Problémy s plpúcami

Príspevok v téme: Problémy s plpúcami
VVcephei

Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Od novembra mám problémy s pľúcami alebo skôr neprestajne zápal priedušiek. Vybrala som 3atb. Momentálne mám nasadený suprax. Bola som na pľúcnom s podozrením na zápal pľúc preukázaný na rtg snímku. Nakoľko si pľúcny lekár nemyslí že by to bol zápal pľúc poslal ma na orl a alergologiu. Na orl mi povedali že krčné mandle už nefungujú a mala by som ich vybrať a možno malé slizničné zmeny. Na alergologii urobili testy (imunita super, bez alergie, astma a feno vyšetrenie 6 takže bez astmy) no brali mi aj spútum kde mi prišli na escherichiu coli, hemofilus influenza, a klebsiella pneumoniae.
Doma ležím už vyše 3týždňou so žiadnym záverom. Beriem antibiotika, lieky na vykašliavanie (erdromed) lieky na alergiu (desloratadínové) a všetko je to bez efektu. Stále sa dusím kašlom, ide mi hlavu rozdrapiť od tlakov, zadycham sa len sa pohnem z postele, v kľude mi akoby pískalo a rapkalo v pľúcach, mám pocity bušenia srdca a mdloby ak dlhšie stojím. Neprestajne tupá ale bodava bolesť v oblasti spodných rebier hlavne po ľavej strane. Krvné testy boli ok.. Trochu zvýšené eozynofily ale to asi z mandlí.
Prosím ak máte niekto podobnú skúsenosť poradte mi prosím ako sa preliečiť alebo, že čo by to mohlo byť. Veľmi pekne Vám do predu ďakujem. :-)

Kýčera

Wcephei, vonkoncom si ma nepochopila! Myslela som tým, že sa pozrieš na to centrum, preštuduješ celé a pouvažuješ nad takýmto typom vyšetrenia. Nepovedala som Ti, že máš hneď vypĺňať dotazník a ísť na vyšetrenie a práve do tohto centra!!! Treba si to nechať uležať pár dní v hlave a potom sa rozhodnúť. Ak sa Ti to bude pozdávať, môžeš si pohľadať niečo seriózne aj vo svojom okolí alebo ísť priamo tam. Predtým si však zistí referencie. Reinfekcia po lopate znamená, že po vyliečení z choroby znova ochorieš na takú istú chorobu, nakazíš sa takými istými alebo podobnými zárodkami ako pri tej prvej. Už chápeš? Nie je náhodou maďarčina Tvojím materinským jazykom? Nezmätkuj toľko, texty si čítaj viackrát za sebou a porozmýšľaj, čo sa Ti snažíme povedať... Až potom reaguj. :)

VVcephei

V pohode Matway (dufam že som ťa zas neoslovila zle :D) ja som tvoj "atak" pochopila. Nechápem zrovna slovu reinfekcia.
Čo sa týka Kýčerky pracujem na tom altermed :) aj som im už vyplnila dotazník alebo ako to nazvať. Len ma trochu zarazila tá cena. Dúfam že to bude stáť zato :-)

matway

VVcephei, aby si rozumela môjmu takzvanému ataku, nebolo to priamo na teba, ale na priamu reinfekciu, to znamená, nič proti mačkám, to je druhoradé, len som ťa chcel navigovať na, /podľa mňa/ možné a pravdepodobné príčiny, nič viac...
Mačky maj koľko chceš, len nezabúdaj na ich status infekcíé, týmto končím, ak nebudeš mať relevantné otázky.
Kýčera ti ponúkla mnoho variant, kedy by si mala mať konečne pokoj, preber si to, ajoj...

VVcephei

Kýčera, rozhodne si to naštudujem a zájdem za takým. Pekne ďakujem :-) dám vám vedieť ako som tam dopadla.
Ano alergény sú všade kam sa pohneme, či doma vonku, v meste v lese na lúke všade. Mne testy na alergie vyšli dobre.. Bez alergie. Ale zas ak by som aj alergie mala, asi by som nevyhodila mačky na ulicu. Mám ich u seba práve zato aby nemuseli žiť na ulici. Druhý domov sa nájde ťažko, a zas aj oni to zle znášajú. Takže treba nájsť riešenie nejak inak.
Beriem aj aerius čo je na alergie, a zatiaľ nepomohol.

