Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Problémy s plpúcami

Príspevok v téme: Problémy s plpúcami
VVcephei

Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Od novembra mám problémy s pľúcami alebo skôr neprestajne zápal priedušiek. Vybrala som 3atb. Momentálne mám nasadený suprax. Bola som na pľúcnom s podozrením na zápal pľúc preukázaný na rtg snímku. Nakoľko si pľúcny lekár nemyslí že by to bol zápal pľúc poslal ma na orl a alergologiu. Na orl mi povedali že krčné mandle už nefungujú a mala by som ich vybrať a možno malé slizničné zmeny. Na alergologii urobili testy (imunita super, bez alergie, astma a feno vyšetrenie 6 takže bez astmy) no brali mi aj spútum kde mi prišli na escherichiu coli, hemofilus influenza, a klebsiella pneumoniae.
Doma ležím už vyše 3týždňou so žiadnym záverom. Beriem antibiotika, lieky na vykašliavanie (erdromed) lieky na alergiu (desloratadínové) a všetko je to bez efektu. Stále sa dusím kašlom, ide mi hlavu rozdrapiť od tlakov, zadycham sa len sa pohnem z postele, v kľude mi akoby pískalo a rapkalo v pľúcach, mám pocity bušenia srdca a mdloby ak dlhšie stojím. Neprestajne tupá ale bodava bolesť v oblasti spodných rebier hlavne po ľavej strane. Krvné testy boli ok.. Trochu zvýšené eozynofily ale to asi z mandlí.
Prosím ak máte niekto podobnú skúsenosť poradte mi prosím ako sa preliečiť alebo, že čo by to mohlo byť. Veľmi pekne Vám do predu ďakujem. :-)

VVcephei

Neviem prečo máš ten pocit. Ale ak je možné aby ja som mala príznaky už od vianoc a ona zhruba týždeň tak možno hej :-)
Každopádne za chvíľu idem na vyšetrenie doktorovi poviem že aj mačke je zle. Neskor napíšem že čo bolo.

Kýčera

-Wcephei, máme tu novú informáciu, a to chorú mačku! Upozorni na to lekára, možeš mať aj toxoplazmu gondii! Prečo mám taký pocit, že je to opačne a Ty si sa nakazila od mačky, resp. práve ona Ti spôsobuje problémy? Viac Ti nestíham napísať, tak dúfam, že si to stihneš prečítať pred kontrolou.
-Matway, ani ja, odkiaľ by som ho mala mať? Nájdeš v téme "Najskôr odmietnutie, potom záujem".

VVcephei

Ako, ja by som ti aj verila.. Keby som pochopila o čom to vravíš :-D oni dvaja sú zdravý (dokonca ani fip nemajú a to má vraj každá mačka) jednu som možno nakazila ja. Začala kašľat zhruba pred týždňom (pre istotu dodám že oni vonku nikdy neboli iba kedp si k vetovi) neodsudzuj hneď :)

Ešte raz do čoho sa dostávam? Reinfekcie? Pokiaľ chápem dobre je to opakovaná infekcia. Čomu teda nerozumiem. A atb mi zatiaľ ani raz nepomohli tohoto sa týkajúc.

matway

Osobne? Nič. Ešte osobnejšie? Všetko!!! Ty sa dostávaš do stavu reinfekcie vďaka svojim miláčikom, a žiadne ATB ti nebudú účinné v takej miere, aby ti tvoju reinfekciu voči rôznym parazitom, baktéria či vírusom odolali, ver mi!

VVcephei

Prosím mataway čo máš proti mačkám? S mačkami a psami žijem celý život a nikdy som problémy nemala.
Nad tým zapperom uvažujem. Keby mám 300€ nazvyš určite by som si ho kúpila.

matway

VVcephei, ty si tu vylievaš chorobu, ľudia ti radia a ty máš doma mačky???!!! Tak toto je pre mňa absolútno!!!
Toto slovo ani nepoznám, no hodí sa k tvojej nevedomosti. Doslova som v šoku!
Zapper ÁNO, mačky NIE!!!

Kyčera, napísal by som ti, alee nemám tvoj mail, a ako si písala, tu je to iba fórum...

A inak s tou chémiou, som taký laik, ako ty, len tie skúsenosti hovoria o niečo inom...

VVcephei

Rzp už nevolám raz som dostala epi záchvat po ktorom som bola ešte 30minut mimo. Oni prišli pozreli sa na mňa a odišli. (nevolala som ich ja ale kamarátka a priateľ)

VVcephei

Včera som jedla zeleninovu polievku, lieky (duspatalin, lamotrigin, levetiracetam, lucetam, dicetel, pentasu , desloratadín,spray nasonex a suprax) vziala som si probiotiká (gs laktobacily) na epi mam ešte kvapky tiapridal tie som si nedala už sa mi toho zdá mnoho. Mala som chlorelu a ginko. Pila som prieduškovy a pľúcny čaj. Spala som v perinách v ktorých vždy, sprcháč ktorý vždy (dove) šampon ten čo vždy (syos). Celé dni som s mačkami mám dve jeden jebzdravý druhá kašle ako ja asi som ju nakazila. Prachu nemám mnoho upratujem každý deň. Nerobila som nič extra namáhavé večer som zaspala zhruba pred 22:00 totálne zničená (z ničoho) okolo pol noci to začalo... Pred pol druhou skončilo. Ráno som sa zobudila o 6ej a o 8ej. A ďalej som už písala.
Čo hovoríte na aloe vera gél? Vraj je to fajn aj na kronovú.

Kýčera

Je to alergická reakcia na nejaký liek,... kt. Ti to vyvoláva. Ak Ti len začnú tieto problémy, tak OKAMŽITE volaj RZP, že máš podozrenie na astmatický záchvat. Mohla by si dostať anafylaktický šok! Poobede by som už mala byť doma, tak sa Ti na to pozriem. Zatiaľ popremýšľaj, čo si predtým robila, s čím prichádzala do styku, čo chytala do rúk, čo jedla, pila, aký liek zobrala,...Vyzerá to na reakciu late phase. Lieky si už odkontrolovala?