Dobrý deň,
hoci nemám rada rôzne fóra, ale už som zúfalá a vlastne sa ani nemám s kým poradiť.
Moja dcéra má vážnu známosť už vyše troch rokov a už vyše roka sú zasnúbení, plánujú svadbu. Ja nemám nič proti môjmu budúcemu zaťovi, lebo je to inteligentný, múdry, šikovný chlapec, ale včerajšia hádka vo mne vyvolala zmiešané pocity.
Má dosť širokú rodinu v USA a už vyše polroka robí všetko preto, aby sa tam dostal aj on. Je vyštudovaný informatik, takže pracovné ponuky má a to nielen jednu. Ja som sa s dcérou pokúšala viackrát porozprávať na túto tému, ale ona ma odbila, že s jeho cieľom súhlasí, nakoľko si nevie predstaviť, že by žili v SR a to z takého platu ako by mohli mať tu. On pracuje, dcéra končí VŠ. Zarazilo ma, že mi budúci zať povedal, že oni ani neuvažujú nad tým, aby sa raz vrátili do SR, nakoľko citujem: "USA nie sú Malacky". Ja som sa s ním snažila normálne a on mi odvrkol, že jednoducho tu nemajú kvôli čomu zostať. Ja mám len dcéru, manžel mi zomrel pred 3 mesiacmi a nerada by som o ňu prišlo. Vrcholom bolo, keď mi povedal, že keby bolo mojej dcére so mnou dobre, tak by sa na USA nedala, ale zrejme aj jej to vyhovuje a "uteká" z domu.
On jej neuveriteľne pomáha, podporuje ju vo všetkom, stará sa o ňu, ale toto je na mňa moc. Vraj, on má ciele a pre neho nie je práca ak nevie odložiť bokom aspoň 600 eur a nezostane na Slovensku len preto, aby "žobral" a nakoniec musel živiť aj mňa. Že som sebecká a pozerám len na seba a on si diktovať do života nedá. Vykričal mi to pred mojou dcérou a dorazilo ma, že ona len mlčala a vôbec sa ma nezastala.
Bola by som rada ak by sa niekto vyjadril a napísal svoj názor, akoby riešil situáciu, lebo ja už neviem.
Dcéra sa so mnou od včera baví len keď musí, odpovedá áno a nie a to je všetko.
Čo so zaťom?!
Dosť hodne ľudí sa už zo zahraničia vrátilo a medzi nimi aj ja. Nebola som síce v USA, ale vo Švajčiarsku a síce je tam lepší život ako v SR, ale aj tam treba pracovať a nič nie je zadarmo. Tiež som názoru, že IT zarobí aj v SR dobre a v USA ho tiež nikto nečaká s otvorenou náručou.
preco si vsetci myslia ze v zahranici je take jednoduche najst si pracu???
Messje no nevidime do toho ale podla toho co som ital. mi to pride take ze matka mala uz dlhodobo taketo reci a jeho to tiez dlhodobo sralo .... a to vyzera tak ze on sa tesi ked vypadnu...
Poviem vám jedno, neviem čo vyštudovala daná slečna, ale v USA si prácu max. nájde ak je medička a ani to nebude jednoduché. Pochybujem, že by chcela upratovať s VŠ. On je IT, takže ani tam nečakajú na neho a práca IT-čkára je aj na SK zaplatená veľmi solídne, čiže by nemal problém žiť tu.
Mám kamaráta, začalo to podobne, akurát tam on je IT-čkár, ktorý už predtým pracoval v USA a ona bola čerstvá absolventka práva. Jej diplom bol a aj je dodnes k ničomu a zarába len on. Sú vonku 2 roky, on zarába, majú už dieťa, dodnes za nimi jej rodičia neboli, lebo na letenku nemajú a oni im ju nezaplatia. On mal sestru, tá žije tiež už v USA, jeho rodičia chodia aj dvakrát do roka k nim a jej rodičia nie, popritom ona bola sama, lebo jej zomrel brat. Keď som sa ho opýtal, prečo svokrovci k nim nechodia, tak mi odpovedal, že nato nemajú a on ich živiť nebude a vlastne sa tomu aj teší, lebo takto mladá robí to čo chce on. Tam jej rodičia boli tiež proti, hlavne mama a už 2 roky dcéru nevidela a ani vnučku ešte vôbec nie, takže veľmi ľahko sa to môže skončiť aj takto.
Neviem kto ako, ale ja svokrovcom tiež max. kúpim čo potrebujú, ale určite by som im neplatil letenku do USA a ani nepožičiaval peniaze.
ludia ved sa treba rozpravat medzi sebou povedat coo koho trapi co citi
ovecka,je pravda,ze sa asi pohadat nestihli,pretoze oni sa spoznali uz tam,tiez je slovak.Takze dovody na hadku neboli,nestihli zit spolu na slovensku ako v tomto priklade.
Ja to ale nevidim na hadku tu,proste len vymena nazorov.On zareagoval trosku prchkejsie,je pravda,ale kto z nas nie?
Ja si skor myslim,ze on je tvrda palica,ze je to typ cloveka,ktory neberie nazor druhych.
V kazdom pripade,treba si to v klude vydiskutovat,popriat im vsetko dobre,nech im to vyjde,drzat im palce a nebranit im v tom.Zalezi vsetko na tom,co chce dcera.
lenze to nie je o peniazoch len ale aj o rodine.. mne by to srdce nedalo nechat mamu na slovensku samu
A uplne ich chapem, 100 krat lepsie byt v USA v ako sa trapit s biednym platom a zavystlivymi ludmi na Slovensku.
Messje a kolko krat sa pohadal so svokrovcami?? akoze vies aj tak su to jeho peniaze ak povie ze neda tak ona sa moze maximalne rozviest...
Ovecka,mozno bude
Jeden priklad z tych znamych.Su tam 12 rokov.On ma firmu a ona robi celu dobu upratovacku po domoch.Nic viac.Jej rodicia su tam asi 4x do roka.Podotykam rodicia,co je o jedneho viac.Kto viac zarobi a viac teda prispieva na letenku?Oni to neriesia.Maju spolocne peniaze.Je to ich rodina,nie jej.Pritom este podotknem,ze on otca nema a mama tam bola jeden raz.