhodu, že poznáš obe strany barikády. Môžeš si teraz vybrať stranu nie na základe viery alebo úvahy, ale na základe svojich skúseností.
Nechcem písať spôsobom, ktorým by som sa ti úplne znechutil, ale podľa mňa píšeš dosť drsné zážitky z tej druhej strany....
Podľa mňa máš citlivú dušu ktorá túži po niečom, čo na tej druhej strane nenájdeš. Pre mňa je zjavné, že ty na tú druhú stranu nepatríš.
Ernesto, potrebuješ Živú vodu :
Ernesto, som rada, že si sa ozval. Že som sa mýlila, že si vysvetlil... Že ma "niekto" upozornil na Tvoju odpoveď. Cením si Tvoje úprimné a priame slová hodné "muža". To, čo som nechápala, dokážem už pochopiť. A že si bol na psychiatrii? Aj to sú lekári! Nik z nás nevie, čo ho čaká, kde sa ocitne a aký lekár mu pomôže. Nedokážem si však predstaviť seba, že by som bola s mužom, ku kt. by som nič necítila. A nespravil by to žiaden darček. Raz príde aj Tvoj deň a Ty stretneš "ženu". Ženu, kt. vylieči Tvoje boľavé srdce. Dá Ti nádej a vieru. Uvidíš!
Ahojte, sorry ze ste museli cakat na odpoved, ale na forum nechodim kazdy den a mal som narocny tyzden i vikend. Mal som zapnutu notifikaciu na mail, tak som dostal info v nedelu, ze ste pisali, ale nedalo sa.
Sam tomu nerozumiem a vela nad tym premyslam, preco som sa nijak nenakopol a citovo neangazoval. Ked tak nad tym premyslam a divam sa na to i teraz s odstupom, tak v tom bolo viacero pricin. Ale to si len domyslam, bohvie ci to fakt malo na mna taky podvedomy ucinok.
Dievca, ako som spominal, som spoznal na diske. Nemame ziadnych spolocnych znamych. Tak nejak mi prekazalo, ze ma za tie skoro dva mesiace s nikym nezoznamila. Ja som ju bral s kamosmi von, ako som spominal i na svadbu rodinnu a kamoskiynu som ju pozval, poznala mojich ludi, moje okolie a zazemie. Chapal by som to, keby to bola seda myska, ktora je osamela a bez kamaratov. Ale ona mala vzdy nabity program kedy s akymi kamoskami ide von, na nakupy a podobne. Pravdou je, ze som jej to nikdy nepovedal, nejak som si to neuvedomoval, az teraz s odstupom casu si to uvedomujem.
Druhy faktor, boli obavy. To som si uz uvedomoval pocas vztahu /ak to mozem nazvat vztah/. Obavy z toho, ze dievca ma 27r a nikdy nemala vazny vztah a vzdy iniciovala rozchody po cca roku, roku a pol ona. Potom zila rok a pol v zahranici vo velkomeste, kde sa podla jej slov "spustila". Snupla si koks, vychrapala sa s kadekym. Ked som jej povedal moje cislo /zaujimalo ju to nvm preco/, tak ona mi povedala nieco na styl, ze nevie ako mi vysvetli teda to svoje a ze mi to povie osobne – k comu uz potom nikdy nedoslo. Mne osobne je jedno kolko partnerov mala predomnou, dolezite je vo vztahu kolko partnerov ma clovek POCAS a PO vztahu. Su ludia, co nikdy nikoho nemali a prveho partnera podvadzaju a po nom maju dalsich 10 a su ludia, ktori mali desiatky partnerov a sucasneho nepodvedu a je ich poslednym ... do konca zivota. Ak si mam vybrat z tychto dvoch extremov, tak ten druhy :-) Ideal je samozrejme prvy a posledny.
Kedysi som mal vaznu znamost. Filip by ma do nebies vychvalil. Presne som uvazoval ako on. Jediny partner na cely zivot. Suhlasil by som s vami, ze cim viac partnerov clovek vystrieda, tym je viac dokalicena osobnost. Cakal som na svoju prvu lasku do 22r. Ona bola moja prva, ja jej prvy. Z mojej strany to bola laska az za hrob, vychadzal som skvele s jej rodinou, bez zavahania by som si ju vzal za zenu a dnes s nou mal rodinu. Bohuzial. Vykaslala sa na mna a mna to polozilo. Skoncil som z toho na psychiatrii v aprili minuleho roka.
