Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?

Príspevok v téme: Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?
Mimka1987

Ahojte. Potrebujem sa súrne poradiť. Už 3 mesiace trpím nevysvetliteľnými bolesťami. Začala sa to tlakom v očiach, postupne bolesť pravého oka akoby od nervov. Začala som hľadať na internete čo by to mohlo spôsobovať a dočítala som sa že krčná chrbtica. Začalo som ju precvičovať a skutočne ma začala bolieť. Neskôr som bola u liecitelky ktorá mi povedala že mám boreliozu. ked som si prečítala na internete o čo sa jedná, bolesť mi začala postupovať po celom tele. Čiže aj celá chrbtica a kĺby. Medzitým mi ešte povedali že môžem mať sjogrenov syndróm ktorý sa prejavuje suchostou slizníc. Skutočne som začala mať hrozné sucho v ústach a nedokázala som kvôli tomu spať. Mám z toho celého hrozné depresie, som slabá a mám problémy so spánkom. Prosím poraďte mi niekto čo môže byť na príčine. Môže to spôsobovať psychika? Ďakujem vopred za každú radu. ..

nika82

sakra a mne sestricka povedala ze pokial mam zlu imunitu, aj nemecky test moze byt skresleny neukaze protilatky. som z toho nastvana, lebo ak si budem musiet znova zaplatit 400e, tak som zbytocne vyhodila oknom tych 300e za slovenske testy
ty si si dala ake slovenske?elisu ci WB?

Mimka1987

Neviem no ako je to s tými testami. Mne vyšli slovenské testy negatívne a nemecké pozitívne. Tie majú vraj 99.9 percent zachytnost.aj to hodnoty mi vyšli úplne nízke. Ale vraj to môže byť preto, že imunitný systém je oslabený preto sa v testoch neukazaju protilátky. Ale uvidím čo na to povie doktorka. Aj vírusy vraj môžu spôsobovať také problémy ako máme. Ale kde je pravda neviem. Už sa neviem dočkať imunologickych testov. Tebe vyšlo že akú máš imunitu? Si pisala že ti lekárka dala nejaké lieky na imunitu. Možno aj mne by pomohli. Tiež mi vravela že mi dá keď budem mať nižšiu.

nika82

mrzi ma, ze som si nedala nemecke testy. praveze sestricka mi hovorila, ze z diagnostickeho hladiska je to jedno, ktore si dam, len nemecke su skor. rozdiel v cene bol 100e, co uz pri tych vysokych cenach by ma nezabilo. co uz no. momentalne si myslim, ze mam "len" EBV a ostatne bude podla mna negativne
psychologom neverim. a ked sa snazia kazdu chorobu hadzat na psychiku, z toho idem do vyvrtky, isto, ked cloveka postihnu velke rodinne tragedie, rozvod, umrtia, prejavi sa to na zdravi, moze z toho skolabovat. ale ziadne tragedie sa v mojom zivote chvalabohu nestali, co by sposobilo takyto upadok zdravia.

Mimka1987

Nika ani mne sa bartonela nepotvrdila :) na to najdôležitejšie ešte musíš čakať :/ už som strašne zvedavá...škoda že si si na boreliu nedala nemecký test :( tam ti neradili urobiť radšej ten?

Mimka1987

Hetera ale u teba to skutočne vyzerá skôr na jednu diagnózu- boreliozu. Ale tak ja nie som lekár tak nemôžem posudzovať. Ja len z pocutia iných, podľa toho aké majú príznaky vrátane mňa. Psychológ ti možno pomôže lepšie to zvládať ale vyliečiť ťa nevylieči. V prípade ak by to naozaj bolo psychické (čo si nemyslim), tak potom už jedine psychiater. Jasne holky budem vás informovať o výsledkoch testov :) A vy takisto :)

hetera

ahojte ludkovci. No asi sa predsa len objednam este aj na imunologiu/alergologiu, to si zas pockam mozno aj pol roka :). dnes som sa rano vychulala z postele, pripadam si ako keby som sa pohybovala na vode, uplne slabucko sa citim, lavu ruku si citim nejako divne a bolia ma na nej svaly. Inak ked si zoberiem vsetky moje príznaky tak netusim co to moze byt, mozno aj viac diagnoz naraz. Nika sakra ten brain fog to je to najhorsie pre mna co moze existovat. Som bola so sesterkou pred tyzdnom v rakusku na kavu a potom som sa dostala do takej hmly, ze sme museli ist urychlene domov a az tam sa mi to zlepsilo. Odvtedy si vsimam, ze uz ani kavu moc nemozem pit, alkohol to uz ani nehovorim. Pre mna osobne brain fog je jeden z najhorsich priznakov, vtedy ma zacina chytat panika. Inak z tohto vsetkeho uz zacinam uvazovat aj nad navstevou psychológa, lebo ja uz naozaj som na hrane. Takto sa fungovat naozaj neda, kazdy den s pocitom, ze mi je nieco vazne a zachvilu mozem exnut. S nostalgiou spominam na Januar ako som sa citila super a nic mi nebolo. V marci mam ist na lyzovacku na Dachstein, netusim ci to zvladnem, ale vytrepem sa tam, mozno prave zmena prostredia mi pomoze. drzim palce. som zvedava na vase vysledky vysetreni. drzte sa

Mimka1987

Ahojte dievčatá. .hetera dala si si robiť imunologicke testy? Daj si pokiaľ môžeš a tam ti spravia test aj na histaminovu intoleranciu. Je to zvláštne že máš tak veľa príznakov. Asi by som sa u teba tiež vybrala skôr smerom infekt/imuno.
Nika to ma mrzí že si na tom takto. ..ale už vydrz. ..zachvilu budeš mať výsledky testov a môžeš začať s liečbou. ..ja tiež stále čakám. Spolu to vybojujeme! :)