Ako mu to mám povedať?

Príspevok v téme: Ako mu to mám povedať?
Plamienka

S priateľom sme spolu už asi 5 rokov, veľmi sa ľúbime a plánujeme si spoločnú budúcnosť. Už sme sa viackrát rozprávali o vidine spoločnej budúcnosti, ktorú on vidí v rodine. Ja to chápem a rozumiem tomu...ale ja nechcem mať deti. Chcem ešte pracovať - mám prácu, ktorá ma baví a je mi mnohým...
Nikdy som deti nemala rada, resp. ma nijak nepriťahovali, "nevzrušovali" a nemala som potrebu sa nad nimi nijak rozplývať. Všetci mi vždy hovorili že sa to zmení, otehotniem, nájdem si muža, keď prvýkrát chytím do ruky svoje dieťa... A myslí si to asi aj môj priateľ, neustále ma presviedča.... Ale ja jednoducho asi nemám ten materinský cit...
Po meškaní menštruácie a pár ranných nevoľnostiach zakončených návštevou gynekológa to prišlo - som tehotná. Ibaže nič necítim - neprebúdza sa vo mne žiaden materinský cit, nič. Cítim sa len horšie a utvrdzuje ma to v tom čo už dávno akosi viem - dieťa nechcem. Nedokážem ho vynosiť, mať ho, vychovávať ho a chcem si ho dať vziať.
Rozumiem a rešpektujem, ak niekto deti chce mať a ľutujem ženy, ktorým sa toto prianie nesplnilo, či neplní, ale prosím vás reči o tom, že interupcia je vražda si prosím nechajte, je to moje rozhodnutie. Ja ho jednoducho nedokážem mať... Neviem však ako to povedať priateľovi. Povedať mu to vôbec? Neviem vôbec čo robiť, či mu o tom, čo chcem urobiť povedať, alebo ho obísť... Som zúfala, prosím o radu.

Plamienka

Svojho priateľa milujem, naozaj... a samozrejme, že sme sa rozprávali o svojej budúcnosti, on vie že ja som deti nikdy nechcela ani nechcem, ale vždy náš rozhovor skončil na akomsi mŕtvom bode, asi štýlom, že si to "určite rozmyslíš" a podobne. Ibaže nie... O to viac ma to mrzí že sa to stalo, že som si aspoň ja nedala pozor. Viac.
Navyše pracujem v sfére, kedy to proste nejde a vypadnúť z kruhu čo i len na mesiac je rizikové.Čo je na tom že tak milujem svoju prácu? Je mi to prácou čo ma živí, aj koníčkom.
Ale tiež viem že neviem, nemôžem byť bez svojho partnera. Cítim sa ako medzi dvoma stenami, ktoré ma svojím spojením zatlačia. Nedokážem prísť o neho, ale o svoju prácu tiež nie...

kafe

je to úpne jednoduché. Chceš s priateľom zostať alebo nie? A keď si zodpovieš túto kľúčovú otázku, máš to vyriešené.
Ak s ním zostať NEchceš, choď na potrat, ani mu to nehovor, ALE láskavo ho nevoď za nos a okamžite sa rozíď! Aký má význam zostávať s ním, keď máš jasno v tom, že deti nechceš?? Aký kompromis si schopná urobiť pre milovaného človeka v tejto veci?? Sama si v situácii, keď úplne brutálne jasne vidíš, že TU sa KOMPROMIS ROBIŤ NEDÁ. Tak si ži svoj život, podľa svojich predstáv, ale nenič ten jeho. Bež si radostne do svojej práce, tuľkaj sa so stoličkou, večer si sama môžeš robiť čo chceš a buď šťastná.
.
Ak s ním zostať chceš (a vždy si aj chcela, len si bola príliš blbá, slabá, pohodlná odísť od neho), tak dievča, tu si už toho veľa nenavyberáš. Proste to dieťa donosíš so zaťatými zubami len preto, lebo MILUJEŠ SVOJHO PARTNERA a z lásky k nemu dokážeš urobiť aj toto - dáš mu dieťa, po ktorom on túži. Nie si jediná na svete, ktorú život postavil pred ťažkú až úplne nemožnú situáciu. A nebudeš jediná, ktorá to nejako zvládla. Môžete sa dohodnúť, že na materskej zostane on, ty sa budeš veselo realizovať v práci. Tiež by si k nemu mala byť úprimná a povedať mu aký veľký problém s dieťaťom, výchovou a všetkým okolo toho máš.
Jeden kľúčový moment môže všetko v tebe zmeniť. Len kým ho nezažiješ, nebudeš vedieť či sa to v tebe pohne alebo nie. Pôrod. Môžeš sa dohodnúť s partnerom, že ak sa ani po pôrode u teba nič nezmení, dáš sa sterilizovať - ty už viac detí mať nebudeš a on bude mať aspoň to jedno. Je to fér kompromis?
.
Vieš už aké úžasné je chodiť do práce. Naozaj ti to stačí? Nepotrebuješ ani chlapa, ani ľúbiť, nič iné len prácu? Tak potom choď a pracuj, spoločnosť sa ti poďakuje.
Ak máš toho chlapa po svojom boku aspoň trochu rada, tak dokážeš spraviť aj nemožné aby bol šťastný a v poriadku. Predstav si, že by bol vážne chorý a umieral... dokázala by si ho vyrvať smrti z náručia? V porovnaní s takouto situáciou, naozaj je tak ťažké donosiť a porodiť dieťa? Pre teba možno áno. Neviem. Len riskuješ, že prídeš aj o chlapa, nie len o dieťa. Tak riskuj...

