Ahojte. Potrebujem sa súrne poradiť. Už 3 mesiace trpím nevysvetliteľnými bolesťami. Začala sa to tlakom v očiach, postupne bolesť pravého oka akoby od nervov. Začala som hľadať na internete čo by to mohlo spôsobovať a dočítala som sa že krčná chrbtica. Začalo som ju precvičovať a skutočne ma začala bolieť. Neskôr som bola u liecitelky ktorá mi povedala že mám boreliozu. ked som si prečítala na internete o čo sa jedná, bolesť mi začala postupovať po celom tele. Čiže aj celá chrbtica a kĺby. Medzitým mi ešte povedali že môžem mať sjogrenov syndróm ktorý sa prejavuje suchostou slizníc. Skutočne som začala mať hrozné sucho v ústach a nedokázala som kvôli tomu spať. Mám z toho celého hrozné depresie, som slabá a mám problémy so spánkom. Prosím poraďte mi niekto čo môže byť na príčine. Môže to spôsobovať psychika? Ďakujem vopred za každú radu. ..
Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?
Tiez s tym bojujem uz to bude rok .chlamky myko.a borela...uz pol roka na atb.to mi asi najviac pomohlo.aj ked viem ze este ma caka dlha cesta.ale nevzdavame sa a bojujeme aj pocas tych hnusnych stavov.raz to pride a zase raz odyde...drzim Vam vsetkym palce
Ja som tiež ženy zvedavá či to ten môj chlap ustoji. Verím že áno. ..presne tak v zdraví i chorobe...neboj sa hetera verím že SM to nebude. ..Ak to bude borela tak si treba povedať že nás to nezabije, že sa s tým dá žiť len to ten život znepríjemňuje. Treba v tom hľadať aj pozitíva. ..ja napr spoznávam skvelých ľudí ktorí borelu majú...každého to zmenilo. ..každému niekto pomohol a každý má potrebu pomoc odovzdávať ďalej. ..a vzájomná podpora tá je dôležitá. ..najdôležitejšie je bojovať so psychikou tam vidím nás najväčší problém teraz. ..priznám sa že si dávam každý večer nejakú tabletku na ukludnenie...viem že to zaťažuje pečeň ale v našej situácii je to na mieste. Treba byť v kľude. Povedzte si že sú ľudia s oveľa vážnejšími diagnózami ...ani jedna z nás neumiera :)
ja si pozeram fotky z jesene aka som bola silna, svalnata a plna energie a je mi do placu, ze teraz lezim cele dni, lebo nevladzem.
vztah ma vydrzat v zdravi aj v chorobe. tak dufam, ze nase vztahy to ustoja. je to ale tazke, ked priatel ide cvicit, lyzovat a musi si robit program so sestrou alebo s kamosmi, lebo ja s nim nemozem ist. a aj rozpravat sa so mnou uz neda o inom, len ze u akeho lekara som bola a co nove povedal. ale ja sa nevzdam :-)
Jaa moze to mat urcite suvis borelioza a SM. Ja keby mi zistia SM tak som v prdeli uplne psychicky. Uz teraz som a to mi len trpne noha. Sakra ludia mame to tazke, zo dna na den zo zdraveho cloveka sa stane pomaly invalid. Nemam energiu na nic. Vztah sa mi ruca vdaka mojim naladam, nezaujem o sex, kedze myslim furt na choroby. No cele zle, elmi zle obdobie.. clovek ide spat ako zdravy a zobudi sa uz uplne inak... Take smutne.
Na imunologii testy na autoprotilatky a hypovitaminozu vit D....hej spolu to zvládneme. ..budeme si písať. ..dôležité je zachovať si psychické zdravie. .aj keď je to ťažké lebo to samotná choroba ovplyvňuje...
potom si aj ja musim dat spravit myko & chlamy dovtedy. lenze neviem co povedat lekarke, aby mi to bola ochotna spravit. uz vidim, ze bude na mna zase kukat ako na iniciativneho debila. aj na infekcnom som sa pytala, ci mi nemoze spravit plucne chlamydie a povedal ze nie, lebo nemam priznaky :D
na imunitu aky test presne? aby som si to vedela vypytat od mojej imunologicky. idem 25.2. na nejake odbery, tak aby sme jednym razom to spravili
mne je dnes tiez napikacu, psychicky aj fyzicky. bojujem s depresivnymi myslienkami, ze co ak toto a tamto. nejako to spolu zvladneme :-)
Najprv si musím vybaviť imunológiu A obvodnu a počkať na výsledky. ..až potom sa môžem začať liečiť. ..Ešte vôbec neviem čo sa mi potvrdí a ako je na tom moja imunita. ..držte palce. .dosť ma to dnes všetko zobralo :(
takze lieky dostanes az ked budu vysledky, ze? buduci tyzden mas uz termin u nich?
Hetera pozrela si si ten film čo sem poslal jaa? Jeden lekár tam vraví že ešte nemal pacienta ktorý by mal SM a nemal by boreliozu. ..takže je tam veľký súvis. .treba pátrať po príčine. ...
Dala som si spraviť nemecké. .ale musím si dať dorobiť slovenské testy na chlamydie a mikoplazmy a ísť na imunologiu. Jaaaa ale tak to je ešte iba predbežná diagnóza vôbec neviem či sa to potvrdí. ..neviem na základe čoho zistil autoprotilatky...to sa zistí až podľa imunologickych testov. ..a výsledky krvi budú až o týždeň. ..ty si nemal pozitívne autoprotilátky? Si ma teraz vylakal. ..myslím že to stanovil na základe toho že som schudla. ..že či náhodou nie sú namierené voči štítnej zlaze. ..ale ja som skôr schudla pretože som v strese a nič nejem :(