Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Od novembra mám problémy s pľúcami alebo skôr neprestajne zápal priedušiek. Vybrala som 3atb. Momentálne mám nasadený suprax. Bola som na pľúcnom s podozrením na zápal pľúc preukázaný na rtg snímku. Nakoľko si pľúcny lekár nemyslí že by to bol zápal pľúc poslal ma na orl a alergologiu. Na orl mi povedali že krčné mandle už nefungujú a mala by som ich vybrať a možno malé slizničné zmeny. Na alergologii urobili testy (imunita super, bez alergie, astma a feno vyšetrenie 6 takže bez astmy) no brali mi aj spútum kde mi prišli na escherichiu coli, hemofilus influenza, a klebsiella pneumoniae.
Doma ležím už vyše 3týždňou so žiadnym záverom. Beriem antibiotika, lieky na vykašliavanie (erdromed) lieky na alergiu (desloratadínové) a všetko je to bez efektu. Stále sa dusím kašlom, ide mi hlavu rozdrapiť od tlakov, zadycham sa len sa pohnem z postele, v kľude mi akoby pískalo a rapkalo v pľúcach, mám pocity bušenia srdca a mdloby ak dlhšie stojím. Neprestajne tupá ale bodava bolesť v oblasti spodných rebier hlavne po ľavej strane. Krvné testy boli ok.. Trochu zvýšené eozynofily ale to asi z mandlí.
Prosím ak máte niekto podobnú skúsenosť poradte mi prosím ako sa preliečiť alebo, že čo by to mohlo byť. Veľmi pekne Vám do predu ďakujem. :-)
Problémy s plpúcami
-Sa Ti ani nedivím, že nemáš chuť na jedlo pri toľkých liekoch. Aj si lekárom nadiktovala všetky lieky, aj to v počítači skontrolovali, alebo len kývli hlávkou? Tak si zober tie letáčiky pred seba a zameraj sa na nežiaduce účinky a skontroluj to pískanie. Potom si vyhľadaj hlavnú látku, kt. daný liek obsahuje, a porovnaj s ostatnými, či tam náhodou nemôže dochádzať ku kontraindikáciam. Držím Ti palce, nech Ti tie ATB konečne zaberú, nemáš astmu a posielaš tie diagnózy k vode...
-Netreba, správne si pochopila, aj vysvetlila. Ja neviem, odkiaľ chlapec je, hlavne, že je a pomáha!!!
Ani philips nie je z BA, on je z PN, nie? :) Ak som to správne pochopila, tak Kýčera to myslela vo všeobecnosti, nemyslela tým teba a tvojich lekárov.
Späť k tvojmu problému, som si predtým nevšimla, že ti robili aj imuno testy, tak preto som ti to písala a tá bolesť v ľavom boku môže byť zo zväčšenej sleziny, ale keďže máš aj gist, tak ti asi ten spôsobuje bolesť.
Philips, kým som ja niečo skomolila na príspevok o 14:26:01, Ty si viedol čulú a odbornú konvezáciu. Tak už dievča nechávam na Teba...Mám pocit, že v BA to berú poctivejšie, zodpovednejšie a sú tam výborní mladí lekári...Tak držím palce aj Tebe!!!
No crona mam zatiaľ len v diagnostickom riešeni, len berem lieky na to a dietu mám. Vznik po apendoktómií.
Aj epilepsiu mám v diagnostickom riešení takže tam jebto s tabletkami aj zaťažko.
V poriadku tak mliečne výrobky vylúčim a prejdem na polievky, len ja mám neprestajne potrebu toho jogurtu. Na nič iné veľmi chuť nemám.
Ja som už uvažovala o tom či nemám náhodou daku inú chorobu čo všetko toto spôsobuje. Lebo kam prídem tam dačo nájdu všetko dajú do diagnostického riešenia. A papkaj dievča lieky. Momentálne 13tbl ráno a 15večer.
KO máš dobrý. Snáď tieto ATB zaberú tak, ako majú :)
Počúvaj ma, dievča, ak máš Crohna, máš autoimunitné ochorenie, takže NEMÁŠ svoj IS v poriadku! Tak ako Ti mohli imunitné testy výjsť v poriadku??? Nekonzumuj teraz žiaden mliečny produkt, zahlieňuje Ťa! Nech ti mama navarí dobrý kurací vývar, zeleninový...samozrejme len vtedy, ak to môžeš v rámci svojej diéty konzumovať. Sestrička nerozhoduje o tom, či má ukončiť spiro, má počkať, najmä ak sa jedná o zložitejšieho pacienta!!! Pískanie sa objavuje pri astme,...Až budeš v poriadku, vyžiadaj si bronchoprovokačné testy na vyvrátenie/potvrdenie astmy, ak Ti ju nezistia obyčajnou spirometriou. Čo sa tej citlivosti týka, tak Ti ju robili, lenže...Lenže tam máš viac toho humusu, a tak museli voliť také ATB, u kt. sa predpokladá, že zaberú na všetko, čo máš v DC.
Väčšina práce sa v labákoch automatizuje, takže tento faktor klesá. Niečo sa automatizovať nedá, ale väčšina ide.
Mikrobiológia - bakteriológia je stále manuálna.