Napriek tomu, nepochybujem o svojej schopnosti sa opat zamilovat. Minulost som hodil za hlavu, plne som sa z toho dostal a neskutocne sa vela naucil – o sebe, o zivote a o vztahoch. Toto je dolezite: Keby som pochyboval o tom, ze niekedy stretnem opat lasku, ze sa opat zamilujem, tak s tou dievcinou zostanem do konca zivota. Lebo na zivot bola fakt idealna. Chybalo tomu len to nieco viac.
Zo zaciatku to tam ale bolo. Ta iskra. Tu ale zabila chybajuca vasen / neha / bozky. Vobec to medzi nami nebolo. Bol som z toho normalne frustrovany, ze holku pobozkam a ona je schopna sa odtiahnut po par sekundach a z fleku zacat rozpravat o zapche na ceste. Alebo o chalanovi na paintballe, ze mal biele tricko. Predstavte si ten moment, ze to iskri /aspon z mojej strany/, pobozkate dievca, bozkavate sa a ona sa odtiahne a „vsimol si si, ze ten chalan mal biele tricko?“ . Total zabity moment. To som jej aj povedal, snazil sa to vykomunikovat. Nezabralo. Potom som jej direktivne zakazal rozpravat 10 sekund po bozkavani :D Nie najstastnejsie riesenie, ale bola to fakt katastrofa. Ja sa rad bozkavam a k vztahu to podla mna patri.
Co ale malo na mna silny odpudzujuci vplyv bolo to, ze sme sa nebozkavali vobec. Proste jedna pusa na zaver za cele rande. Mohli sme spolu stravit cely vikend a bozkavanim sme stravili tak mozno minutu. My sme de facto vynechali celu jednu fazu vztahu. Spavali sme spolu, ale nebozkavali sa. To mi strasne nehralo. Preto som ju povazoval za kamosku s vyhodami. Lebo to pre mna realne bola kamoska, prave kvoli tej chybajucej nehe, bozkom a pod.
To su veci, ktore viem zhrnut takto spatne. Nejak som sa nad tym pocas randenia nezamyslal, nezapodieval som sa tym. Zhrnul som veci, kde bola chyba na jej strane. Urcite mam maslo na hlave aj ja.
Napriklad si myslim, ze stale mam okolo seba postavene velke hradby. Dorazila ma byvala, tak si velmi k sebe ine dievca nepripustim. Mam problem doverovat. Predtym som slepo doveroval, teraz moju doveru ta holka az prilahko stratila. Stacili nepodstatne hluposti. Len tak mimochodom ked mi povedala, ze skusila kokain. Som skoro odpadol :D ked mi povedala, ze nikdy nemala vazny vztah. Ked ma nezoznamila so svojimi ludmi. To su veci, ktore by asi normalny clovek neriesil a hodil ako nepodstatnu blbost za hlavu. Pre mna to boli signaly nedovery, ze tomuto cloveku nebudem doverovat. Bremeno z minulosti, blbo nastavena mysel.
Preco som jej daval darceky? Preco som bol k nej mily? Pretoze chcem byt dobry partner. Nechcem tahat do vztahu svoju minulost a byt iny ako som bol. Zostal mi ten vzorec spravania, ktory som mal vypestovany z cias, ked som bol vo vaznom vztahu. Pride mi to normalne. Dalej viem, ze ked robim pre dievca nieco pekne, tak ju mam podvedome radsej. Ked na nu myslim a chcem ju potesit, tak si ju viac a viac oblubim. Cim viac si ju oblubim, tym viac jej chcem robit radost. Nekonecna spirala, na konci ktorej je laska a zamilovanie sa. Ja som sa vedome do toho nutil, vedome rozumom som si uvedomoval, ze to dievca je super, vyhovuje mi, je to dievca na cely zivot a chcel som rozbuchat to srdce. Nevyslo. Neznamena to vobec, ze by som si opijal svedomie rozkom.
