Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo so zaťom?!

Príspevok v téme: Čo so zaťom?!
Adriana_01

Dobrý deň,
hoci nemám rada rôzne fóra, ale už som zúfalá a vlastne sa ani nemám s kým poradiť.
Moja dcéra má vážnu známosť už vyše troch rokov a už vyše roka sú zasnúbení, plánujú svadbu. Ja nemám nič proti môjmu budúcemu zaťovi, lebo je to inteligentný, múdry, šikovný chlapec, ale včerajšia hádka vo mne vyvolala zmiešané pocity.
Má dosť širokú rodinu v USA a už vyše polroka robí všetko preto, aby sa tam dostal aj on. Je vyštudovaný informatik, takže pracovné ponuky má a to nielen jednu. Ja som sa s dcérou pokúšala viackrát porozprávať na túto tému, ale ona ma odbila, že s jeho cieľom súhlasí, nakoľko si nevie predstaviť, že by žili v SR a to z takého platu ako by mohli mať tu. On pracuje, dcéra končí VŠ. Zarazilo ma, že mi budúci zať povedal, že oni ani neuvažujú nad tým, aby sa raz vrátili do SR, nakoľko citujem: "USA nie sú Malacky". Ja som sa s ním snažila normálne a on mi odvrkol, že jednoducho tu nemajú kvôli čomu zostať. Ja mám len dcéru, manžel mi zomrel pred 3 mesiacmi a nerada by som o ňu prišlo. Vrcholom bolo, keď mi povedal, že keby bolo mojej dcére so mnou dobre, tak by sa na USA nedala, ale zrejme aj jej to vyhovuje a "uteká" z domu.
On jej neuveriteľne pomáha, podporuje ju vo všetkom, stará sa o ňu, ale toto je na mňa moc. Vraj, on má ciele a pre neho nie je práca ak nevie odložiť bokom aspoň 600 eur a nezostane na Slovensku len preto, aby "žobral" a nakoniec musel živiť aj mňa. Že som sebecká a pozerám len na seba a on si diktovať do života nedá. Vykričal mi to pred mojou dcérou a dorazilo ma, že ona len mlčala a vôbec sa ma nezastala.
Bola by som rada ak by sa niekto vyjadril a napísal svoj názor, akoby riešil situáciu, lebo ja už neviem.
Dcéra sa so mnou od včera baví len keď musí, odpovedá áno a nie a to je všetko.

Ukkk

ôôôôôô konecne normalny prispevok presne mi hovoris z duse ja som si spravila nelahku vs a ked som si nevedela v mojej oblasti dlhsie najst robotu investovala som do kurzu anglictiny teraz zijeme s frajerom v UK uz tomu budu 2 roky a mame sa fantasticky zamestnavatel nam plati krasne peniaze neni problem si pocas prace aj oddychnut tu sme obaja spolu robili predtym v jednej firme na 3 smeny ziadna riadna prestavka plat no nekomentujem ... takze bud len rada ze tvoja dcera odchadza prec a bude moct normalne zit nech im to vydrzi ty sa s tym zmier raz to aj tak muselo prist clovek nemoze chcet aby dieta nemalo vlastny zivot

Aduska432

ja som nepisala konkretne o itckaroch nielen oni su na tomto svete pisala som vseobecne o robotach tak tu nemusite skakat hned jak opice ja mladym len prajem nech odidu zo Slovenska a ziju normalne tu sa fakt neda tam to budu mat skvele

Mesačný princ

0vecka - ako napíšeš. Budem teda pre teba neschopný :)

Len by som ti veľmi rád vysvetlil, že takto to funguje všade a nie iba v IT. Možno to len ľudia nevidia ale poznám veľké množstvo šikovných ľudí, ktorí pracujú za minimálnu mzdu alebo sú nezamestnaní a to len preto, pretože tie známosti alebo peniaze nemali.

Podnikajú dokonca ľudia, ktorí nemajú šajnu v čom to vlastne podnikajú, ale hlavné je, že podnikajú.
a mohol by som takto písať siahodlé scenáre ale nebudem to tu spamovať.

nedarí sa ,,šikovným,, darí sa tým, ktorí vedia všetko ostatné a ľudia si o nich myslia, že sú šikovní.

Kýčera

Adriana, nachádzaš sa v nezávideniahodnej situácii. Dostávaš jednu ranu za druhou. Najskôr smrť partnera, teraz hrozí odchod jediného dieťaťa ďaleko... Veľmi ďaleko a do neznáma. Nedivím sa Tvojím reakciam. Jedno Ti však poradím - dajte si svoje vzťahy do poriadku. Vysvetlite si vaše nezhody, povedzte, čo vás ťaží na srdci... Zajtra už môže byť neskoro a vo vzduchu ostane niečo nevypovedané... Niečo, čo Ťa môže mrzieť, čo budeš ľutovať, čo sa už nebude dať napraviť... A svoju jedinú dcéru musíš nechať ísť... Ako múdry rodič sa musíš od nej odpútať, musíš ju prepustiť. Aj za cenu, že Ťa bude srdce bolieť, veľmi bolieť... Mladým dopriať slobodu, šťastie, lásku, veľa lásky... Aby cítili, vedeli, že tu pre nich budeš, vždy. Prestať sa trápiť, naučiť sa život brať tak, ako ide, dať priestor novým ľuďom, novým veciam... Aby Tvoje srdce nepuklo od žiaľu...

Bubliii

Súhlasím s 0večkom, naozaj ITčkári sa tu majú dobre, kamarát FIITkár sa zamestnal hneď po škole (bez protežovania) a že nástupný 1000 v čistom.. teraz má viac, ale koľko presne..ale stále je to viac než slušné a to robí v BA, nie v Rakúsku.

0vecka

Mesačný princ ty proste obvinujes so svojej neschopnosti vsetkych naokolo... toto su fakt realne priklady ludi ktori sice mali znamosti ktore si spravili pocas prace co je uplne normalne. Ak pracujes v oborre tak si robis meno a potom ked niekto robi team ludi tak si vyberie skor cloveka s ktorym uz robil a vie ze je dobry...toto nieje ziadna neferovost. Fakt nepoznam Itckara ktori ma sajnu a zaraba pod 1500...ano potom su taki ktori vystudovali a fakt ze nemaju o tom sajnu a robia mechanicke ulohy stylu ked to skonci tak stlacim F5...ti mozno maju menej ale ludia co sa tomu rozumeju maju take platy....

Mesačný princ

0vecka - ty nežiješ v realite podľa ma. Áno toľko ľudia zarábajú pokiaľ majú vhodné známosti alebo ich rodičia niekde pretlačia. Vôbec to nie je o šikovnosti!

0vecka

Aduska432 ty nezijes v realite .. ak je itckar schopny tak nema problem si najst flek v BA za 1500-2000 EUR poznam aj ludi pod 30 co maju okolo 3000

Aduska432

Adriana bud rada ze tu dcera neostava. Ze ma frajera s ktorym bude zit normalny zivot lebo tu na sk sa to ozaj neda . Zamestnavatel na sk chce aby kazdy robil co najviac za co najmenej penazi alebo este lepsie kazdeho dat na dohodu aby nezarobil viac ako 140 eur. Alebo na zmluvu za minimalku 350 v cistom a od rana do vecera. Naozaj mozes byt rada ze odchadza je to tu na depresiu v tomto nasom state

Mesačný vôl

Ona svoju dcéru stratí. A práve preto, by mal do jej života vstúpiť nejaký starý vôl. Aby ju neštípalo srdiečko.