Zdravím!
Pred tromi týždňami som spadol a podvrtol si členok. Opuchol mi a dolu pri päte z vonkajšej strany zmodral. Nešiel som k lekárovi. Ale spravil som si predĺžený víkend a ďaľší deň (v piatok) som nešiel do roboty. Opuch mi do pondelka opadol a už aj zmodranie je preč (to zmizlo po vyše dvoch týždňoch). Ošetrujem si ho kombináciou octanovej masti, fastum, ibalgin... A cez deň si ho sťahujem elastickým obväzom. Ale stále ma bolí. Síce už o dosť menej, ale hlavne po práci mám problém, keďže si ho tam väčšinou dosť zaťažujem - väčšinu pracovnej doby som nútený stráviť na nohách a sa aj nachodím. Môže mať to, že ho zaťažujem bez oddychu v podstate od začiatku, nejaké trvalé následky? Nechcem ísť za každú cenu na PN, lebo firma je na mne závislá a mám rád svoju prácu, ale zase obetovať pre ňu svoje zdravie a krívať celý život nechcem. Dá sa to doliečiť bez následkov aj takto "na nohách"?
Boľavý členok
aha cize to si mam dat akoze len priamo v ten moment ked sa mi to stane a potom to uz nemusis opakovat?
No tak aby si cítila, že to máš zachladené, podľa toho akú veľkú máš tú plochu. No pri členku ho treba zachladiť aj z jednej aj z druhej strany a pár sekúnd proste, to stačí
Prosím ťa a koľko by sa tam toho malo nastriekať na jedenkrát?
Zatiaľ som to použila len ten členok ale je tam napísané, že sa to použiť na chladenie pomliaždenín, pri vyvrtnutiach, pri svalových kŕčoch, a pri tvorbe hematómov, takže je praktické ho mať doma a možno aj so sebou keď ideš napríklad športovať. Len sa nesmie striekať keď máš nejakú otvorenú ranu a ja som ho kupovala pri nás v lekárni a tam stál niečo vyše 9 eur ale je to veľké takže to vydrží, ak sa ti nestáva úraz každý deň desať krát :D
co ten sprej prosim ta stoji? a to si dam len akoze ked sa mi to stane ci to mam potom davat viackrat aby to zabralo?
hej? máš s tým tiež skúsenosť? a na čo všetko sa to dá ešte použiť?
....ten sprej poznám aj ja!...akurát nedávno mi ho kamoška požičiavala keď sme boli behať na zachladenie kolena a fakt som bola prekvapená ako mi to pomohlo...dobehla som potom maž domov...
Mne na to nikdy nič nepomôže, keď sa mi niečo takéto stane tak nikdy neviem ani od odkrývať domov, to je môj najväčší problém
mne to minule ponúkala lekárnička keď si kupovala octanovú masť na členok ale nevedela som poriadne čo to je tak som to nezobrala. je to dobré?
Čau, no som tu písala nedávno, že potrebujem pomôcť lebo sme mali ísť na dovolenku, moc rád som nedostala tak som šla potom do lekárne nech mi na to dajú nejakú masť alebo čo mi pomôže to rýchlejšie zahojiť, tak mi poradila taký spej, že tým si to mám zachladiť, reparil sa to volá a k tomu mi dala ešte aj také tabletky čo mi mali pomôcť na opuch, tak som ju mala pár dní vyloženú a potom som začala trošku rozbehávať a kým sme šli na dovolenku to bolo ako tak v pohode, hento mi dosť pomohlo tak to možno vyskúšaj aj ty keď sa ti to zase prihodí