Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?

Príspevok v téme: Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?
Mimka1987

Ahojte. Potrebujem sa súrne poradiť. Už 3 mesiace trpím nevysvetliteľnými bolesťami. Začala sa to tlakom v očiach, postupne bolesť pravého oka akoby od nervov. Začala som hľadať na internete čo by to mohlo spôsobovať a dočítala som sa že krčná chrbtica. Začalo som ju precvičovať a skutočne ma začala bolieť. Neskôr som bola u liecitelky ktorá mi povedala že mám boreliozu. ked som si prečítala na internete o čo sa jedná, bolesť mi začala postupovať po celom tele. Čiže aj celá chrbtica a kĺby. Medzitým mi ešte povedali že môžem mať sjogrenov syndróm ktorý sa prejavuje suchostou slizníc. Skutočne som začala mať hrozné sucho v ústach a nedokázala som kvôli tomu spať. Mám z toho celého hrozné depresie, som slabá a mám problémy so spánkom. Prosím poraďte mi niekto čo môže byť na príčine. Môže to spôsobovať psychika? Ďakujem vopred za každú radu. ..

nika82

ahojte ako sa mate? uz mate nejake nove vysledky/liecbu?
ja mam zatial vysledky z chlamydii (negtaivne), borelie stale nemaju :/
medzicasom mam uz vyse mesiaca zapal ocnych spojoviek, ocna lekarka netusi z coho, je bezradna, dava mi uz milionte kvakpy...
okrem toho mam podozrenie na Crohna a ulceroznu kolitidu- gastroenterolog, mi bral zatial len krv a stolicu na zapalove parametre, podla vysledkov uvidia, ci bude treba kokolonoskopiu :(
\tie oci mozu suvisiet s crevami. a je mozne, ze to je autoimmune

hetera

Nika aj moj priatel chodi iba na vikendy, co je teraz uplne na prd. Velmi ma podporuje, dokonca mi vabavil doktorov, ale ked nie je pri mne je to zle. Dokonca uz mavam take stavy, ze mu furt nieco vycitam, som na neho nervozna a neprijemna. som zvedava kolko to este vydrzi, lebo ja by som sa uz sama poslala do prdele :(. Dnes konecne dojde tak sa velmi tesim, aspon nejaky svetly bod v tomto tyzdni :)

nika82.

Hetera-veru, aj ja som az teraz naplno pochopila o com je zivot, ako som brala zdravie ako samozrejmost a depkovala som kvoli blbostiam, teraz by som dala za to vsetko, ak by som mala den bez nejakych tazkosti...moj frajer je v inom meste, vidime sa len cez vikendy, je mi velkou oporou, bez neho by som sa uz zosypala..

hetera

Jaa no ja som u nej bola cca v r. 2008-2009 neviem presne. A mala oftalmologicku amb. na Gercenovej v BA-Petržalke. Myslim sa to volalo Vizia 2007 ta jej ordinacia. nasla som aj telefon, skus sa poinformovat : 0903 800 682 netusim ci este plati. Ja som tam bola iba 2x.

iba_rado

ja som maval problemy s bolestou klbou. najprv mi ale operovali karpalny tunell a cez to som sa dostal k wobenzymu. celkom mi to pomohlo stav sa mi zlepsil a nepobolievaju ma uz klby tak ako zvykli. ja som chcel skusit vsetko len aby som nmusel byt za par rokov operovany.. enzymy posobia na zapaly a lepsia hybnost.

Jaa207

Hetera - Xanax si nedavaj, len co ti zhorsuje tie stavy. Na ATB sa tie stavy postupne vytratia. Ta oftalmologicka Frankovska kde ma ordinaciu ? Zeby som skocil aj ja za nou, ja mam totiz borely zazrate aj v ociach, tak snad mi bude vediet pomoct, nejake tie ATB kvapky do oci a pod. Lekari o Dur. nechcu ani len pocut, skusme si domysliet, ze preco...

hetera

Ano to je ona, mal to aj jej muz a ako som pochopila aj ona. Ale myslim, aspon ako mam informacie tak skoncila s nejakymi psychickými problémami. Neviem ci teraz ordinuje. Ale normalne asi hodinu sa mi venovala, vysvetlovala mi vysledky. ale rovno mi povedala, ze ona mi ATb nemoze predpisat, ze to mam riesit inou cestou lebo ze ona je oftalmolog. Mala ambulanciu na Gercenovej v Petržalke. A tou SM, no neviem, vcera som bola na neurologii, a doktorka, ze ma posle na MR ze uvidíme, ci budete mat v mozgu nejake lezie. A odvtedy som uplne mimo. Ale uplne. Byvam sama, frajer chodi na tyzdnovky do prace, a o to to bolo vcera horsie. Ked budem mat SM, tak netusim co budem robit, aj s dietatom /deti nemam/ alebo so vztahom a tak. Proste naplno si uvedomujem, ze zravie je to najpodstatnejsie co mame. Nic ostatne podla mna nema az taky vyznam. A Mimka ty ako si na tom? Aspon nejake zlepsenie?

Mimka1987

Ahoj hetera. ..akurát čítam o tej lekárke. ..niekde som našla že boreliozu mal jej muž a že teraz vyzerá dobre :) ak je to teda tá istá. ..vraj sa liečil 2 roky plus potom ešte liečba imunity. ..a ty si sa potom neliečila na boreliozu? Treba to čo najskôr podchytit. ...verím že sm nemáš. ..držím ti palce. ...hlavne buď v kľude. .aj keď sama dobre chápem aké je to ťažké. ..prečítaj si nejakú dobrú knihu a aspoň na chvíľu sa od toho odputaj :)

hetera

Ahojte, tak to je sila co tu citam, preco nechcu lekari akceptovat Dr. Durovsku? Inak ja som pred 8mimi rokmi ked som mala velke problemy sla po znamosti dr. Sylvii Frankovskej je sice oftalmologicka, ale sama ma boreliozu a venuje sa jej liečbe. Nasla som aj par clankov od nej o borelioze na nete. Nemala ma problem ihned zobrat, a vysvetlit mi dopodrobna co znamenaju vysledky mojich testov Western blot aj s rozpisom antigenov a neplatila som nic. Ja som vtedy mala IgM negat a IgG hranicne, co zhodnotila na zaklade mojich vtedajsich priznakov a antigenov ktore mi nasli v krvi, ze boreliozu mam. Nakolko sa mi stav cez leto zlepsil atb som nebrala potom ziadne. Dnes mam problemy znova a som totalne uz psychicky v prdeli. MR mozgu mam presne o tyzden a uz vcera som sa doma normalne polozila. Prerevala som celu noc, chodim ako mumia.Ako ja uz normalne nevladzem ale uz hlavne psychicky. Mam neskutocny strach zo sklerozy multiplex, vcera mi trplo snad cele telo aj ruky aj nohy. Proste cele zle. dnes rano som si dala dva xanaxy, a ako tak fungujem, ale uz zacinam byt vhodna na psychiatriu.

Jaa204

Nika82 - tvrdila ti, ze prekonala sama borelku ? Prekonala ta velke HOVNO a nie borelu. Testy na autoprotilatky robi Dur. a je ich treba, ak mas oslabenu bunk. imunitu tak je treba brat polyoxi, no ak mas pozit. autoimun. tak nie, vtedy sa musi imun. tlmit.