Messje

ja som to nedotiahla do konca,,,samozrejme,ze mozu mat vztah,ale nie s clovekom,ktory chce vztah rozsirit na rodinu.
Vo vztahu by mala byt dovera a uprimnost a v tomto vztahu to zo strany zakladatelky temy nie je.
Mozem mat vztah,ale nie v nom klamat a podvadzat.
Samozrejme,ze je na matke,teda buducej matke ako sa rozhodne,ci pojde na interupciu,alebo bude mat dieta.Chlap nech robi co robi,az take chapadla nema,aby to mohol ovladat,ked sa zena rozhodne akokolvek.
Treba to ale prebrat a prediskutovat.Nie sa rozhodnut prerusit tehotenstvo a potom ist dalej akoby nic.A ked sa to nahodou stane znovu,tak prerusim znovu.Ved sa vlastne nic nedeje
Ale...uz ked pisem...
je velke percento zien,ktore nemali k detom vztah ani pred a aj po porode.To sa ale tak rychlo zmeni,ze z toho velkeho percenta ostane len to malilinke zrniecko,kedy ten cit nepride.Ja by som do toho isla.Uvidis,ako sa vsetko zmeni ked sa to narodi.Budes lutovat,ze si mala take pocity.Ale aj to je normalne.
Naozaj,skus to.Uz tym,ze sem pises znamena,ze nie si bez citu

lolinka

Tak do vzťahu môžu ísť, prečo nie. Ale mali by si nájsť partnera, ktorý má rovnaké plány a túžby. Teda v tomto prípade nejakého chlapa, ktorý už buď má deti a žiadne ďalšie nechce, alebo žiadne nemá a ani nikdy nechce mať. Mala si sa dostatočne chrániť keď si to dieťa nechcela, dnes je kopa rôznych možností. Ale na tvoju otázku, či mu to povedať alebo nie ti neviem odpovedať. Dokážeš s tým žiť, keď zabiješ jeho dieťa, ktoré on chce, nič mu nepovedať a ďalej sa tváriť, že všetko je super a nič sa nestalo? Váš vzťah sa zrejme aj tak skôr či neskôr rozpadne, jedno či mu to povieš alebo nie, lebo máte úplne rozlišné predstavy o budúcnosti a tu sa žiadne kompromisy robiť nedajú.

0vecka

to ci je to vrazda alebo neni vrazda je imho uplne jedno dolezite je ze je to legalne a relativne bezpecne... urbo ako myslis akurat ja byt ten tvoj priatel tak sa s tebou okamzite rozidem... saq to je chore... mas vsetky podmienky len nehces a on xce si uvedom ze to nieje ako ked niekto xce vlastny byt alebo nove auto popripade dovolenku ale vsetci sme naprogramovany tak aby sme chceli potomstvo. U teba bude zrejme nejaky problem. Ja by som ti poradil navstivit psychologa

sehria

Prechadzas skuskou "zhora"..ako sa rozhodnes. Ked si dieta nechas bude ti darom a tvoj zivot obohati a mozno ti ma byt oporou v nejakej tazkej situacii. Zvycajne to tak byva. Ak si ho das vziat, vesmir to prijme taktiez, ale ponesies si za ten skutok svoj kriz. Ono to tak je vzdy. Co vysielas, to sa ti dostane. Je to na tebe. Mas pravo...mas na vyber. Zalezi na tom ako si silna. A to v oboch pripadoch. Len s tym rozdielom, ze karma podla toho taktiez zaujme svoje stanovisko. Rataj so vsetkym. Dobre si premysli kazdy krok. Neodsudzujem ta. Kazdy mame nieco dane a je na nas, ktoru cestu si zvolime. Potom sa nam podla toho vycisti cesta...vela stastia a zdraveho rozumu.

tasty

neviem prečo, ale hneď z rána sa mi dvíha z Teba žalúdok!

kludne si ho nechaj vziať, choď na potrat ani partnerovi nič nehovor, a nehovor mu nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!! a ked máš nejakú chrbtovú kosť, tak sa s ním rozíď

vodíš ho za nos, on verí, že bude mať šťastnú rodinku s deťmi, a popritom to je celé klamstvo a ničíš mu tak život

ten chlap si to nezaslúži!

Jax

Urcite by som mu to nehovoril este predtym.
A urcite by som s nim nebol, ak chceme diametralne odlisne a nezlucitelne veci.
Ci je to tak alebo si len nezrela tazko povedat. Musis sa poriadne zamysliet ci chces priatela a dieta alebo ineho priatela a bez deti.

Apropo robota, nepocul som ze tehotenstvom sa konci profesna kariera. Dokonca dnes na matersku chodia muzi, tak nevymyslaj slabe vyhovorky.