Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?

Príspevok v téme: Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?
Mimka1987

Ahojte. Potrebujem sa súrne poradiť. Už 3 mesiace trpím nevysvetliteľnými bolesťami. Začala sa to tlakom v očiach, postupne bolesť pravého oka akoby od nervov. Začala som hľadať na internete čo by to mohlo spôsobovať a dočítala som sa že krčná chrbtica. Začalo som ju precvičovať a skutočne ma začala bolieť. Neskôr som bola u liecitelky ktorá mi povedala že mám boreliozu. ked som si prečítala na internete o čo sa jedná, bolesť mi začala postupovať po celom tele. Čiže aj celá chrbtica a kĺby. Medzitým mi ešte povedali že môžem mať sjogrenov syndróm ktorý sa prejavuje suchostou slizníc. Skutočne som začala mať hrozné sucho v ústach a nedokázala som kvôli tomu spať. Mám z toho celého hrozné depresie, som slabá a mám problémy so spánkom. Prosím poraďte mi niekto čo môže byť na príčine. Môže to spôsobovať psychika? Ďakujem vopred za každú radu. ..

nika82

hetera, snad sa niekomu dovolas, drzim palce :)
k tomu odpadnutiu, veru aj keby si nedajboze odpadla na ulici, v nemocke ti len pihnu infuzku a poslu domov, cau-parky
aspon taky je stav na Antolskej. mozno inde je to lepsie

Mimka, idem k svojej imunologicke
diagnozu mi nenapisal ziadnu, iba odporucane testy- autoprotilatky, CD protilatky, vitamin D, hormon stitnej zlazy (to uz mam a je OK), krvy obraz, herpesvirusy HVS1,2, HVZ
a doplnit testy borelia, chlamky pn. & trichomatis, erlichia, bartonella, coxakie, yersinia

hetera

nika uz som volala aj neurologicke ku ktorej podla obvodu patrim avsak dva dni mi to nikto nezobral. A tak to bolo vo vacsine neurologickych ambulancii, a tam kde mi dvihli tam ma odpinkali, ze neberu novych pacientov. asi mi fakt zostava iba si zacvakat. Ale to medissimo, na to ze si tam clovek tolko plati tak aj tak ma cakaci termin na MR porovnatelny s tym co mi dali pred x rokmi a neplatila som nic. Nuz idem zajtra este obvolavat neurologov snad budem mat viac stastia. Dufam sa ti polepsi drzim ti velmi palce ako aj ostatnym v tejto teme :( nevzdavajte to. aj ked ja uz mam niekedy na male.

Mimka1987

Nika to ti môže aj imunologicka spraviť ten test na vit.D. ideš svojej imunologicke alebo ti dal kontakt? Ako dlho si u nho bola? Ja presne hodinu dokopy aj s odberom tuším. Už to chcem mať celé za sebou a vedieť výsledky. Vrrr ešte si počkám asi 2 týždne kým bude všetko. Dúfam že tie výsledky z imun. netrvaju dlho....napíšeš mi aj presne znenie tej tvojej predbeznej diagnózy?

nika82

odbery na imunologii mam 25.2 ale musim sa tam zastavit este skor, aby som upresnila, ake odbery presne potrebujem. velmi dufam, ze bude spolupracovat. este netusim, ako presvedcim obvodacku, aby mi zobrala krv na vitamin D. podla mna ma posle do teplych krajin. uz teraz mi horko-tazko zobrala kontrolnu krv, aj to len na CRP a EBV ostatne parametre boze chran, aby to nebolo prilis drahe

nika82.

Viesco nepovedal mi velmi nic, lebo strasne dlho zapisoval moje priznaky, ze pacientka ktora cakala po mne to vzdala a odisla. Tak sa zacal ponahlat a uz mi len dal odporucanie na tie testy a ze po vysledkoch mam prist a ze dufa ze sa mi dovtedy nezhorsi stav. Ale velmi mi neporadil nic, co mam teraz robit. Ja do sauny isto nie, ked mam teplotu :/ podla priznakov mi tiez vysla ehrlichia a yersinia, ale na tie som si nedala testy, iba na tie najdolezitejsie, kt.podciarkol

Mimka1987

Nika no super že sa uvoľnil termín :) môžeš mi aj napísať prdbezne akú presne diagnózu ti tam napísal? A ako ste sa dohodli na ďalšom postupe? Že keď budeš mať výsledky z imunológie tak zavoláš? Aj mňa pochválil že beriem chlorelu a dcko. ..že uvidíme ako to pomohlo imunite a tak. ..Tiež ti odporučil saunu a vela sa potiť? Kedy ideš na imunológiu? Viem vela otázok dávam :) ale tak vieš. .riešime podobný problém v rovnakom čase :) coxakie vyšiel aj mne okrem iného, erychlie, bartonela, chlamky a mikoplazmy ešte...

nika82

hetera to je neskutocne, tvoja obvodna musi predsa mat aspon nejaku neformalnu dohodu s nejakym neurologom. este skus ten Procare- mozno je na nete cennik rocneho poplatku ci sa ti to neoplati a budes tam mat vsetkych odbornikov
mozno to nakoniec budes mat zo stitnej zlazy a nie z mozgu

hetera

caute ludkovia, vcera som bola znova u lekarky obvodacky pre celodenne pecko, a moju lekarku zastupovala nejaka ina. Bola som tam asi pol hodinu. Poslala ma " ze urychlene" mam ist k endokrynologovi, ze mam nejaku velku stitnu zlazu. dnes som obvolala asi 10 neurologov, a bud mi nedvihali alebo neberu novych pacientov. tak som volala aj do medissima, ze vysetrenie 50eur + MR-ka cca 200 eur iba hlava a dalsie vysetrenia 50 eur zase. A ze cakacia doma v medissime na MR je cca mesiac. tak som zhodnotila, ze tolko som cakala na MR aj v ruzinovskej nemocnici. Problem mam zohnat neurologa co ma tam odosle, uz vazne netusim kam zavolat. volala som lekarom, ktori mali kladne hodnotenia k nejakemu blbeckovi naozaj nemam energiu chodit. sakra netusim co budem robit a ku komu pojdem. A taktiez netusim ako sa dostat k mojej zdravotnej neurologickej dokumentacii ked moj neurolog v decembri zomrel. dnes som nebola v praci, bola som v nakupnom centre a musela som si sadnut na lavicku a normalne si 15minut oddychnut ako sa mi tocila hlava, pocit na odpadnutie, studene ruky, navaly.

nika82

dnes som bola u dr Vassarasa, uvolnil sa termin skor :)
bola som tam riadne dlho, kym si zapisal vsetky moje priznaky. dala som si spravit slovenske testy na borelie, chlamydie, mykoplazmy a nemecky test na bartonellu. kvoli tomu, ze mam macku, dost podozrieval prave tu bartonellu, ale ktovie co sa z toho potvrdi...
podla priznakov mi vysiel na 1.mieste coxsackie virus a potom EBV (co aj viem, ze mam)
tak uvidime po vysledkoch. tiez si musim dat spravit test na imunitu a vitamin D. inak ma pochvalil ze beriem Dcko, len zrejme musim zvysit davku