Boľavý členok

Príspevok v téme: Boľavý členok
novissimus

Zdravím!
Pred tromi týždňami som spadol a podvrtol si členok. Opuchol mi a dolu pri päte z vonkajšej strany zmodral. Nešiel som k lekárovi. Ale spravil som si predĺžený víkend a ďaľší deň (v piatok) som nešiel do roboty. Opuch mi do pondelka opadol a už aj zmodranie je preč (to zmizlo po vyše dvoch týždňoch). Ošetrujem si ho kombináciou octanovej masti, fastum, ibalgin... A cez deň si ho sťahujem elastickým obväzom. Ale stále ma bolí. Síce už o dosť menej, ale hlavne po práci mám problém, keďže si ho tam väčšinou dosť zaťažujem - väčšinu pracovnej doby som nútený stráviť na nohách a sa aj nachodím. Môže mať to, že ho zaťažujem bez oddychu v podstate od začiatku, nejaké trvalé následky? Nechcem ísť za každú cenu na PN, lebo firma je na mne závislá a mám rád svoju prácu, ale zase obetovať pre ňu svoje zdravie a krívať celý život nechcem. Dá sa to doliečiť bez následkov aj takto "na nohách"?

peltyra

...áno dá :)...našim to poradila jedna mamina kamarátka, ktorá robila sestričku v nemocnici, tak sa na to pýtali jedného doktora ale ten povedal, že to proste nejde, tak šli za iným a ten povedal, že sa to dá, tak potom je to vybavili a zoperovali jej to...

grilda05

to sa da operovat taketo veci? to som ani nevedela. viem, ze akoze ked je zlomenina tak vtedy sa to musi davat dokopy ale ked si zvrtnes clenok? co tam operuju?

peltyra

...uf to poznám, teda nie z mojej skúsenost ale moja sestra mladšia s tým má tiež už prakticky od malička problém...už to mala raz aj operované ale zase sa jej to potom začalo stávať, je to hrozne nepríjemné...

grilda05

ja som presne taka ista. teda hlavne pravy clenok mam strasne labilny. ked som bola este na zdske som si zlomila na telesnej clenok ked som zle doskocila z rebriny na kraj zinienky a odvtedy mam s tymto problem, ze mi staci malo a mam ho vytvrnuty. potom som zakazdym na dva tyzdne uplne odpisana. esteze mam taku pracu, ze mozem zostat doma

Majjra

Ahojte prosím vás, potrebujem poradiť. Som strašne šikovná a tak každých pár mesiacov sa mi podarí si zvrtnúť členok pri nejakej normálnej činnosti ako chôdza domov z práce alebo dokonca pri nastupovaní do auta, proste stačí chvíľka a môj členok ma zradí. Prišlo to znova ale ja potrebujem byť budúci týždeň už úplne fit lebo máme ísť v stredu na dovolenku. Prosím poraďte niečo čím mi rýchlejšie ustúpi opuch aby som to mohla skúsiť rozchodiť aspoň čiastočne :(