Dobrý deň,
hoci nemám rada rôzne fóra, ale už som zúfalá a vlastne sa ani nemám s kým poradiť.
Moja dcéra má vážnu známosť už vyše troch rokov a už vyše roka sú zasnúbení, plánujú svadbu. Ja nemám nič proti môjmu budúcemu zaťovi, lebo je to inteligentný, múdry, šikovný chlapec, ale včerajšia hádka vo mne vyvolala zmiešané pocity.
Má dosť širokú rodinu v USA a už vyše polroka robí všetko preto, aby sa tam dostal aj on. Je vyštudovaný informatik, takže pracovné ponuky má a to nielen jednu. Ja som sa s dcérou pokúšala viackrát porozprávať na túto tému, ale ona ma odbila, že s jeho cieľom súhlasí, nakoľko si nevie predstaviť, že by žili v SR a to z takého platu ako by mohli mať tu. On pracuje, dcéra končí VŠ. Zarazilo ma, že mi budúci zať povedal, že oni ani neuvažujú nad tým, aby sa raz vrátili do SR, nakoľko citujem: "USA nie sú Malacky". Ja som sa s ním snažila normálne a on mi odvrkol, že jednoducho tu nemajú kvôli čomu zostať. Ja mám len dcéru, manžel mi zomrel pred 3 mesiacmi a nerada by som o ňu prišlo. Vrcholom bolo, keď mi povedal, že keby bolo mojej dcére so mnou dobre, tak by sa na USA nedala, ale zrejme aj jej to vyhovuje a "uteká" z domu.
On jej neuveriteľne pomáha, podporuje ju vo všetkom, stará sa o ňu, ale toto je na mňa moc. Vraj, on má ciele a pre neho nie je práca ak nevie odložiť bokom aspoň 600 eur a nezostane na Slovensku len preto, aby "žobral" a nakoniec musel živiť aj mňa. Že som sebecká a pozerám len na seba a on si diktovať do života nedá. Vykričal mi to pred mojou dcérou a dorazilo ma, že ona len mlčala a vôbec sa ma nezastala.
Bola by som rada ak by sa niekto vyjadril a napísal svoj názor, akoby riešil situáciu, lebo ja už neviem.
Dcéra sa so mnou od včera baví len keď musí, odpovedá áno a nie a to je všetko.
Čo so zaťom?!
Andrea,este sa opytam....
Za inych okolnosti sa on ku tebe sprava pekne?Vybuchol len kvoli tomu?Vies,aby to nebol nejaky skryty nervak.
Ak je ale ozaj dobry,povedz si,,,Radsej nech je dcera daleko a stastna s clovekom,ktory jej bude dobrym muzom,ako ju mat na blizku a vidiet nestastnu .
Adriana, porozprávaj sa s dcérou.Psychicky na ňu netlač,ani ju psychicky nevydieraj,ak sa slobodne rozhodne a bude s partnerom chcie´t odísť, daj tomu voľný priebeh.Tak ako si ty kedysi odišla zo svojho rodného hniezda,tak ti vyletí aj dcéra,oni sa budú vracať.Píšem z vlastnej skúsenosti a neľutujem, že dcéra odišla do zahraničia.Sú spokojní,majú sa dobre,a to isté pre nich chceš i ty.Pupočnú šnúru si mala prestrihnúť už dávno.Po ich odchode si nájdeš iné aktivity, možno priateľa.Asi som ti neodpovedal tak,ako by si si želala,ale každý má nárok na svoj vlastný život.
Vies...mozno ta berie ako protivnika,ktory mu stoji v ceste za stastim a snazi sa mu to prekazit.Porozpravaj sa s dcerou ako ti je to luto.Ludia su z tej ameriky poblazneni a pritom aj za kopcekom moze odlozit 600 eur.Nemusi az tam.
No mas to tazke.Aj ja mam jedno dieta...chapem ta.
Ja som sa s ním snažila rozprávať normálnym hlasom, ale z neho to vyletelo a tresol dverami.
Štve ma, že má dobre platenú prácu aj tu, nemali by problémy, ale on od USA ďalej nevidí. Jednoducho to uzavrel tým, že aj keby tam žili ilegálne by bolo lepšie ako tu.
Nie, súrodencov nemám. Žijem len sama s dcérou.
Adriana
Cloveku je luto,ze si stratila manzela a mas len jednu dceru.Preto mas strach,ze ona ti odide a ostanes sama.Musis ale nechat mladych nech sa rozhodnu sami.Ak maju moznost odist,je to tazko napisat,ale mala by si im to umoznit.USA je daleko,ale ak si pokazis vztah so zarom,a on sa sprava ku dcere velmi pekne ako pises,ver,ze ona bude stat pri nom a ty budes mat problem ich vidiet ked aj 2x za rok.Zarobia pekne peniazky,kupia ti letenku a mozes prist.Ale ak sa vztah pokasle,nebude to take jednoduche.
Je pravda,ze bol mozno moc prchky a mohol ti to povedat aj inak,ale...zalezi ako si ty reagovala.Ak mu davas najavo,ze dcera nemoze odist lebo ty uz nikoho nemas...dcera ma uz jeho a raz si musela pocitat,ze z hniezda uleti.Nie tak daleko ale uleti.Budes si musiet najst kamaratku,kolegynu z prace,prepac,viem ze je to skoro,ale raz mozno spoznas cloveka s kym ti bude fajn...Mas surodencov?Dnes uz vsetci utekaju za lepsim.Tak im to praj a bud dobrou svokrou.
musis sa o tomto bezodkladne porozpravat s dcerou