Problémy s plpúcami

Príspevok v téme: Problémy s plpúcami
VVcephei

Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Od novembra mám problémy s pľúcami alebo skôr neprestajne zápal priedušiek. Vybrala som 3atb. Momentálne mám nasadený suprax. Bola som na pľúcnom s podozrením na zápal pľúc preukázaný na rtg snímku. Nakoľko si pľúcny lekár nemyslí že by to bol zápal pľúc poslal ma na orl a alergologiu. Na orl mi povedali že krčné mandle už nefungujú a mala by som ich vybrať a možno malé slizničné zmeny. Na alergologii urobili testy (imunita super, bez alergie, astma a feno vyšetrenie 6 takže bez astmy) no brali mi aj spútum kde mi prišli na escherichiu coli, hemofilus influenza, a klebsiella pneumoniae.
Doma ležím už vyše 3týždňou so žiadnym záverom. Beriem antibiotika, lieky na vykašliavanie (erdromed) lieky na alergiu (desloratadínové) a všetko je to bez efektu. Stále sa dusím kašlom, ide mi hlavu rozdrapiť od tlakov, zadycham sa len sa pohnem z postele, v kľude mi akoby pískalo a rapkalo v pľúcach, mám pocity bušenia srdca a mdloby ak dlhšie stojím. Neprestajne tupá ale bodava bolesť v oblasti spodných rebier hlavne po ľavej strane. Krvné testy boli ok.. Trochu zvýšené eozynofily ale to asi z mandlí.
Prosím ak máte niekto podobnú skúsenosť poradte mi prosím ako sa preliečiť alebo, že čo by to mohlo byť. Veľmi pekne Vám do predu ďakujem. :-)

VVcephei

Ahoj všetci, včera som si myslela ako sa mi polepšilo, kašeľ prestal, bolesti hlavy ustúpili. A v noci to začalo zas s asi hodinovou neskutočnou bolesťou na pľúcach ledva som dačo vedela dýchať. Ani sedieť ani ležať ani nič iba plač ktorý mi teda nejak nenapomohol. Po hodine to ustúpilo a ja som zaspala. Odvtedy som zas ako vymenená. Idem mačkám vyčistiť, pomaly zájdem do kuchyne a naspäť a som ako po maratóne srdce bije ako splašené s dychom ledva stíham.
Ach jaj a tak som sa tešila.
Skusila by som ten zapper. Treba to kúpiť? Alebo to ma aj nejaký doktor?

VVcephei

No nič, skúsim sa opýtať pľúcneho či by ma nevedel odporučiť.. Ak nie v piatok idem zas za svojim a uvidíme možno ma vie doporučiť on :) najkrajšie ďakujem.

Kýčera

Je to Ústav klinickej a preventívnej medicíny v Bratislave. Ostatné si musíš zistiť sama. Posielali tam pacientov na diagnostiku rôzni lekári.

VVcephei

Pohľadam kupim načítam detoxikujem. Ďakujem už rozumiem. :-)
Hľadala som ten ištitut alebo ako to nazvať a našli mi veľa veci.. Napr nemocnica bojnice nejaké labáky. Atp. Mam za svojim odvodným doktorom ísť a on ma tam nejak doporučí alebo ako? Či to môžem aj ja sama?

Kýčera

Detoxikácia nie je to, čo píšeš. Je to oveľa zložitejšia záležitosť. Musíš si naštudovať cykly stravovania, ako sa stravovať, čo s čím kombinovať, využiť potenciál danej potraviny na svoje uzdravenie, čo, koľko a kedy piť, porozumieť signálom svojho tela, využiť orgánové hodiny a obdobia na to, aby si pomohla jednotlivým orgánom, zaradiť krátkodobé hladovky, pitie štiav, čistenie orgánov, saunu, otužovanie,... Detoxikovať musíš aj svoju myseľ a dušu, nepúšťať si do svojho vnútra negatívne pocity,...Skús sa pozrieť na ŠVZ - MUDr. Mária Fulová, kúp si od prof. RNDr. Kataríny Horákovej, DrSc. knihy - Detoxikácia organizmu,...Aby si pochopila, čo som Ti napísala. ÚPKM je špičkové pracovisko, nájdeš na nete.