Zabite ma niekto, že nemám dosť rozumu v hlave, aby som konečne dokázala pochopiť, že aj keď budem mať vzdelanie, budem sebestačná, na nikom nezávislá žena, slušne vychovaná a slušne( aspoň relatívne) sa správajúca, tak nikdy nezapôsobím na muža tak, ako keď by som bola (ukradnem si výraz iného diskutujúceho ani neviem odkiaľ, ale páči sa mi) "omietkový démon", dlhonohá Barbie alebo iný podobný zjav, ktorý si podľa mužov zaslúžia pomenovanie žena. Mne keď sa rozdávala krása sa veľa neušlo a tak mám v dnešnom povrchnom svete smolu, lebo okrem pár obstarožných úchylov a zúfalcov sa po mne nikto neobzrie.
Nesmiem vynechať môjho ex, ktorý sa tiež nepozeral na krásu, ten vyžadoval iné priority ako podriadenosť, poslušnosť...Kýčera, ak toto čítaš, dávam ti týmto odpoveď na tvoju otázku z inej témy, že si zvedavá, ktorý muž by sa opovážil ma udrieť.
Nejak ma to až donedávna neštvalo, ale zlomené srdce nebolí večne a chce ľúbiť a byť ľúbené...
Nezvyknem sa vyjadrovať vulgárne, ale do riti....Niet nad pocit, keď rozmýšľaš nad tým, ako sa môže jeden muž tváriť pri pohľade na teba tak kyslo a že aj kus hovna je pre neho zaujímavejší ako ty....
Zabite ma niekto...
Mne pridu tieto boje zbytocne, to je vsetko. Nech si mesacny vravi co chce, aj ked sa vam to nepaci.
A Adr1a, nechapem naco vytahujes moju poznamku,v ktorej si sa sama nasla a ja som ta ani nekonkretizovala zo zaciatku. Ale ak ta to nejak urazilo, ze ti snad tych chlapov nedoprajem, tak tak to myslene nebolo. Spomenula som to ako tendenciu vraviet casto a nielen tvoju ale zien celkovo. Ale budis, vrav si co sa ti ziada. Kazdy ma pravo na vlastny nazor, tak ako aj ja.
Btw. v tu sobotu, ako som ti to pisala, som sa uz asi definitivne presvedcila o tom, ze snivat o uprimnom kamarastve so zenou je u mna utopia. Stastni ti, ktori to prezivaju.
Ono je to niekedy ťažké, byť ľahostajným a nechať dotyčného, že nech si teda melie, čo chce. Aj keď dopredu vieš odpoveď, skúsiš to. Že možno tentokrát to vyjde. Posledné, čo chcem, je, aby to niekto vnímal ako násilie. Je to len ponuka. Ako s ňou kto naloží, je jeho osobná vec. :o)
Moireal.
Neviem kto je Meursault. Ale pise podla mna rozumne triezvo logicky odborne ai. Nepise odveci. Jej/jeho slova rady maju hlavu aj patu. V mnohom s nou/nim suhlasim.
A ze prave ty pises ze si princa zastavas lebo neznasas ataky viacerych na 1 ai?)
Vsak tu si sa do mna ty tiez hned slovne oprela a prekrutila vyznam mojich slov na dake sutazenie zenskych ai.. ja tu casto radievam v roznych temach a ty si ma hned zotrela tym, ze takmer vsade pisem o sebe ze xlapi po mne idu ci co)) a ine co je pravaze blbost (asi mas daky osobny vnutorny problem) ale pride mi to, ako keby vodu kazes a vino pijes
A k princovi som sa uz neraz vyjadrila. Mnohokrat tu na forume pisal ako nechape preco s nim uz viaceri ludia viackrat bez slova, bez vysvetlenia ai prerusia kontakty a ze by chcel aspon poznat dovod PRECO je tomu tak? Tak som mu nieco v tom smere naznacila ako možnu odpoved a on mi ze to ma u riti?) Tak nech to ma kde chce) - ale je potom slaboch a nie chlap podla mna. Preco? Lebo pyta odpovede a ked sa mu uz prichadzajuce odpovede nepacia nerežu mu tak pise ze to ma u riti a ze sa vlastne nic nepytal a ze ci ma z fora odist a ine? Ja netvrdim ze mam pravdu. Ja som mu len ponukla 1 mozny pohlad na vec. A nech on sam porozmysla zvaži ci to aj o tom nemoze by? Moznosti je predsa vzdy viac. Bol to len 1 mozny navrh moznej priciny. A mne tu nikto neprekaza. Kazdy tu ma predsa pravo pisat a vyjadrovat svoje nazory. Ak niekto tym nieco porusi je uz na adminovi nech si tu uprace. Ale ja som tiez v dobrej viere macke radila a zato hned zo mna obrazne robit lahku ci co?))) Zi a nechaj zit
Meursault, pocuj niesi ty nejaky mudry? Cesta do pekla je dlazdena dobrymi umyslami. To bolo samozrejme zvelicene, ale ako o co ti tu ide? Nechaj mesacneho mesacnym, si len posadnuty presadzovanim si svojej pravdy. Zi a nechaj zit. Kazdy ma pravo na vlastny nazor ale zato ho nema pravo vnucovat druhym, nech si mysli ze je uz akokolvek spravny. Tiez som az nahnevane radila Mesacnemu, ale jemu to nejak neprospievalo. A zastala som sa ho z jedineho prosteho dovodu. NEZNASAM, ked sa skupina viacerych ludi vrsi na jednom cloveku. Ako malu ma sikanovali a viem o com to je. To sa zidu zakerne supy a davaju dole.
