Problémy s plpúcami

Príspevok v téme: Problémy s plpúcami
VVcephei

Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Od novembra mám problémy s pľúcami alebo skôr neprestajne zápal priedušiek. Vybrala som 3atb. Momentálne mám nasadený suprax. Bola som na pľúcnom s podozrením na zápal pľúc preukázaný na rtg snímku. Nakoľko si pľúcny lekár nemyslí že by to bol zápal pľúc poslal ma na orl a alergologiu. Na orl mi povedali že krčné mandle už nefungujú a mala by som ich vybrať a možno malé slizničné zmeny. Na alergologii urobili testy (imunita super, bez alergie, astma a feno vyšetrenie 6 takže bez astmy) no brali mi aj spútum kde mi prišli na escherichiu coli, hemofilus influenza, a klebsiella pneumoniae.
Doma ležím už vyše 3týždňou so žiadnym záverom. Beriem antibiotika, lieky na vykašliavanie (erdromed) lieky na alergiu (desloratadínové) a všetko je to bez efektu. Stále sa dusím kašlom, ide mi hlavu rozdrapiť od tlakov, zadycham sa len sa pohnem z postele, v kľude mi akoby pískalo a rapkalo v pľúcach, mám pocity bušenia srdca a mdloby ak dlhšie stojím. Neprestajne tupá ale bodava bolesť v oblasti spodných rebier hlavne po ľavej strane. Krvné testy boli ok.. Trochu zvýšené eozynofily ale to asi z mandlí.
Prosím ak máte niekto podobnú skúsenosť poradte mi prosím ako sa preliečiť alebo, že čo by to mohlo byť. Veľmi pekne Vám do predu ďakujem. :-)

VVcephei

Čo je to ten ÚPKM BA? Neviem ano ako by som sa tam mohla dostať.
U alergologičky som za tu astmu platila okolo 15€ za vyšetrenie. Tvrdilanže je to nový a drahý stroj ktorý sám vyratal všetko vraj je to 100%, celkom si ma sklamala že teda u nej by to nešlo zistiť. No na alergie mi vzala len krv, podrobne testy na alergie sa mi robili ešte kým som nemala 18rokov a všetky boli v poriadku. Keď som bola menšia bola som aj v smokovci kde sa astma vylúčila aj imunilogicke ochorenia aj alergie (bola som tam pre podozrenie na tuberkulózu mala som možno 10rokov) neskôr keď mi robili rtg pľúc tiež som mala výrazný bronchialny strom a zapísali niečo v zmysle kôrnatenie pľúc (asi?) ale nemala som takéto problémy a teraz je to zo dňa na deň horšie. Vcelku sa mi nepáči momentálny prístup. Chcela by som sa vyšetriť inde lebo nakoľko pôjdem na pľúcne a doktor povie že nič tak na to zas budem kašlať až kým sa mi stav zas nejak rapídne nezhorši. Nerada sa doprosujem.
Ja detoxikujem hlavne chlorelou už asi dva roky.. Skusim si načitať o nejakých čajoch ešte a skúsim aj tie.
Bolo by fajn preriediť tabletky, beriem ich príliž veľa. Po rokusa mi to zhnusilo natoľko že už keď len myslím na to že prišiel čas vziať si to tak ma naťahuje.
Ďakujem ti za rady a pomoc

Kýčera

Wcephei, tykaj! Nie som lekár, medik, ani zdravotná sestra! Nedaj sa tým pomýliť, som len prostá žena s mnohými životnými skúsenosťami...Matematik mohol v kombinácii študovať aj chémiu?! Mne sa len trošku zhoršil zdravotný stav, ale zďaleka nie som na tom tak zle ako Ty.

Kýčera

Wcephei, len pneumológ je ten správny lekár, ak je dobrý diagnostik, kt. dokáže najlepšie popísať snímok, povedať, či máš zápal pľúc a určiť, či máš astmu! Toho sa drž, ostatné názory neber do úvahy! A tú astmu Ti dokáže potvrdiť/vyvrátiť len spirometria u NEHO, nie u alergologičky!!! Čo sa toho týka, pozrela som sa Ti na výsledky jedným očkom a musím Ti povedať, že čo sa týka IS máš tam žalostne málo výsledkov. Alergia nie je len na mačku, psa, prach,...Nerobili Ti prick testy. Mala by si si vybaviť hospitalizáciu na ÚPKM BA, kde by Ťa komplet zdiagnostilovali a spravili poriadne imunologické a alergologické testy, kt. sa v nižších pracoviskách nerobia. Aby si brala menej tých "lentiliek", a len tie, kt. naozaj potrebuješ, lebo si o chvíľu odstavíš pečeň,... Tú by si si mala začať čistiť čajmi - koreň púpavy,... Vyber si taký čaj, kt. sa nebude biť s Tvojimi liekmi, na to daj pozor. Čo sa týka tej akupunktúry, tak to máš pravdu. V tomto stave Ti nepomôže, zapper áno. Máš tam frekvencie na E-coli, infekcie DC, kašeľ, imunitu,...Ver si, že do stredy to zvládneš a začni sa aktívne zaujímať o svoje zdravie. Zaraď si do programu detoxikáciu, alternatívnu liečbu tak, aby sa Ti nebila s tou konzervatívnou, aby si brala čo najmenej liekov. Drž sa!

