Sinus pilonidalis - Liečba aj bez chirurga

Príspevok v téme: Sinus pilonidalis - Liečba aj bez chirurga
Braňo M. - 1985

Prvý krát mi predpísali Dalacin proti zápalu a keď nepomôže tak mám ísť chirurgovi - samozrejme nepomohol takže o 4 dni som skončil u chirurga hnis vybrali+ 2 týždeň na preväzy a čistenie rany, no po 16mesiacov znova to iste sa mi vrátilo. Mastičky kúpené lekárni nepomáhali, ani Ichtoxyl ani Dubova kôra ani žiadna mastičky beznádejné škoda to kupovať... / keď Vám to doktor poradí, že skúste nepomôže to škoda toho /

Keď sa mi to o 16 mesiacov vrátilo tak som iba obehával lekárne a zháňal informácie že čo s tým, že na to nič neexistuje iba chirurgický úkon, no jeden starší lekárnik v Nových Zámkoch myslím že sa volá p.Voros, či Vereš, že počkajte zamiešam Vám mastičky a ja, že veď všade mi povedali, že mastičky nepomáhajú a on, že keby nepomôže tak by mi ju nedával. Predstavte si už som mal taký zápal a toľko hnisu vo veľkosti gaštanu, že som neveril že modrá mastička zamiešaná lekárnikom môže pomôcť! POMOHLA! Za 4 dni sa stratil hnis zápal zmizol. Ešte raz po roku sa mi to vrátilo znova pomohla mastička. Za 3dni o 70% zlepšenie za 5 dni som bol 100% fit bez chirurga! Dnešný doktori nič nevedia no dávam Vám dole kontakt na starého dobrého lekárnika ktorý mieša mastičky. Na koľko som si tiež veľmi vytrpel a chcem Vám pomôcť, tak zavolajte do lekárni a vypýtajte si modrú mastičku. Lekáreň na Nábreží, Bitunková 15, Nové Zámky, 035 / 641 08 65. Modrá mastička za 2,50€ mi 2x už pomohla! Od vtedy ju mám v chladničke pre každý prípad a všetkým ju odporúčam :) A že na to nič nebýva iba chirurg od vtedy doktorom neverím a chodí za týmto starším lekárnikom ktorý sa vyzná viac ako všeci lekári... Je to vychýrený lekárnik v Nových Zámkoch takých akých už len tak nenájdete... proste stará škola...

mravec86

Taktiez som sa stretol s tymto ochorenim. Bol som najprv v NZ pre masticku. Tou som mazal cca 3 tyzdne ale bez zmeny. Pytal som si modru masticku na sinus, vedeli o com je rec. Potom som siel k svojeje obvodnej lekarke aj ta vedela o com je rec a odporucila mi to liecit elastickou ligaturou. Mala skusnost v rodine so sinusom a priamo mi odporucila chirurga ale az v BA. Tam to mam cez 100km a bol som tam celkom asi 5x. Pan doktor sa vola Peter Sedlak a ordinuje na Kramoroch, poliklinika. Pocas liecby som nebol nicim obmedzeny. Normalne som fungoval v praci, doma v zahrade, sam som sa odviezol z BA domov. Odporucam!

Som mama

Pripájam sa k téme - sinus pilonidalis. Syn to mal v decembri, tesne pred Vianocami a mysleli sme že sa bude trápiť až do operácie, ktorú naplánovali o mesiac (!!!). Ale všetko zlé je na niečo dobré. Medzitým som hľadala a ĎAKUJEM!. Modrá mastička od doktora farmácie Vorosa z Nových Zámkov, Lekáreň na Nábreží, Bitunková 15, Nové Zámky, 035 / 641 08 65. Modrá mastička za 6 € (predtým vraj 2,5€) pomohla okamžite. Vred praskne, obsah vytečie a hojí sa to pred očami...za 3 dni je človek fit. Klobúk dole pred lekárnikom. Bohužiaľ to neposielajú poštou, musíte zájsť osobne. Žiadny doktor v nemocnici vám nič také nenavrhne, oni trvajú na tom, že je to chronické ochorenie a opäť sa vráti. Ja si myslím, že je potrebné upraviť životosprávu a viac športovať, prečistiť organizmus a zaviesť pravidelný režim spánku a bude o.k. Nemocnica nezarobila na chirurgickom zákroku, čo ich asi trápi najviac, ale myslím, že rezať vredy je zbytočné, kým človek nehľadá pravú príčinu. Tak, držím palce!