Moj pristup nieje tutuli mutuli, je to vyvazeny pristup. Je pravda to o pozitivnom mysleni ale je pravda, ze ty nemozes druheho akokolvek nasilim k niecomu prinutit, bars aj pre jeho "dobro". Kedy to uz ludia pochopite, ze nemate radit tam, kde vas o to neprosia? Druheho cloveka sa da zmenit len osobnym prikladom a aj to nieje vzdy iste.
Naplno som k tomuto poznaniu musela prist az cez velmi velmi bolestnu osobnu skusenost, kde som bola napadana, zato ze niesom ako dotycna osoba. To si zrazu uvedomite, aka velmi dolezita je osobna sloboda. Je to zakladna potreba. Niekedy by som tu Maslowovu hierarchiu trochu poprehadzovala....
ja som nikde netvrdil ze viem co napises :-)
a co sa tyka nakopnutia a toho ze nie na kazdeho ucinkuje. myslim si ze mesacneho tu casto druhi az prilis lutuju alebo ked vyjadria iny nazor tak su prilis zhovievavi. ako vidis vzdy sa objavi niekto kto ho rad polutuje. mesacny vie hrat na city ;-) poznam take typy. a ja si naopak myslim ze ked niekto beha od jedneho fora na druhe a lutuje sa mal by nim niekto tak normalne zatriast. on v podstate krici o pomoc a mozno v kutiku duse dufa ze ho niekto z tej jeho skrupiny vytiahne, ale ocividne sa to tu nikomu nedari nijakym sposobom. som presvedceny ze mesacny to moje potrasenie prezije. je mi jasne ze teraz mi neda za pravdu verejne na fore aj keby co bolo (alebo naschval no nie uprimne od srdca). ale mozno ze sa po nejakom mozno dlhsom case zamysli nad sebou a pozrie na seba aj inym pohladom aky sme mu predostreli ja, anjel a kyčera.
a to aky si o mne vytvoria nazor ostatni ma prilsi nezaujima lebo viem ze to s mesacnym myslim dobre nech to vyzera akokolvek :-) niektore typy ludi netreba tak strasne chranit a byt k nim prehnane opatrni aj ked vyzeraju ze ked na nich clovek zhukne tak zosediveju.
Smiať si sa ešte nezabudla, to je dobré... :)
Filip...dostávam záchvat smiechu so slzami a čítam to už asi desiatykrát....
Meursalt, ako vieš, čo by som k tomu napísala a vôbec, žeby som niečo napísala? Myslíš, že je v poriadku ani nenechať človeka niečo povedať a už odpovedať, lebo ty aj tak vieš, čo poviem a ideš ma opraviť dopredu bez toho, aby si počkal, čo poviem? Vieš aj to, že s tým s tebou súhlasím, že Mesačný princ sa až príliš ľutuje? Och a máš dojem, že aj ja sa ľutujem? Možno, netvrdím, že nie, ale nemôžeš to predsa usúdiť z pár príspevkov z chvíľ, keď som to vtedy tak cítila. A tutuli mutuli prístup nie je naozaj vždy najlepší spôsob, ako pomôcť človeku a je treba niekoho vyslovene nakopať k činom a prebudeniu sa, ale....nie všetci sme rovnakí a jeden prístup predsa nemôže fungovať na všetkých ako podľa šablóny. Niekto potrebuje k povzbudeniu kopanec do zadku, ale niekoho môže ten kopanec do zadku vrátiť späť na začiatok problému, lebo ho nevníma ako povzbudenie k činom, ale potvrdenie vlastnej neschopnosti. No a ešte to, že naozaj nikto nikomu nič nespamuje, každý si môže napísať, čo len chce. Alebo nie?
V tmavom zákutí fóra, kde chcela byť zabitá čierna mačka, leží mŕtvy mesačný princ...
ak by si mačka mala pocit ze tu spamujeme a s temou to nesuvisi opravim ta nez nieco k tomu napises. aj ty by si sa nemala lutovat. vyzeras byt o dost viac umedomela nez mesacny ale aj tak ludia maju jednu tendenciu - namiesto hladania rady od druhych a rozsirenia si obzorov chcu iba potvrdit svoj nazor, a ked im ho niekto nepotvrdi je zly alebo prinajmensom hlupak. hoci ich ten vlastny nazor tiez netesi (teba by asi netesilo keby ti tu ludia pisali ze mas pravdu si skareda jak cesta do prace a nemas u chlapov sancu), ale aspon si mozu sami pred sebou nieco ospravedlnit. napriklad ze nemaju odvahu hladat si partnera, boja sa riesit svoje bolacky z minulosti, lebo je pohodlnejsie schovat sa a lutovat sa.
taky ten tutuli mutuli pristup ako ma moireal nie je vzdy dobry. niekedy treba pomenovat veci take ake su a vyjadrit pravdu bez prehnanej korektnosti. mozno aj s troskou tej manipulacie na pozadi ;-)