Ahojte. Potrebujem sa súrne poradiť. Už 3 mesiace trpím nevysvetliteľnými bolesťami. Začala sa to tlakom v očiach, postupne bolesť pravého oka akoby od nervov. Začala som hľadať na internete čo by to mohlo spôsobovať a dočítala som sa že krčná chrbtica. Začalo som ju precvičovať a skutočne ma začala bolieť. Neskôr som bola u liecitelky ktorá mi povedala že mám boreliozu. ked som si prečítala na internete o čo sa jedná, bolesť mi začala postupovať po celom tele. Čiže aj celá chrbtica a kĺby. Medzitým mi ešte povedali že môžem mať sjogrenov syndróm ktorý sa prejavuje suchostou slizníc. Skutočne som začala mať hrozné sucho v ústach a nedokázala som kvôli tomu spať. Mám z toho celého hrozné depresie, som slabá a mám problémy so spánkom. Prosím poraďte mi niekto čo môže byť na príčine. Môže to spôsobovať psychika? Ďakujem vopred za každú radu. ..
Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?
Mimka, kde si zohnala ATB? ked pocujem, ze ich treba zhanat kade-tade. netusim kde by som ich zohnala, ved v lekarni mi ich nepredaju bez predpisu :D
hetera, 10 kliestov za rok je celkom slusne cislo. asi maju radi tvoju krv, svine jedny. ja som mala naposledy kliesta ako dieta.
erytem nemusis mat. ja som mala nieco podobne, myslela som si, ze mam ekzem. a mavam cervene pasiky na kozi, hocikedy sa to objavi, vyzera ako strie a potom zmizne. najskor som si myslela, ze som sa poskrabala, ale bartonella sa tak prejavuje.
mna strasne serie, ze chcem ist cvicit. neviem si predstavit, ze budem na ATB mesiace a nemozem cvicit. asi budem cvicit aj pocas liekov
Ahojte holky moje...
Nika myslela som si že sa ti borelioza potvrdí. Keď už ti boli zistené iné vírusy to znamená že máš oslabený imunitný systém A ten sa ti oslabil kvôli borelioze. A súboj takýchto návštevníkov v tele potom sposobi spúšť. Ja ich mám tiež viac než dosť a imunitu v riti. Preto chodím každý týždeň aj na injekcie na imunitu. Jasne kľudne si môžeme písať aj na mail a podporovať sa.
Inak obe vás chcem pozvať do skupiny na FB. Volá sa Lymska nemoc/borelioza. Je to veľmi aktívna skupina kde si vymiename skúsenosti a vela sa tam dozviete.
Od kedy som na atb cítim sa o dosť lepšie aj po psychickej stránke a aj neurologické príznaky už nemavam. iba občas. ani oči nebolia. Ani chorá už nebývam.ale to je možno aj tým že som doma. Ešte neviem čo ďalej s prácou. Sem tam nastane nejaký herx po atb ale to je dobre.
Hetera ja som nikdy v živote nemala kliešťa ani fľak. Prenášajú to hlavne komáre a všetok krv sajuci hmyz.dokonca sa to prenáša africkým vzduchom. Mne sa problémy začali pár mesiacov po návrate z Egypta. Daj si spraviť kvalitné testy u dur. Mne klasické vyšli negatívne. Telo už po takej dobe netvorí protilátky takže zbytočne ich hľadať obyčajným testom. Nemusíš mať tie výsledky vopred.ja som tam šla bez ničoho a oni mi dali papier čo mi majú lekári porobit. Keď to už majú na papieri tak sú potom aspoň ochotnejsi to spraviť. 2 týždne trvajú výsledky imuno testov. A na termín u dur sa čaká cca mesiac. Našťastie už ordinuju dvaja tak to ide rýchlejšie.
Tak vám držím palce holky! A pridajte sa do tej skupiny. Veľa sa dozviete. A môžme aj spolu jednoduchšie komunikovať.
Ahojky, ako to prebieha u tej durovskej? lebo na jej stranke je, ze pred prvym vysetrenim u nej je potrebne uz mat urobene krvne testy. Ja si vyberiem ktore testy si dam urobit? Nerobia mi automaticky vsetko co ma napisane na stranke? Ako dlho si cakala na to aby si sa k nej dostala? Ja mavam priblizne 10kliestov kazdy rok, v rodine sa venujeme polovnictvu, kazde leto travim na vidieku, odkedy si pamatam tak kazde leto som mala vravim do 10 kliestov. Erytem som ale nemala. Aku liecbu budes teraz podstupovat? Ten niekolkomesacny liecebny protokol doxyhexalom? aj tu je totiz problem, ze ziaden lekar ti nebude chciet predpisat tolko antibiotik, cele zle, kedze clovek si vsetko potom musi zhanat nacierno.