Erika_O

ahojte prosim Vas mohol by uz niekto napisat nazov tej modrej masticky?..dakujem pekne..moj mail:Thsunade@azet.sk

Marian S

Dakujem za velmi dobre rady fakt mozem odprucit kazdemu,ja som mam tento pripad uz druhy krat mne sa to vratilo hned po mesiac a pol k doktorovi som nechcel ist ma chcel operovat a co som sa docital o operacii tak kazdy mal problemy stym. Ozaj ta masticka do dvoch hodin mi to prasklo a hned sa mi o 50% polepsilo aj sediet som uz vedel a nic ma nebolelo.

Bohuslav123

Ta modra masticka naozaj pomaha bolsom u pana vorosa dvakrat a o 70percen to je lepsie ja pouzivam tomu na čistěn raní rivanol vodni

FBIR

Ahoj Brano,tu modru masticku treba mat v chladnicke?Lebo som citala v tvojej sprave...A mozem tu masticku davat priamo na malu dierku ktora sa znova vytvorila. Dcera bola v marci operovana na sinus ,o tri mesiace znova na inom mieste sa jej vytvorila cysta ktoru iba vycistili...a prave dnes som jej nasla znova dierku na operovanej casti.Preto sa len pytam a som neista ci jej to mozem s tou modrou mastickou mastit..Dakujem za odpoved

Anitt

Ahojte. Mne vysiel sinus pilanodalis po cisarskom reze. Najprv som tomu nic nepripisovala, popravde ani som moc nemala casu sa tym zaoberat. Niekedy som to necitila vobec, niekedy zas som v tom citila tlak pri sedeni aj bolest. Vobec som nevedela o co sa jedna, skocila som aj k dr. ta mi predpisala imazol na zapareniny, skoro sa mi na to ani nepozrela! Tak som bola dalej asi pol roka, niekedy to bolo ok niekedy horsie, az kym mi to raz vecer praslo. Vytvorila sa mi tam mala dierka odkial mi vytieklo vela hnisu aj dost krvy. To som sa uz zlakla, zacala googlit a vsetko nasvedcovalo tomu ze mam toto. Tak som sla na druhy den k chirurgovi, ktory mi to potvrdil. Chcel mi to narezat trocha a vycistit, no nesuhlasila som. Tak mi predpisal antibiotika a gafrovu mast. No hovoril ze operaciu asi tak ci tak neobidem. Tyzden bol pokoj potom zase sa to zdurilo a vytekalo a bolo to čoraz horšie. No hrozne nieco fakt. Operovat som sa nechcela dat, vsak tu mam 2 rocne dieta, male šidlo moje, vobec si neviem predstavit ze by som s tym bola tak ako som pocula a ako mi hovoril lekar ze po operacii sa to dlho lieci a aj tak sa to mozno vrati. Vyskusala som kadeco, no nic, vytekalo, bolelo stale. Citala som si na forume niekde, ze jeden pan odporucal na to vyrobky od Aloe Foreveru. Mi ich pouzivame v rodine a stale nam pomohli tak som skusila ako odporucil pan na forume. Zacala som si to ostrekovat Firstom od Aloe vera Forever..potom natrela Propolisovym kremom a okolo toho aloe gelly. Rano a vecer na umyte miesto. A po natreti prikryla stale sterilnym stvorcom. Cize rano umyjem vacsinou betadinom, utriem, nastriekam na to First od Foreveru, necham trochu nech sa to samo ususi, natriem presne na to miesto Propolisovy crem od Foreveru a okolo toho natriem Aloe Gelly, potom prikryjem sterilnym stvorcom. Vecer takto isto. Robim to 2 mesiace a ta dierka odkial mi to vytekalo sa uplne scelila, vobec necitim bolest ani napnutie, nic. Uz som nedufala v zlepsenie vobec a bola som z toho velmi znechutena, no nastastie toto mi zabralo. Jednoducho v takomto dobrom stave ako to mam som to este nemala. Neverila som uz ze to dam bez operacie ale teraz s tym nemam naozaj ziaden problem. Naozaj odporucam kazdemu, lebo viem ake je to strasne neprijemne. Kludne mi napiste mail ked by ste potrebovali poradit.

tinka12

ako sa vola lekáreň alebo poprosím adresu kde sa nachádza prosím. lebo s priateľom je to už katastrofa . prosííííííím
veľmi pekne ďakujem

Najčítanejšie články