Su to spomienky z minuleho zivota?

Príspevok v téme: Su to spomienky z minuleho zivota?
Inora

Stale sa mi zda o nejakom vojenskom dostojniku. Mam to akoby v sebe v podvedomi. Som mlada zena a stale citim za sebou jeho pritomnost. Je to zvlastne. Nikto o tom nevie. Som vydata, mam dve male deti a svojho muza milujem. Ale uz su to roky, co mam v sebe pocit, akoby stale za mnou bol ten dostojnik. Cusim o tom, lebo si myslim, ze je to divne...

Filip TT

Inora, teraz uz vobec neviem, co si mam o tom mysliet....

Normalne by som povedal, ze si citila nieco objektivneho a do podoby vojenskeho dostojnika sa to sformovalo pod vplyvom tej fotky z cintorina.

Ale neviem, je to velmi komplexne. Aky strucne je vas pribeh?

netreba

ja si tiež myslím, že je to on, podľa mňa ťa on k tomu hrobu "priviedol/naviedol", nebude to len čistá náhoda...inak veľmi zaujímavý príbeh

Inora

Nieco som citila uz pred tym, ale nie az v takej miere ako za posledne roky. Rozhodla som sa, ze tie obrazy, co mi ukazuje, dam na papier. Napisem knihu, ktora bude o nas dvoch, tak ako mi to casto ukazuje. Ziadna romantika. Pribeh z vojny, kde sme sa aj spoznali. Dufam, ze iste literarne schopnosti snad mam. Tak ho zvecnim navzdy. Teda nas, tak ako by to chcel on. Nikto nebude vediet, ze ten pribeh je vlastne podla "skutocnej udalosti"...

Filip TT

Inora, iste všetko má svoj dôvod. Ospravedlňujem sa, stále mi chýba tá informácia, či si ho cítila aj pred tým, ako si mala tú fotku, alebo až odvtedy.

Ide o to, že čo by mohlo byť príčinou čoho. Lebo je možné, že sa ti tá vojenská fotka zapáčila práve preto, že ti pripomínala toho neznámeho...

Kýčera

Filip, nemusel. Vojenské cintoríny sa zriaďovali až po vojne. Tí, kt. mali pri sebe "psiu známku", tých vedeli identifikovať a na náhrobku majú svoje meno a hodnosť podľa centrálnej evidencie. Lenže to robili ľudia a mohlo dôjsť aj k dákej chybe. Tých, kt. nevedeli identifikovať majú - neznámy vojak.

Kýčera

Anjelik*, sú veci medzi nebom a zemou, kt. ľudia nevedia pochopiť. Tak, ako ja som nepochopila zmysel tohto Tvojho príspevku. Co tím chtěl básník říci?

Filip TT

Kýčera to je zaujímavý nápad, ale predpokladám, že na hrobe mal napísanú aktuálnu hodnosť v dobe smrti. Jedine že by ho povýšili in memoriam.....ale medzi vojakom a dôstojníkom je veľa šarží...

Ale možno je to jeho predstava: je po vojne, je uz dostojnik a berie si Inoru. Vsetko super. :0)

Inora

Philip viem to, ide z neho taka autoritativna vojenska aura. Chapem iba obrysy jeho postavy a tvar som mu nikdy nevidela. Nemozem povedat, ci je to ten, ktoremu som zobrala fotku z hrobu, no nic sa nedeje nahodne, vsetko ma svoj dovod.
Za toho vojaka som uz zapalila dost sviecok a spomeniem si na neho niekedy.

Kýčera

Inora, tá fotka mohla byť z čias, keď bol obyčajný vojak. Pred smrťou ho mohli povýšiť! Záhadu máš vyriešenú!