Kýčera

Wcephei, mala som na mysli takéto vyšetrenie ako v Alter Med u Mgr. Karin Heinz. Tak sa na to mrkni a rozhodni sa sama. Čo sa tých parazitov týka, môžeš ich mať v hociktorej časti tela. Ak Ti ich lekár nenašiel, neznamená to ešte, že ich nemáš, nemuseli sa vo vzorke nachádzať. Pýtala som sa Ťa na mačky pre toto - samce produkujú viac alergénov ako samičky! Molekuly s alergénovou aktivitou sa nachádzajú v srsti, koži, slinách, slzách, sére, hlavne však v pokožke a srsti. Tiež v prachu a veľa ich ostáva trvalo zvírených. Všetky informácie, čo som Ti poskytla sú pravdivé, môžeš si ich overiť aj na nete a ako s nimi naložíš je len na Tebe. Tak sa maj!

VVcephei

Ja nežijem s mamou. Ja mam mačky dve ale sem tam idem k mamine na návštevu a tam sú.
V prípade že by to bolo z nich by boli chorí asi všetci nie? Ako mama jej priateľ a moj priateľ. Lebo každý navštevuje každého a vždy sú tam mačky.
Ja si myslím že som to dostala v práci. Pracujem v nemocnici. V dennodennom styku s chorými ľuďmi.
A ano máš pravdu že mačky sa olizujubprejde im to cez tráviaci trakt a vychádza to druhou stranou. Ale ak sa im mení piesok každý druhý deň.. Plus akonáhle idú cik alebo kak sa to čistí a vyhadzuje nemali by byť nejaké problémy z toho. A zaďalšie ak sú pravidelne odčervované a je o ne starané tak aby nevznikol problém odkiaľ by to chytili oni? Či myslíte že oni to produkujú?
Konzultovala som aj s veterinárom (kvôli mačke čo kašľala) ona prechladla nedávno som ju kúpala a nespojilo sa mi to. Ide len o to že escherichia, Klabsiella a heamofilus influenza nie sú mačacie baktery a teda by som ich tým nemala vedieť infikovať. A oni mňa teda asi tiež nie.

matway

VVcephei, takže ak dobre rátam, je tých mačiek zrazu šesť? Sa len divím, že tvoj IS neskolaboval už skôr, aj keď píšeš, že respiračné problémy si mala od detstva. Mačky nechodia von, takže predpokladám vírusy ste do domu dotiahli vy všetci na svojich zvrškoch. Ak si dobre budeš všímať svojich miláčikov, tak je jasné, že sa čistia olizovaním! Takže, čo olížu, to sa bude nachádzať aj na východziej strane mačky, výkaloch. Po byte lieta prach, ktorý poletuje aj s roztočmi, vajíčkami parazitov, baktériami z trusu mačiek.
Je to cyklus, ktorý je ťažko zastaviť, točí sa to dookola.
A že nemáš parazity? Teraz už tomu neverím. A do toho zapperu by som určite investoval, sám mam jeden, a chorobu zatial nepoznám žiadnu, čo by ma dnes položila, iba ak zuby, alebo zlomeniny.
Takže otázka je stále rovnaká, odkiaľ si myslíš si schytala tie baktérie?

