ahojte,
uprimne a priamo som zalubeny :) Pozname sa dlho, uz od teenegarskych rokov, dlhe roky sme sa nevideli ale boli sme obcas v kontakte cez email alebo fcbk, obcas sa videli na sidlisku alebo v dopravnom prostriedku, lebo byvame par ulic od seba. Ja mam 33, ona 30.
A teraz minuly august sme sa po rokoch stretli opat na kave, a tak som sa bezhlavo zamiloval. Je uzasna, sebavedoma, nezavisla, slobodna, hlava plna planov ... :) ... moj typ! Stretko sme si dali lebo sa vratila so zahranicia a ja som chcel vidiet fotky tej krajiny a proste len tak pokecat obnovit kamaratstvo(tak som si to vtedy myslel).
A potom kazdy vikend kava. V oktobri po jednej takejto vikendovej kave som ju odprevadil domov a povedal, ze ju chcem pobozkat, odmietla ale hned sme sa dohodli, ze sa opat ako kazdy vikend stretneme na dalsej kave. Dost som ju asi tym prekvapil, aj som si "bil" hlavu o stenu potom :) Dalej sme to nikdy nerozoberali, len som jej potom este povedal, ze sa mi paci. Ale nic sa nestalo ...
A tak to pokracovalo opat dalej, kavy cez vikend, obcas nejaky vylet do prirody a zase v januari som sa pokusil jej povedat, ze som aj ochotny pockat a byt trpezlivy, lebo ona ako som uz spominal ma vela planov a veci, ktore by chcela v zivote dokazat, spravit, realizovat ... ale nepomohlo a povedala, ze nemam byt trpezlivy a ze ona sa nechce viazat atd atd ... ved to poznate :)
Blizia sa jej narodeniny a chcem jej dat darcek(uz je kupeny). No zaroven citim, ze by to malo byt nase posledne spolocne stretko, lebo kazdy vikend sa tvarim, ze som len kamarat, ale nie som! Aj ked ona asi je :(
Mam asi zahmlene videnie :), a nevidim veci jasne, potrebujem pomoc, iny pohlad na vec, od vas. Co si o tom myslite, byt trpezlivy predsa len, alebo sa radsej uz dalej nestretavat?
Nechcem a nemienim si niekoho ineho hladat, nie som typ, ktory klik klinom vybija!
Dakujem
Je to koniec jedne krasnej etapy?
Predstavoval som si vzdy listnany - ihlicie picha....
Mohla by si prist k nam, zisli by sa nam nejake realne stromy a cakat kym vyrastu je na strasne dlho...
Hej, oci su take obojsmerne - pre ich majitela su oknom do sveta, pre ostatnych su oknom do jeho srdca.
-Filip, netušila som, že viem symboly pretvárať na reálne stromy. Mal by to byť listnatý alebo ihličnatý strom? Musím to vyskúšať! :) Slovo "duša" sa dá nahradiť aj ako "srdce". A propos, počul si niekedy o tom, že oči sú zrkadlom duše? Možno Petrovi postačí uložiť tie slová len do veršov?! Záleží na ňom, ako to cíti on. Je to jeho báseň.
-Messje, len daj pozor, aby si neporušila Petrove autorské práva! :)
Dá sa s tým rôzne pohrať, dôležité je, s akou verziou sa Peter stotožní. A nemusí mu sedieť ani jedna z nich. Až teraz som si všimla, že som vynechala posledné dvojveršie. A tak ešte raz :
Strom
Kráčam pomaly
Niet sa kam ponáhľať
Svoju dušu ukonanú ------Svoje oči ukonané
o strom opieram
Pozerám sa naň ------Hľadím naň
a usmievam ------v duchu sa usmievam
Je to ona
moja dokonalá ------moja milovaná
Už sa ponáhľam...
Peter, BA, 33
Ale asi je to už ďaleko od Petroveho zámeru. Predpokladám, že básnik chcel povedať, že jeho milá je ako strom, o ktorý sa môže v duchu oprieť, keď je unavený a nabrať nových síl. Kýčera zmenila dušu na oči, čím sa ten strom stal reálnym stromom v parku, na ktorý sa básnik pozerá a rozmýšľa o svojej milej. Potom už asi nemá význam konštatovať, že je to ona.
čo tak nahradiť:
"Už viem
Je to ona
moja dokonalá"
za
"Už viem
Moja milovaná
je moja."
Kycera
Chybaju mi tu smajliky.Hned by som ti tu jeden dala.
Toto si chcem zapamätať
Strom
Kráčam pomaly
Niet sa kam ponáhľať
Svoje oči ukonané
o strom opieram
Hľadím naň
V duchu sa usmievam
Už viem
Je to ona
moja dokonalá
Peter, BA, 33
Už si môžeš dať aj publikovať. :)
0vecka> skus predsa len trochu precitat ... :)
Kýčera> budem rad ... basen som napisal davno ... teraz ked som nasiel lasku svojho zivota, sa aj tak neviem sustredit na poeziu :)
Messje> prajem nam vsetkym naplnenie nasich tajnych tuzob aj tych tajnych, o ktorych este ani len netusime :)
necital som tu diskusia ale preco koniec jednej krasnej etapy??? co je krasne na tom balit zensku ktora nema zaujem??