ahoj hetera, na zaklade tvojich priznakov a toho, ze si mala hranicny test, by som ti velmi odporucila zopakovat si testy u Dur. ja som mala v beznej ambulancii testy negativne, takze skoda resi.
ak si zaplatis u Dur. len borelie bez koinfekcii, to stoji 90e plus 50e konzultacia. ja som si tam dala robit aj chlamky a mykoplazmy, co uz trosku lutujem, lebo to vedie otestovat aj v beznych ambulanciach, nemusela som zbytocne vela platit, ale co uz. ale vyslovene len slovenske testy na borelie stoje 90e
prisateho kliesta som mala naposledy v detstve. dokonca odvtedy mam maly flak na bruchu, co ostal po kliestovi. to som si uvedomila len nedavno. v dopelosti som uz kliesta nemala.
podozrivy erytem som mala v teraz oktobri (bez kliesta, mohol byt aj komar), ale nie klasicky ako na obrazkoch. bol to velky cerveny flak, silno svrbiaci, ako ekzem. mohla som mat v sebe borelie uz od destva a teraz sa aktivizovali dalsim ustipnutim? pravdu sa uz zrejme nedozvieme
este sa chcem opytat, kedy si mala prisateho kliesta? mala si aj erytém? diky
Ahojky, normalne ti zavidim, ze ti nieco zistili, aspon ti to mozu uz konecne liecit :). Chcem sa opytat, ktora lekarka ti robila testy na boreliozu a hlavne ake? Obvodacka, ci si bola u durovskej? Ja momentalne chodim na infuzie, co mi maju prekrvit mozog a zmiernit zavraty, ale nepomaha to vôbec, akurát po nich spim. A 20 aprila idem na nejake vysetrenie videonystragmografia, kde mi zistia pricinu zavratov. Avsak chcem si dat spravit tie boreliove testy a nechcem za to platit, tak preto sa pytam ci ti ich robila obvodacka alebo kto. je to des, drz sa, viem co prezivas, podobne som mala ja pred 8mimi rokmi, ale mne klasika nezistili nic. teraz sa to znova opakuje :(
ahoj Mimka a ostatni clenovia :)
tak konecne som sa dockala vysledkov a borelioza pozitivna :(
k doktorke pojdem az v aprili, po sviatkoch, kedy budu vysledky aj z imunologie. dovtedy uz vydrzim. mne uz bolo dost dobre, dokonca som zacala pomaly cvicit, chodila som na prechadzky. aj do prace som uz zacala chodit. v piatok vsak nastalo zase zhorsenie, mam zase zvysenu teplotu a krce v zaludku, obcas hnacku. tak aspon viem, ze borelie vyvadzaju.
2 tyzdne budem teraz cakat a potom sa ozvem, ako sa zacala moja liecba. mozme komunikovat aj cez mail a vymienat skusenosti.
super, ze sa citis dobre. takze nenastalo zhorsenie po antibiotikach?
ja nemozem uz ostat PN, planujem sa liecit popri praci, dufam, ze budem vladat. som nastavena pozitivne a to je zaklad :) drz sa
Joj nika :( ah to čakanie. ..uf no keď máš bartonelu hranicnu tak sa priprav že môžeš mať aj tú boreliu :/ všetko to ide ruka v ruke...ja už 2 týždne beriem atb a zatiaľ dobre :) verím že to dotiahnem dokonca. ..posledné dni sa cítim celkom dobre. ..to koloidne striebro mám 20 ppm. Ale už ho nepoužívam. Našťastie problémy s očami zmizli...ale buď opatrná. ..niekde som čítala že koloidne striebro môže aj poškodiť očný nerv...radšej sa ešte poraď s niekým ohľadom jeho používania. Niekto ho odporúča niekto nie. A ako sa cítiš posledné dni? Pracuješ stále z domu? Ja už premýšľam nad návratom do práce...je mi dlho doma, smutno :(
ahojte, stale nemam vysledky z boreliozy, uz ich podozrievam, ze to stratili...ale bohuzial mam pozitivne mykoplazmy, takze ATB sa nevyhnem. bartonela je taka hranicna, hovori sestricka
Len menšia politická úvaha, resp. rečnícka otázka. Keď nikto s nikým nechce mať nič, tak ako bude vyzerať spolupráca? Myslím, že toto predčí aj teóriu relativity od Einsteina...
A čo sa týka ochrany hraníc. Na čo sú tie ploty? Nemám pocit, že by nerozumeli ľudskej reči. Však to nie je zver.
Moja vízia je taká, že keď sa sem všetci dotrepú, tak potom my všetci zoberieme roha. Zatiaľ to nikoho nenapadlo, ale neskôr to ľudí napadne... You´ll see.