Ahojte. Potrebujem sa súrne poradiť. Už 3 mesiace trpím nevysvetliteľnými bolesťami. Začala sa to tlakom v očiach, postupne bolesť pravého oka akoby od nervov. Začala som hľadať na internete čo by to mohlo spôsobovať a dočítala som sa že krčná chrbtica. Začalo som ju precvičovať a skutočne ma začala bolieť. Neskôr som bola u liecitelky ktorá mi povedala že mám boreliozu. ked som si prečítala na internete o čo sa jedná, bolesť mi začala postupovať po celom tele. Čiže aj celá chrbtica a kĺby. Medzitým mi ešte povedali že môžem mať sjogrenov syndróm ktorý sa prejavuje suchostou slizníc. Skutočne som začala mať hrozné sucho v ústach a nedokázala som kvôli tomu spať. Mám z toho celého hrozné depresie, som slabá a mám problémy so spánkom. Prosím poraďte mi niekto čo môže byť na príčine. Môže to spôsobovať psychika? Ďakujem vopred za každú radu. ..
Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?
meggienke, zatial nevylucili, buduci tyzden idem na EEG. velmi dufam, ze to nebude to. mala som aj rozne ine priznaky (zaludocne problemy atd) pisem moje aktualne priznaky ale meni sa to stale. nieco zmizne a pride nieco nove
Nika82 - ahoj, pozeram ake mas priznaky...sklerozu uz u teba vylucili? Alebo lupus? Tieto choroby ma teraz vela mladych zien :-( a zial sa odhalia casto az neskor, krvne testy byvaju zo zaciatku v poriadku.
Mimka mononkleozu (ebv virus) mam momentalne aktivnu, zrejme uz od decembra, kedy som ochorela.
LTT testy som misela u Dur.neviem kde inde to este robia.
Co sa tyka teplot, tie uz klesaju. V noci sa uz nepotom, jest mi viac chuti. Co ma stale trapi je unava, slabost, zavraty, unavene cervene oci, rozmazane videnie, bolest hlavy, zla koncentracia, mravcenie v ruke
Ty ako?
Nika podľa mňa každému by niečo pri mr alebo ct našli. .aj mne zistili že mám chrbticu ako starý človek vrodené vady na krčnej. ..ale tieto veci ti nemusia spôsobovať problémy...neviem no ale skôr by som v tom hľadala ten infekčný pôvod teraz. ..a mala si niekedy mononukleozu? Ltt testy si chceš dať spraviť tam kde ja? Tie platené? Držím ti moc palce aby si už vedela na čom si. ..Tieto čakania sú najhoršie. ..A ako sa cítiš?
inak aj infektolog hovoril, ze moje priznaky dost sedia na borelu :/ Western blot test stale nie je, iba elisa negat. ak sa mi stav nezlepsi, objednam sa na LTT testy
podla primara infekologie (zavolali ho aby sa pozrel na mna) to mam stav po prekonani (resp. prechodeni) mononukleozy
tak si vyber :)
k internistovi treba vymenny listok. robili to v internej ambulancii na poliklinike, nie v nemocnici. vypytaj si vymenny listok
uz mam vysledky CT a nerozumiem popisu. mam sirsie likvorove priestory, sirsie komory a sirsiu cisternu magnu. netusim co to znamena, google vyhodil mozgovu atrofiu. no dakujem pekne. k neurologovi idem az v stredu
Nika...ta liecitelka má také kyvadielko-virgulu...okrem toho veľa certifikátov napr z čínskej medicíny a pod. Tebe tie testy robili na internom v nemocnici? Potrebovala si výmenný lístok?
Kliesta mat nemusis, borelu prenasaju aj muchnicky, komare, dokonca aj blchy a dalsie pi... Ani ja som nemal kliesta.
Ja3, nahodou ja som nasla medzi symptomami aj padanie veci z ruk :P
Mimka, ta liecitelka, ktora ti naznacila borelie, to ako vedela? ma nejake schopnosti, vycitila z teba, ci podla priznakov?
nedrzala by som sa len tejto diagnozy, moze to byt hocico. ak mas v tele zapal, tak ti mohli tiez spravit testy na vsetko mozne- skus si vypytat tie testy, co aj mne robili. mne aj na parazity robili zo stolice. chlamydie, mykoplazmi atd to vsetko internistka, lebo obvodna moze len na zakladne veci ziadat test.
taktiez citala som, ze obcas MR mozgu nestaci a treba aj MR chrbtice a miechy. moze byt nalez v mieche. nechcem ta stresovat, ale ked sa necitis dobre, nenechaj to tak
kym budes cakat na vysledky testov u Dur. mozes hladat zatial pricinu inde. a ked mas vymenny listok na infekcne, tak chod, za pokus nic nedas. aj ked ja som nebola ich pristupom ohurena- ich rada znela, chodte si do nemocnice. co mi prislo akoby mi povedali- chceme usetrit na testoch tak to radsej skuste inde