VVcephei

Ja som mala ventilačné poruchy už od mala tak tomu nejak neprikladal nejaký dôraz. Hlavne počas operácii mi začali aj pľúca zlyhávať a maximálne zahlieňovať.
Vravel nech robím dýchacie cvičenia, beriem vit C. Už ku nemu nemusím ísť. Čo som aj rada. Takže žiadne opakované spiro ani nič podobné.
On sa zas vyjadril nech si mandle dám vybrať, vraj značné hlieny sa mi v pľúcach hromadia aj zatekaním z tých mandlí ale nech rozhodne počkám aspoň dva mesiace kým sa mi všetko zregeneruje aj po atb a pod.
U mňa je jeden kocur a jedna mačka. U mami je jeden kocur a tri mačky. Mamina ma všetky dlhosrsté (mainské mývalie) ja mám krátkosrste jeden pouličnej zmesy druhá je bengálska. Všetky sú odčervené očkované, papaju len granule a kapsičny, nepoznajú vonkajší svet ani len z topánok. Tie nikdy nedržíme len tak voľne položené (vedeli ste že z topánok je väčšia pravdepodobnosť že ochoriete ako z akéhokoľvek zvieraťa) je o ne príkladne starané takže neviem. Ja som sa bála že by to bola alergia na chlpy ale tá sa vylúčila. Veď uvidíme.
Ja nemám parazity na gastre sa mi robila aj koprológia niekoľko mnoho krát. Naposledy mesiac do zadu.
PN som do 1.4. Nech na nikoho neprenesiem infekciu. Iba v prípade komplikácii sa mám zastaviť za mojim doktorom.
Mám teraz propolis od včelára je fakt super na odhlienenie.
Každopádne sa mi polepšilo asi od piatku mi je stále len lepšie. Pretrvávaju len hlieny, teploty a bolesť v oblasti trupu a hrudníka takže som vcelku rada :)
Nad tým zapperom uvažujem ale neviem o nikom kto by ho v mojej blízkosti mal. Resp. By sa venoval nejak alternatívnej medicíne.
Nejak som neuvažovala nad ďalšími návštevami doktorov, možno ak mi nebude dobre tak za týždeň zhruba tak sa objednam ku doktorke balkovej, ona je alternatívna medička alebo niečo tomu najbližšie. :)
Som rada že vy ste už v poriadku. Želám úspešné dozdravenie.

Kýčera

Wcehpei, tak ako? Už si zistila, že to nebol žiaden zápal pľúc? Mala si zápal priedušiek a priedušnice, kašľala odtiaľ?! Takže pneumológ mal pravdu! Máš ventilačnú poruchu = poruchu dýchania, t.z., že zdravá ešte nie si! Dohodli ste sa na opakovanej spiro? Pýtala si sa ho, čo s tým, povedal Ti on sám ako ďalej alebo Ti dal podpísať len papier? Matway mal pravdu s tou remisiou. Čo sa tých mandlí týka, zatiaľ by som si ich nedala vyberať, jedine ak na nich niečo máš. Aj ony plnia istú nezastupiteľnú funkciu v tele. Musím Ťa sklamať, ale od zvierat sa dá nakaziť rôznymi chorobami, dostať parazity...Odčervuješ svojich miláčikov? A seba? Sme tu traja a všetci máme podozrenie, že na Tvoj zdravotný stav vplývajú aj mačky. Sú to samce alebo samičky? Byť na Tvojom mieste, vyhľadala by som alternatívne medicínske stredisko, zaplatila by som si to a začala sa liečiť. Tam Ti behom 1 hod. vyhodnotia takmer celý Tvoj zdravotný stav, zistia choroby, baktérie, vírusy, parazity, toxíny, plesne, alergie,...Vedia otestovať lieky, potraviny,...Môžeš si tam vyskúšať aj zapping a potom sa rozhodnúť, či si zapper kúpiš. Ak chceš kvalitný, tak musíš ešte nejaké eurá pridať, ale vráti sa Ti to. Echo Ti môžem dať. Včera som prišla domov a užívam si to, čo Ty a ešte niečo navyše, preto reagujem až teraz. Čo sa týka doplnkov stravy, tak by si si mala naštudovať čo s čím smieš kombinovať. Skúsila by som ich na chvíľu vynechať a sledovať, či sa stav nezlepší. V čase 23.-1. hod. sa aktivuje žlčník a od 1.-3. pečeň, ak sa vtedy budíš, znamená to, že sa ohlasujú ťažkosti s týmito orgánmi a ja sa im ani nečudujem. Na ten kašeľ si kúp skoroceľový čaj a sirup, ak môžeš.

VVcephei

Prave som prišla domov z pľúcneho.
V závere napísal - tracheobronchitis s prolong. Priebehom t.č. V pokroč klin. Remisii pri liečbe.
Robil mi spiro to mám s nejakými ventilačnými poruchami
Pýtala som sa na tie mačky, že to s tým nesúvisí. Nemožu ani oni mňa ani ja ich nakaziť.
Doporučil mi vitamín C, dychové cvičenia, a veľa vody piť. Nech sa ešte skontaktujem s orl ohľadne vybratia mandlí.
Momentálne nechápem, tie baktery v pľúcach neriešil, v papieri mam písané že nemám nejaké problémy kašeľ teploty dýchavičnosť nič.
Takže v pondelok idem do roboty a paráda. :-)