Ahojte. Potrebujem sa súrne poradiť. Už 3 mesiace trpím nevysvetliteľnými bolesťami. Začala sa to tlakom v očiach, postupne bolesť pravého oka akoby od nervov. Začala som hľadať na internete čo by to mohlo spôsobovať a dočítala som sa že krčná chrbtica. Začalo som ju precvičovať a skutočne ma začala bolieť. Neskôr som bola u liecitelky ktorá mi povedala že mám boreliozu. ked som si prečítala na internete o čo sa jedná, bolesť mi začala postupovať po celom tele. Čiže aj celá chrbtica a kĺby. Medzitým mi ešte povedali že môžem mať sjogrenov syndróm ktorý sa prejavuje suchostou slizníc. Skutočne som začala mať hrozné sucho v ústach a nedokázala som kvôli tomu spať. Mám z toho celého hrozné depresie, som slabá a mám problémy so spánkom. Prosím poraďte mi niekto čo môže byť na príčine. Môže to spôsobovať psychika? Ďakujem vopred za každú radu. ..
Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?
Smutná realita...ale ja verím že sa z toho dá dostať!
Z knihy: Život se zákeřnou nemoci jménem Lymská borelioza.
U každého nemocného lymskou boreliózou je stejný kolotoč. Chodíte od lékaře k lékaři a nakonec skončíte s antidepresivy u psychiatra a v tom horším případě v psychiatrické léčebně. Je smutné, jak dnešní zdravotnictví hledí na boreliózu. Podle mnoha vypovědí nemocných, s vámi jednají jak s bláznem a zaručeně všechny vaše potíže jsou způsobený psychikou. Jenže rozdíl je v tom, že ten kdo chodí k psychiatrovi, bere jeho léky a cítí skvělé, ale vy za tím jenom ztrácíte čas a dáváte větší a větší šanci lymské borelióze, aby se zašila do těch nejskrytějších míst, kde se už antibiotika jen stěží dostanou.
Psychické problémy jsou způsobeny lymskou boreliózou. Každý kdo onemocněl, lymskou boreliózou mám psychiku v hají (někdo míň někdo víc, záleží, v jakém stádiu nemoci se nachází. Lékaři vám vnucují, jak je to ze stresu apod., nemají vás vůbec zájem léčit. Jednoduše pro lékaře jste BLÁZEN! A vše je způsobeno psychosomatikou = člověk si to způsobuje sám!
Borelióza je peklo uvnitř vlastního těla.
Někdy to je jako chřipka, ale většinou je to mnohém horší!
hetera, to odpadnutie by ti nemuselo vyjsť, nedávno mali problém zobrať pacienta s akútnou mozgovou príhodou. Ak by ťa predsa len vzali, tak ťa s mravčením tela veľmi rýchlo prepustia, nemocnice sú plné.
Ano, borelioza.cz. Je nas tam chronikov hodne. Nad hospitalizaciou neuvazuj, ako ti pomozu ? Daju ti infuzku, po ktorej ti bude mozno na nejaku dobu ok. Mne tie stavy zmizli az ATB. Ale taka infuzka ceftaku, hmmm nebolo by na skodu.
Hetera a teba kedy najbližšie čaká dake vyšetrenie? Budem držať palce aby si sa dačo konečne dozvedela. ..Keď vravíš že ti už toľko vyšetrení za život spravili aj ti niekedy na dačo prišli?
www.borelioza.cz?
Nika hlavne sa ukludni. Podľa mňa je to celé o znizenej imunite a tvoje telo má problém bojovať s baktériami ktoré má človek bežne v tele. Ale určite nezomieras neboj sa :) toto isté mám aj ja že mi tie bolesti prechádzajú po tele. Raz mám neuro príznaky inokedy zas niečo iné. Už som si za tie mesiace zvykla. Migrujuce bolesti spôsobuje najskôr borelioza ale na ňu sa nezomiera len strpcuje život. Ja som sa už ukludnila trošku. Neboj sa dostaneme sa z toho. O rok si tu napíšeme a budeme sa len čudovať čo všetko nás trápilo :) Ak sa rozhodnes pre hospitalizaciu daj určite vediet čo ti zistili. Ja som to už s lekármi vzdala :/ Mne odmietli spraviť akékoľvek vyšetrenia okrem základných. V nemocnici riešia len zivotohrozujuce stavy. Tak snáď budeš mať viac šťastia...
mne neuro priznaky uplne zmizli, ruka funguje na 100%, nic nemravci, netrpne, ale za to boli brcho a hrdlo. . toto je uz psycho...
nasla si uz nejakeho neurologa?
ahojte "hypochondri" no aj ja dnes dost zle. cele telo ma boli, dnes som bola u mamy a hladala som stare lekarske spravy a MR ked pojdem najblizsie tak aby som vedela poskytnut a normalne mi prislo zle co vsetko som uz absolvovala. Mimka aj ja som bola isty cas taka zufala, ze som planovala, ze niekde na ulici akoze odpadnem a nech ma beru do nemocnice a konecne mi nieco zistia. Lebo ja neviem na zaklade coho a hlavne na ake oddelenie ma budu hospitalizovat, ked mi trpnu ruky, mam bolesti svalov, krku, hlavy, trasenie v tele a pod. daj vediet ako si dopadla, kazdy priznak nieco znamena a ked ty citis ze nieco nie je fyzicky v poriadku tak to asi tak bude.
ahojte, dnes ma premohlo zufalstvo. moje priznaky sa zhorsuju z tyzdna na tyzden. uz mesiac som doma a ziadne zlepsenie :( zase mam krce v bruchu, kolapsove stavy na odpadnutie a hnacku. zajtra zase idem k DR, najradsej by som si vypytala CT celeho tela.. rozmyslam aj nad hospitalizaciou, lebo ambulatne mi nedokazali stanovit ziadnu diagnozu okrem toho ze "mononukleoza, ale cudne, ze 2 mesiace po nej vam je stale takto zle, nie je vylucene, ze mate aj nieco ine"
nikto mi vsak nepovie co. neviem akych vysetreni sa dozadovat, ci zopakovat krvne testy...
Super :) včera som volala s jedným chalanom čo sa liecil v bcl aj pobytovo 3 tyzdne, teraz pokračuje v užívaní antibiotík a tiež mu to pomaly ale isto stúpa a cíti sa lepšie :) vraj to treba takto postupne dostať do neaktivnej formy tým že sa tieto hodnoty zvýšia :)