adr1a: neviem „v com je moj problem“ – ale napis mi co si myslis, mozno trafis a rozsvietis mi ziarovku na hlavickou ... a ja sa uz s tym nejak popasujem :)
Filip: s tebou zacinam stracat chut diskutovat. Nechutne skatulkujes. Automaticky sympatizujes s byvalou, pretoze ona je zaryta cirkevnicka a ja mam zdravy rozum. Aby si vedel, tak moj nazor na sex, intimny zivot na jedneho celozivotneho partnera bol uplne rovnaky ako jej. Ale nie preto, ze nejaky pedofil v ruchu mi to natlacil do hlavy. Ano pedofil. Existuje nespocet obeti, usvedcenych uchylov, staci citat noviny a kazde dva mesiace sa najde nova kauza. Mam i osobnu skusenost. Ked som siel za krstneho jej neteri, tak ma dokopala k spovedi. A samozrejme kto tam sedel? Uchyl. Hodinu a pol ma tam drzal /ano 90 minut/ a len zo mna vytahoval ci s frajerkou spavam /nespaval som - neveril, lebo sme boli spolu 6 mesiacov a mali sme 22 a ja som anticirkevnik a mu to prislo strasne neuveritelne /v boha ale verim info pre vas// , vytahoval zo mna ci si honim a ,,ci som to aj ukazoval inym chlapcom ako sa honi“. Podotykam, ze to bolo v hlavnom meste, nebol to ziadny zaryty konzervativec na Orave.
Ja som to dievca miloval a to bol dovod, preco som sa s nou chcel milovat. Ziadny papier alebo vyslovenie ANO pred pedofilom nie je argument pre milovanie. Je nim len laska. Je sex bez lasky v manzelstve moralne cistejsi ako sex z lasky pred svadbou? Ja si myslim, ze ani nahodou. To ale neznamena, ze laska je jediny dovod, preco ludia spolu spia. Pre mna je to len jediny akceptovatelny dovod, preco dievca moze sex odmietat. Ze ta nemiluje. Nic viac, nic menej. Ziadna svadba, ziadny papier. Moja velka vyhoda oproti tvojim nazorom je, ze ja som si vyskusal svet na obidvoch stranach barikady. Zazil som tvoj zivot, kedy som zil idylku s predstavou jedinej skutocnej lasky do konca zivota. Teraz som prestriedal par dievcat. A poviem ti tajomstvo: k ziadnemu roztrhaniu srdca nedoslo ako vzdy strasili na nabozenstve. Vobec si v tom momente na tu prvu ani nespomeniem ako ma vzdy strasili. Ani na tu druhu alebo tretiu. Vobec to na mna nema vplyv. Viem si predstavit, ze kludne mozem prestriedat aj dalsich 10 a brat to ako sportovu aktivitu na zlepsenie kondicky. A potom stretnut lasku a plnohodnotne ju opat milovat. A hlavne: nesud dopredu, lebo ked ta necha ta tvoja ako mna nechala ta moja, tak som zvedavy na tvoje reci o jedinej partnerke. A nemysli si, ze nejaky papier ju v tom moze zastavit. Vzdy je to len o citoch a laske k tomu druhemu. Podpisovat sa moze zase rodnym menom ani nevies ako. A moze to prist rovnako zcista jasna a budes pozerat ako puk ... alebo skoncis na praskoch ako ja.
Co riesite decka?))
Ja si myslim, ze nie je prenho problem sa sem vratit spat do tejto temy. Nas tu predsa nepozna osobne) Skor kona sposobom, ci chce a ak sa mu chce. Takze ked sem opat prispeje, bude to skor vplyv momentalnej jeho nalady a pohody, chcenia. Ze sa mu bude chciet) Nema problem vyjadrit povedat svoj nazor. Ak chce)
Mne je tiez skor sympaticky taky clovek, ze aj ked nema mozno stadovite nazory ako vacsina, tak sa ich neboji vyjadrit, stat si za nimi. Ja tiez tu neraz mozno iritujem ale nebudem predsa kvoli tomu menit nicky. Ja zas verim na osud no i "karmu". Takze nerobim take, co sama nechcem aby sa mi raz vratilo mozno aj s urokmi)) K tomu lamaniu srdc, len tolko)
Verim Kycera...
Dokonca mne sny povedia velakrat,ze sa nieco stane.
Mam divny sen ...neviem to vysvetlit...a viem,ze do 3 dni sa nieco zle udeje.
Ja nechcem aby Ernesto mal pocit ze som na neho utocila tymi otazkami.Prisiel mi ferovy ze chcel zakladatelku uchranit pred sklamanim,ktore sposobil on kamaratke.
Messje, vieru a nádej by človek nemal strácať za žiadnych okolostí! Tak vitaj v klube! Veríš v silu telepatie? Vraj to funguje... Čo keby sme to vyskúšali?
Áno Messje, dá sa na tom stavať, keď človek má tvár. Samozrejme potrebuje aj súkromie....
Kycera,sakra,ja som tak strasne optimisticky clovek...
Ja verim,ze sa vráti