Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Od novembra mám problémy s pľúcami alebo skôr neprestajne zápal priedušiek. Vybrala som 3atb. Momentálne mám nasadený suprax. Bola som na pľúcnom s podozrením na zápal pľúc preukázaný na rtg snímku. Nakoľko si pľúcny lekár nemyslí že by to bol zápal pľúc poslal ma na orl a alergologiu. Na orl mi povedali že krčné mandle už nefungujú a mala by som ich vybrať a možno malé slizničné zmeny. Na alergologii urobili testy (imunita super, bez alergie, astma a feno vyšetrenie 6 takže bez astmy) no brali mi aj spútum kde mi prišli na escherichiu coli, hemofilus influenza, a klebsiella pneumoniae.
Doma ležím už vyše 3týždňou so žiadnym záverom. Beriem antibiotika, lieky na vykašliavanie (erdromed) lieky na alergiu (desloratadínové) a všetko je to bez efektu. Stále sa dusím kašlom, ide mi hlavu rozdrapiť od tlakov, zadycham sa len sa pohnem z postele, v kľude mi akoby pískalo a rapkalo v pľúcach, mám pocity bušenia srdca a mdloby ak dlhšie stojím. Neprestajne tupá ale bodava bolesť v oblasti spodných rebier hlavne po ľavej strane. Krvné testy boli ok.. Trochu zvýšené eozynofily ale to asi z mandlí.
Prosím ak máte niekto podobnú skúsenosť poradte mi prosím ako sa preliečiť alebo, že čo by to mohlo byť. Veľmi pekne Vám do predu ďakujem. :-)
Problémy s plpúcami
Vvcephei, ATB máš nasadené dobre, citlivosť na ATB robili, účinná látka Supraxu je účinná na všetky baktérie.
Môžeš odfotiť aj ostatné laboratórne výsledky - hematológiu a biochémiu.
Kyčera, niekde sa snažia viac a niekde menej.. Tak to potom aj vyzerá.. Zdravotníctvo je pekný biznis :)
To máš tak, niekde robia, niekde nerobia...Niekde na Tebe najskôr vyskúšajú en bloc aj tri ATB, až potom sa zaoberajú ideou citlivosti, niekde to spravia hneď. Niekde nie si alergický na liek - BB, niekde máš silnú alergiu - BA. Tak ako tie naše labáky vlastne fungujú? Nemám z nich dobrý pocit...
Beriem erdromed (2týždne nepomáha ledva som do spúta dačo dala) mam prieduškive a pľúcne čaje, nejem dokopy nič fakt jeden jogurt a stačilo na celý deň. Nemám chuť nevládzem a neriešim jedenie.
Možno že robili tu rezistenciu mam dve fotografie výsledkov ak pôjde tak to sem pridám.
Atb som vybrala zinnat ciphin cefzil a teraz mám tento suprax, píska mi zhruba necelý týždeň pričom suprax beriem od včera.
Aerisu mi predpisal pľúcny lebo si myslel že to je alergia alebo astma (spirometriu robil ale prerušila ju sestra nakoľko som kašľala pri vydychu)
Kartotéku pri sebe mám keď tak vám ukážem aj výsledky krvy ak sa vyznáte.
Ja som síce študovala farmáciu a čo to viem, no mnoho toho neviem teda.
Mamina vyšiluje z toho že e coli. Kvôli nemeckým prípadom zpred 3 či koľkých rokov :D som ju ubezpečovala že je to dačo iné...
K imunologičke som nešla nakoľko imunitné testy mi vyšli na výbornú.
Brucho doktor neprehmatával. Mám gist v žalúdku a kronovu chorobu takže by som sa mu na vyš. Stole zvíjala tak či onak. Momentálne na bruchu spať neviem. Mala som pred pár dňami stavy že som nevedela sedieť ležať ani nič. Po hodine to prešlo a naboku som zaspala. To boli fakt velpmi veľké bolesti
Tam sa robila bez ohľadu na to, či bola alebo nebola na žiadanke.. Lekárovi je tak na dve veci vedieť, že je tam tá konkrétna baktéria.. Potrebuje citlivosť..
To sa týkalo hlavne pri hemokultúrach, tie sú v stroji niekoľko dní a občas sa stane, že pozitivita vyjde až po pacientovej smrti, vtedy dokončia identifikáciu a citlivosť už nerobia.
Philips, a prežil to ten pacient? :) Aj podľa mňa sa v tomto prípade mala urobiť, ale prídeš do praxe a uvidíš...Zdá sa mi však, že to záleží od lekára, nie labáku.
Kýčera, potom asi závisí od labáku, lebo na praxi sme ju robili vždy, ak bol nález patologický a pacient ešte žil
Obvodný ťa mal podľa mňa poslať aj k imunologičke, keď sa to už toľko ťahá, brucho ti obvodný neprehmatával, či nemáš náhodou zväčšenú slezinu príp. pečeň?
Nie, nerobia! Automaticky sa robia ľuďom s polyvalentnou alergiou.
Citlivosť sa robí pri náleze automaticky, tuším. Asi nemáš pri sebe zdravotnú kartu, či?