VVcephei

Kýčera, ak by aj bol matematik veľmi by chémiu podať nevedel má to od seba dosť ďaleko. Teda okrem výpočtov. Ja viem čo je chémia študovala som ju 4roky ako farmaceut, pokračujem ako forenzna a kriminalistická chemička. Mne chémiu vysvetľovať nemusí nik. Ja som sa len nechtiac zle vyjadrila. Ešte raz pardón. A nebuďte na seba nevrlý zato teda. :-)
Ak sa smiem opýtať vy ste teraz chorá? Čo vám je? A okrem toho ste nejaká medička? Lekár? Či čo že sa natoľko vyznáte? Viete. Ja sa snažím vzdelávať aj v medicíne no pľúcne ochorenia zatiaľ riešim prvý raz v živote. :-D

Kýčera

Matway, my sa poznáme? Si matematik? Ak áno, tak chémiu vieš podať lepšie ako ja! Ďakujem, si milý, ale túto komplikáciu dokáže zvládnuť len MUDr. a ja ?! Inej cesty niet...Za predpokladu, že to vôbec pôjde...A napísať mi môžeš Ty, nie som ešte doma. Len s tou odpoveďou bude problém. Fórum je niečo iné. :)

VVcephei

Ano správne si pochopil. Radiolog sa vyjadril že áno zápal a pľúcny astma.
Jasné počkám do vtedy. Mňa len zaujíma hlavne to aby som sa zbavila tých hlienov (?) zbaviť sa tej bolesti a maximálnej vyčerpanosti.
Ešte by ma zaujímalo ja som si na nete trošku čítala o tých bakteriach a boli tam dosť nepríjemné veci písané napr. Ta klabsiella že je smrteľná aj druh ecoli.. Plus že sú to infekčné bakterie. Ako myslím že to som si dáke blbosti čítala nakoľko nemám pocit že som jednou nohou v hrobe. A okolo mňa sa len asi 3osoby začali cítiť zle. Tak som sa na tom ako aj zasmiala trošku :-D
Ide len o to že doktori si ma pohadzujú, mne sa to teda nepáči ani celkový prístup. Jeden to druhý tamto a nakoniec nikto nič nevie ako to riešiť

philips

Rádiológ to zhodnotil ako zápal pľúc a pľúcny lekár povedal, že to nie je zápal? Dobre som pochopil?
Všetci od toho dávajú ruky preč, je to dosť nepríjemná situácia. Treba počkať čo povie v stredu pľúcny, možno by to chcelo nový snímok.

VVcephei

Pardón ja som nemyslela všeobecne celú alternatívnu liečbu. Len tá akupunktúra mi akosi nesedí. Skúšala som rôzne koloidne striebra aj chlorelu na detox. Podotýkam chlorela bola fakt super hlavne na moje črevá.
Podotknem že nemám parazity, momentálne by som v sebe mala mať len tri baktery nachádzajúce sa v pľúcach. Konkrétne e coli, klabiellu a hemofilus influenza.
Philips - pre teba len toľko že problémy začali v novembri nebrala sa krv popočúvali ma povedali že je to zápal priedušiek nasadili atb a koniec. Moje problémy sa zmiernili a od Vianoc sa to stále stupňovalo odvtedy som brala ďalšie atb že vraj mam zápal priedušiek týždeň som ležala a vratila sa do práce (nemocnica) to sa stupňovalo až do 20.2. Kedy ma zobrali na pohotovosť doktorka ma popočúvala ja som jej vysvetlila že sa to len zhoršuje nasadila atb a nech ležím.. Šla som naspäť ku svojmu lekárovy ktorý mi už zobral krv poslal ma na rtg.. To bolo dva dni po nasadeni liečby. Krv bola podobná ako je teraz. Na rtg napísali zápal pľúc. S výsledkom sa šlo na pľúcne a doktor na pľúcnom mi spravil spirometriu ktorá sa ukončila kvôli kašľu po asi 30sekundách. Poslal ma ku alergologiče a na orl nasadil aerius a erdromed. Nakoľko to podľa neho zápal pľúc nie je a je to astma. Na orl bolo všetko ok len si mám dať vybrať krvné mandle. Na alergologii sa robila spiro a feno s výsledkom 6 teda bez astmy, imunologia v poriadku, alergia v poriadku nikde nič len tie baktery vyšli v spute. Krv čo mi brala alergologička a jej výsledky si už videl. Alergologička je presvedčena o zápale pľúc a poslala ma naspäť na pľúcne no nakoľko tam majú čas až v stredu mám ísť za svojim doktorom. Ten si popozeral výsledky nasadil atb vypísal flavamed a s odpoveďou ja neviem čo teraz ma poslal domov a nech počkám do stredy čo bude. :-)

philips

Parazity nemá žiadne potvrdené, zaujímalo by ma, že kde sa táto informácia objavila..
Baktérie sú stále citlivé na niektoré ATB a aktuálne jedno z tých, čo berie patrí medzi citlivé.
CRP počas liečby už je bezpredmetné, tak isto ako robiť ho neskôr po prvých prejavoch ochorenia.
Bol robený ešte nejaký krvný obraz od začiatku tohto ochorenia?