Messje, ako je to teraz v Bruseli?

Prezyvka055

:D mne sa vzdy paci ako filip vie otocit vsetko do tych peknych reci :D

Ale majte na pamati, to ze pise pekne neznamena ze pise pravdu :)

Filip TT

.... a aj ja tebe želám krásny SLNEČNÝ deň :)

Boh človeka vedie a z podvedomia mu vystupujú odpovede na to, čo sa pýta, stačí byť na to vnímavý.

Filip TT

Ahoj Messje,
dík za názor.
- viem definovať aj cítiť.
- keď sa rodina spoločne modlí pred jedlom, to sú pekné okamihy, pozdvihne to spoločné stolovanie na slávnostný event. Koniec koncov je za čo ďakovať. Tá energia, ktorá je v jedle a kvôli ktorej to jedlo jeme, pochádza zo Slnka. Nedala si ju tam ani ty varením, ani potravinári, ani poľnohospodári. Zadarmo ju tam dodalo Slnko. Jedlo je len nosič tej energie. Potravinárom a poľnohospodárom sa odmeníš peniazmi a za to ostatné, čo je podstatné sa sluší aspoň poďakovať.

Messje

Ja s anjelikom suhlasim.Je pekne v nieco verit ale musim to vediet definovat,citit...
Su este narody a domorodci ktori sa modlia aby prisiel dazd,aby mali dobry ulovok a neboli hladni...a modlia sa tyzdne...a ked to pride,dakuju bohu.Su to uz ale naozaj tie primitivnejsie narody.Ja si myslim,ze o niekolko rokov aj toto zanikne.Tak ako zanikaju modlitby k dazdu a jedlu ...Nebudem tvrdit,ze som proti tomu.Nech kazdy uznava to co ho robi stastnym.Ja sa nebudem modlit za jedlo pri vecery lebo som si ho sama uvarila a pracovala nan...Ale tak ako sa neoplati riesit politiku,fajcenie marihuany,tak sa neoplati ani nabozenstvo.Lebo ludia vzdyaju navto svoj nazor a ten si nepustia.
Tymto som si len napisala svoje videnie na vec a a viac sa na tuto temu ja pripajat nebudem.
Prajem krasny slnecny den.

anjelik *

Zaťala som zuby a na tretí raz, myslím, sa mi podarilo tú tvoju srdcovku dočítať do konca. :o) Ďakujem pre zmenu ja, že som mala v živote šťastie a nebolo mi súdené, ako zdroj poznania, mať práve takéto, nič nehovoriace texty.
Filip, modlenie sa, je smerovanie pozornosti, vlastnej sily..niekam, niekomu...nie je rozumnejšie tú silu, energiu, využiť na zamýšľanie sa a tvorenie tej vytúženej múdrosti a nečakať, že ti ju niekto dá, ak budeš dostatočne vzorným a dobrým sluhom?? Veď je to zvrátené, túžiť byť služobníkom...to je neprirodzené. Pre slobodnä bytosť rozhodne. Ako vždy, udivuje ma, že ľudia ľapocú modlitby a neuvažujú nad slovami. :o) Že im nevadí, že sa označujú za úbohých a hanebných a hriešnych..a tým sami seba degradujú a to má byť ako rozumné? Chovajú sa ako ovce, tlčú sa, ako veľa zhrešili a že zasluhujú trest a odpustenie a tým potvrdzujú, že nemajú právo byť slobodní.tebe to príde normálne??? Šak to j čistý stredovek. :o)

Filip TT

Čaute,

anjelik - tým svätým textom práve nedávam dosť, Bibliu som ešte ani raz neprečítal celú, čo je škoda, chystám sa to napraviť už dlho.

Ale mám obľúbené miesta, v ktorých sa kochám. Jedno z najlepších je modlitba kráľa Šalamúna za múdrosť: Múd 6,12 - 9,18
www.svatepismo.sk

Kýčera: Tvoje životné ponaučenia sa mi pozdávajú oveľa lepšie ako tie rady tibetských mníchov.

Osmičku by som rozviedol - to poznám dobre, človek vie, že je nejaký problém ale odkladá riešenie, lebo je nepríjemné a ono sa to stále len zhoršuje a nakoniec sa to rieši už až keď to nejde odložiť a vec je akútna.

Ale je aj opačný prípad, keď to človeka nutká okamžite začať akciu alebo aspoň paniku ale v skutočnosti keď si zachová dôveru a nepodľahne starostiam a strachu, Život situáciu vyrieši sám za neho.

V tom je veľká životná múdrosť odhadnúť kde treba zasiahnuť, aj keď sa zdá, že by to ešte tak mohlo zostať a kde treba nechať veci ísť tak ako idú, aj keď sa človeku zdá že sa to nevyvíja dobre a treba si už robiť starosti.

anjelik *

Kýčera, nie, to bolo iba vysvetlenie..vôbec ma nenapadlo, že to vezmeš ako urážku. Ak áno, potom aj tebe sú určené slová o nedotknutosti mysle a nereagovaní na vlastné, častokrát nesprávne predstavy. Ja nezakladám svoju energetickú bilanciu na atakovaní postavičiek fóra. To by si už mohla vedieť. :o)
Skôr som pozabudla poďakovať za milé vyznanie, to, že ma máš rada. Ja osobne mám deti rada a tam zaraďujem aj teba, čiže, nápodobne. ;o)

anjelik *

Tie posledné vety..o svätých textoch a nude boli adresované Filipovi, Kýčera..nie tebe. :o) Ale rozumiem, že si to mohla stiahnuť k sebe.
Tú pieseň poznám..a bohužiaľ, s textom sa viac ako nestotožňujem. Bola by si sama prekvapená, kto bol tou najdôležitejšou postavou pri súdení Ježiša. :o))