Ahojte. Potrebujem sa súrne poradiť. Už 3 mesiace trpím nevysvetliteľnými bolesťami. Začala sa to tlakom v očiach, postupne bolesť pravého oka akoby od nervov. Začala som hľadať na internete čo by to mohlo spôsobovať a dočítala som sa že krčná chrbtica. Začalo som ju precvičovať a skutočne ma začala bolieť. Neskôr som bola u liecitelky ktorá mi povedala že mám boreliozu. ked som si prečítala na internete o čo sa jedná, bolesť mi začala postupovať po celom tele. Čiže aj celá chrbtica a kĺby. Medzitým mi ešte povedali že môžem mať sjogrenov syndróm ktorý sa prejavuje suchostou slizníc. Skutočne som začala mať hrozné sucho v ústach a nedokázala som kvôli tomu spať. Mám z toho celého hrozné depresie, som slabá a mám problémy so spánkom. Prosím poraďte mi niekto čo môže byť na príčine. Môže to spôsobovať psychika? Ďakujem vopred za každú radu. ..
Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?
No to jedno pifko si dam. Zapper, plazm. generator nepomoze. Jedinou cestou su ATB.
Trojklanny a ty si na borelu nebral antibiotiká? Viem že existujú aj iné spôsoby ale mám respekt pred tým. ..Ešte neviem či borelu mám ale ak hej neviem akou cestou sa vybrať :/
Trojklanny dakujem za radu :) inak ja chodím jednej známej na plazmovy generátor. ..je V tom nejaký rozdiel? Myslím medzi zapperom a plazmou?
jaa23- pijes na antibiotika? :P
Nika- spravila si velmi dobre.
Hetera- to trpnutie velmi dobre poznam. Na ATB mi vsetko toto uplne zmizlo. Semtam pocitujem drobne brmenie trpnutie ale nic to nieje. Trpne mi ale tvar akoby som mal na kozi povesane zavazia no na entaku to zmizne. Cize musim len cakat. To vcera bol herx. Dnes sa citim skvele. Sedim akurat na pive. Fajneeee. Heh dokedy ale :D trpnutie, nervove problemy sa jedna uz o neuroborelu a to je riadna pliaga.
no ja protokol len tak brat asi nebudem. Najprv MR a ked sa vyluci SM tak potom. Som ochotna aj zaplatit si vysetrenia a ked sa mi potvrdi borela tak potom idem hned do protokolu. Bohuzial videla som na kolegyni príznaky podobne, trpnutie jednej polovice tela, slabost, unava, neskor az taka, ze prestavala chodit a ma SM. Takze nechcem nic podcenovat.Nasi lekari, bohuzial cest vynimkam niekedy sa az divim, za co dostali diplomy. Pridem do ordinacie a ja im hovorim kam na ake vysetrenie by ma mali poslat. smutne.Stretla som tolko amaterov a hlavne neochotných lekarov. musis sa doprosovat no hrozne.Ale uz si idem platit, lebo inak ako vidim to nema vyznam.
mam termin u Durovskej, skor nemozem zacat liecbu. idem sa dat otestovat tam
Nika- zacni ihned liecbu, sklerozu SM/RS mat nebudes, ono totiz borela ju dokaze maskovat a velmi dobre napodobnovat, vid. ten dokument.
Jedna dobra rada - Ked Vas odbije lekar s tym, ze borelu nemate, tak povedzte, ze chcete darovat krv, hned sklapne. Chodit na ocne s tym, ze zle vidis a pod. je zbytocne, sposobuje to borela. Ako mne na ocnom dali len kvapky na suche oci, lenze suche oci su prejavom infekcie co je v nich a treba to riesit a nie si len kapat kapky ak ... do oci, mam ich plny supel >D - este ked som nevedel, ze je za tym borela. No oci ma bolievali nadalej a to brutalne a na ocnom vsetko ok a ze viac mi pomoct nevedia. A ze oci bolia z toho ze nenosim bryle co by som mal, - prd makovy, mam az skoro 3 dioptrie a bez brylov vidim ok a oci ani hlava ma nebolia a to pracujem vecinou na blizko. 3 diopt. bolo pred liecbou, teraz neviem, ale vtedy som videl fakt naprd a teraz je to ok.
Pana B... ja asi vykvitnem a o com su stale omielam >D Je treba sa zvyskova vytoto na statnych lekarov, liecby sa nedockate a ist do sukr. ambulancii alebo si liecbu nasadit sami - podla protokolu. Ano liecba mi pomohla, zmiernila sa ta skurv. unava, vymizla brain fog - to bolo nieco hrozne, zmiernili sa bolesti hlavy aj ked vcera neviem co to bolo ale asi to bol herx, vymyzli mi fascikulacie a kopec dalsich priznakov. No ja som to zanedbal, neliecil som sa od 2007 meho, cize mi zostali zrejme aj nasledky, ale nikdy to nevzdam a budem pokracovat nadalej v liecbe aj ked sa budem po zemi plazit s vyplazenym jazykom - herx reakcie. Uz som to chcel neraz vzdat, no ked som videl ten dokument tak mal som dost, zatal som zuby a pokracujem v liecbe. A Boh tu teraz fakt nepomoze, pomoze len liecba a to tvrda, inac to nejde. V pripade zaujmu poslem podrobny protokol pre liecbu LB/neuroLB.