Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Od novembra mám problémy s pľúcami alebo skôr neprestajne zápal priedušiek. Vybrala som 3atb. Momentálne mám nasadený suprax. Bola som na pľúcnom s podozrením na zápal pľúc preukázaný na rtg snímku. Nakoľko si pľúcny lekár nemyslí že by to bol zápal pľúc poslal ma na orl a alergologiu. Na orl mi povedali že krčné mandle už nefungujú a mala by som ich vybrať a možno malé slizničné zmeny. Na alergologii urobili testy (imunita super, bez alergie, astma a feno vyšetrenie 6 takže bez astmy) no brali mi aj spútum kde mi prišli na escherichiu coli, hemofilus influenza, a klebsiella pneumoniae.
Doma ležím už vyše 3týždňou so žiadnym záverom. Beriem antibiotika, lieky na vykašliavanie (erdromed) lieky na alergiu (desloratadínové) a všetko je to bez efektu. Stále sa dusím kašlom, ide mi hlavu rozdrapiť od tlakov, zadycham sa len sa pohnem z postele, v kľude mi akoby pískalo a rapkalo v pľúcach, mám pocity bušenia srdca a mdloby ak dlhšie stojím. Neprestajne tupá ale bodava bolesť v oblasti spodných rebier hlavne po ľavej strane. Krvné testy boli ok.. Trochu zvýšené eozynofily ale to asi z mandlí.
Prosím ak máte niekto podobnú skúsenosť poradte mi prosím ako sa preliečiť alebo, že čo by to mohlo byť. Veľmi pekne Vám do predu ďakujem. :-)
Problémy s plpúcami
-Ak naozaj počuješ pískanie na DDC, je to dôvod na pohotovosť!!! Skús požiadať niekoho vo svojom okolí, nech Ťa popočúva teraz a skontroluje aj v noci. Buď sa Ti stav zhošil, ak si toto nemala, alebo máš alergickú reakciu na liek/y, kt. užívaš. Dobre si preštuduj aj príbalové letáčiky od liekov, či nie sú kontraindikované a pohľadaj, či tam nie je spomínané pískanie,... Mimochodom, ak nie si alergická, prečo Ti predpísali antihistaminiká? Pneumológ Ti nerobil spirometriu, len alergológ? Ak máš možnosť, použi zapper, pomôže Ti. Skús potenie, ľahkú stravu, čaje na dýchacie cesty, kašeľ, naklepávanie hrudníka, natieranie kačacou masťou, spí tak, že pod rebrá si vložíš vankúš a hlavu budeš mať dole, keď Ťa začne dusiť, odpi si z vody, zvlhčuj miestnosť, vetraj, použi elektrickú deku, vibru...
-Philips, vitaj!
Rezistenciu na ATB mi nerobili. Nasadili mi zas iné atb a že snáď to pomože. V stredu mám ísť na pľúcne uvidíme čo povie aj ten doktor. Načítala som si že sú to povodcovia zápalu plpúc no nakoľko sa ten pľúcny vyjadril že zapaľ pľúc nemám tak neviem. Obvodný lekár sa vyjadril že on nevie čo s tým ako aj alergologička. Čo by ste robili vy?
V spúte máš ozaj pestrú mikrobiologickú spleť.. Predpokladám, že ti robili aj citlivosť na ATB a mala by si mať teraz také, ktoré zaberú na tvoje baktérie.