Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?

Príspevok v téme: Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?
Mimka1987

Ahojte. Potrebujem sa súrne poradiť. Už 3 mesiace trpím nevysvetliteľnými bolesťami. Začala sa to tlakom v očiach, postupne bolesť pravého oka akoby od nervov. Začala som hľadať na internete čo by to mohlo spôsobovať a dočítala som sa že krčná chrbtica. Začalo som ju precvičovať a skutočne ma začala bolieť. Neskôr som bola u liecitelky ktorá mi povedala že mám boreliozu. ked som si prečítala na internete o čo sa jedná, bolesť mi začala postupovať po celom tele. Čiže aj celá chrbtica a kĺby. Medzitým mi ešte povedali že môžem mať sjogrenov syndróm ktorý sa prejavuje suchostou slizníc. Skutočne som začala mať hrozné sucho v ústach a nedokázala som kvôli tomu spať. Mám z toho celého hrozné depresie, som slabá a mám problémy so spánkom. Prosím poraďte mi niekto čo môže byť na príčine. Môže to spôsobovať psychika? Ďakujem vopred za každú radu. ..

hetera

Caute kocky, pridala som sa do skupiny, troska som to studovala, a hned, ze borelioza ma suvis so sklerózou multiplex, ze su tam aj ludia, co mali najprv boreliozu a neskor SM. no mala som dost, ja radsej nechcem uz nic vediet, lebo vsetky priznaky sa mi zrazu objavia. Ja som dnes po infuzii, povedala som neurologicke ze mi to nezabera. po sviatkoch idem k alergologicke, mavam alergicke reakcie hlavne po kave a alkohole ( to som uz teraz nacisto vylucila ), ze ci tie moje stavy nie su z nejakej alergie. Tocenie hlavy, slabost svalov hlavne v nohách, tlak v hlave a nevolnost mam furt. Ja sa uz zblaznim. Nemozem robit nic namahavejsie fyzicke, mam predplatenu rocnu vstupenku do fitka a nemozem tam chodit :( som zufala. Idem volat este tej durovskej teraz tak som zvedava co mi tam povedia. Chlamidie a mykoplazmy si skusim vyriesit u obvodnej aby som za to u Durovskej neplatila. Baby postupne vdaka ATB vam bude urcite lepsie a toto je iba docasny stav. Ale mate aspon vyhodu, ze viete co vam je. ja len tapam zatial. Ale som optimista :)

nika82

zacvicila som si trosku a prislo mi z toho strasne nevolno- na vracanie a odpadnutie. citala som si o tom, ze to je Post exercise malaise- casty jav pri chronickej unave sposobenej boreliozou alebo ebv. ach dufam, ze to casom prejde

nika82

mas pravdu Mimka, presne tak budem robit. skusim ATB ale upravim aj zivotospravu, uz som zaradila vela zeleniny a ovocia kazdy den. chcem prestat jest pecivo, co bude pre mna velmi tazke.
cukor, mliecne vyrobky a kavu som uz vylucila. neviem vsak ci mozem aj nahrady cukru ako kokosovy cukor a javorovy sirup, lebo tie dost zboznujem. zacala som si kupovat bio a raw veci. pijem zelenino-ovocne smoothies, experimentujem s nimi, niektore mi sadnu, niektore menej :D dnes som to prehnala so zazvorom v smoothie a bolo mi tazko po nom
vela pozeram videi o raw food diet, ako si tym vyliecili rozne choroby. zatial nechcem ist do takych extremov, ale cerpam odtial inspiraciu
neviem ci pojde link, ale tu je dieta vhodna pri lyme:
tiredoflyme.com

Mimka1987

Nika máš úplnú pravdu v tomto. .ja som sa moc zahltila čítaním o tej chorobe a nerobí to dobre. Idem sa aj ja snažiť tváriť ako zdravý človek...Keď čítam na rôznych weboch čo ľudia píšu vzdy mi zostane zle.
Joga je super! Dobrý nápad. ..U mňa je to fitko...môžeš kľudne cvičiť pri atb. ..to neni ako keď máš chrípku, únavu mávam iba ráno inak necítim žiadne obmedzenie z atb. Celkovo ich znášam dosť dobre. Vyskúšaj jogu zatiaľ a uvidíš na čo si ešte trufnes. Vôbec sa toho neboj, nijak ťa to neobmedzí.jedine čo ťa môže obmedziť je choroba. Mávam dni keď si netrúfam na nič ale sú aj dobre dni. A áno je aj bylinna liečba. ...ale skús najprv atb a ak nebudeš zvládať prejdes na byliny. .aj ja tak plánujem...aj dur lieči aj bylinkami ak niekto nemôže atb.

Mimka1987

Kýčera ahoj a vitaj v diskusii. Založila som ju cca. pred 3 mesiacmi keď som ešte vôbec nevedela čo mi je. Aj keď som to tušila. Teraz už viem že je to borelióza s koinfekciami. Pichajú mi polyoxidonium. Prečo sa pýtaš? Aký máš vlastne zdravotný problém?

Ôôô áno máš pravdu, nebolo to psychické. Veď mi aj bolo divné že taký aktívny, veselý a spoločenský človek ako som vždy bola by zrazu mal niečo psychické. Ved som mala doteraz úplne stastny život...

ôôôôô

Z psychiky nie je nič. Treba hľadať telesnú príčinu telesných problémov. A aj ju nájdeš, len tomu musíš veriť a ísť si za tým.

nika82

Mimka, nastastie ma klby nebolia, svalstvo mi uz celkom ochablo z 3mesacneho nicnerobenia. len si neviem celkom dobre predstavit, ako by som cvicila pri ATB, ci to nie je velka zataz pre srdce. ked som na ATB, byvam unavena a slaba. a teraz budem mat zrejme konsku davku. co konkretne cvicis? ja chcem zacat s jogou a potom uvidim ako bude telo posluchat. chcela by som zase robit crossfit, ale to je velmi intenzivne... pridala som sa do skupiny, ale zatial som to nestudovala. nechcem travit cele dni citanim o chorobe. nechcem sa stotoznit s tym, ze som chora.
ja mam hlavne bolesti brucha/zaludka. to mi strpcuje zivot, lebo ked pridu krce, musim prestat robit cokolvek robim :/ hlava ma boli sem-tam. ine bolesti nemam
vela citam aj o lieceni bez ATB, lebo nie som stotoznena s ich branim dlhodobo

Kýčera

-Keď som pred chvíľou otvorila túto tému, ostala som prekvapená. Myslela som si, že je stará, a ona nie...
-Mimka, pichajú Ti Immodin?

Mimka1987

Nika ja cvičím aj počas atb. .pohyb treba aby neochablo svalstvo. ..bolia ťa aj kĺby? Mňa hej. ..tak sa snažím posilniť svalstvo aby som sa náhodou nezlomila a hlavne sa treba veľa potiť :D ale nesmies to prehanat. ..atb si môžeš kúpiť priamo u dur v lekárni na základe papiera od nej. ..ale možno budeš mať šťastie a keď už budeš mať papiere v ruke tak ti ich obvodna predpise. ..aspoň pár. ..o to sa neboj kde ich zozenies :) pridala si sa do skupiny? Nájdeš tam všetko potrebné čo pri tejto chorobe musíš vedieť...inak ako sa cítiš? Boli ta niečo?