Dobrý večer. Mám 22 rokov, priateľ 30. O dva mesiace budeme spolu 1 rok. Mamina mi minule povedala, že si neželá, aby som s ním spávala. Mám rped sebou ešte 2 roky štúdia na VŠ a nebola by rada, keby som otehotnela. Dodala, že keby sa to stalo, nepomohla by mi. Zatiaľ som s priateľom nespala, ale už by som to chcela, ale nechcem ju sklamať. Nie je to spravodlivé, lebo mojej sestre dovolila spávať u priateľa od 17 rokoch a taktiež išla na vysokú a úspešne ju dokončila.
Neviem, čo mám teraz robiť, mám zmiešané pocity. Aký máte na to názor?
Mama mi zakázala spávať s priateľom
Precitala som si prispevky, aj tie tvoje. Moj jediny pocit z teba je ten, ze si si nazor tvojej mamy az prilis prisvojila za ten svoj. Najprv napises na forum, ze potrebujes pomoct a postupne v diskusii samu seba presviedcas ako naozaj chces pockat az do ukoncenia skoly. A podla mna nechces, ty sa len bojis, ze co keby si otehotnela tak by sa ti vlastna mama otocila chrbtom. Neviem co ma studium na skole spolocne so sexom. Nemas 16, nie si dievca, ktore caka o dva roky maturita, si uz davno dospela a mas pravo rozhodovat sa sama vo svojom zivote. Tvoja mama je presne ten typ cloveka co vodu kaze ale vino pije. Vôbec by som to nepocuvala, robila by som veci tak ako by som ich sama citila. Skoncis skolu a zacne ti davat dalsie podmienky.
Mat sex neznamena hned otehotniet. Dnes je mnozstvo sposobov ako sa chranit a to tu bolo tiez spomenute. Ak tvoje kamaratky stale kupuju tehotenske testy a stresuju, uprimne ti poviem ze asi nemaju ani vhodnych partnerov. Lebo keby sa to mne stalo pri mojom priatelovi, aj ked teraz este neplanujeme a by mi to naburalo predstavy, tak vedz ze by som z toho vedu nerobila, prijala by som skutocnost taku aka je, na babätko by sme sa tesili. A existuje dalsich xy horsich situacii kedy ludia deti mali. To vsak neznamena, ze netreba sa chranit..
Partner ta nemusi zakonite podviest, ale neverim ak chlap povie, ze a vsak v poriadku ja ju milujem nevadi mi to. Mozno az tak nevadi, ale zarucene to kazdemu chyba.
Ked chce niekto sex az po svadbe, kludne, nikomu take rozhodnutie neberiem. Ale ty o tom sama podla mna presvedcena nie si, len chces mat pokoj od mamy, nezazivat stres, jej otazky tak si ochotna toto podstupit. Nemas svoj nazor.
lienka v intymnej oblasti to fungovat nemusi a ani nikdy sa spolu nemusia zladit. Najcastejsi problem byva frekvencia, ak to chce jeden z partnerov raz za rok a druhy 2x do tyzdna tak sa nezladia nikdy. Uz tu boli take temy, pisal tu chalan, ktory mal priatelku, ta nemala na sex chut nikdy, raz za par mesiacov mu ale dovolila na seba vyliezt, ona si to nejak odtrpela a chcela, aby to co najskor skoncilo. On to chcel robit castejsie a ona ho obvinovala z toho, ze mysli len na sex a stale ju s tym otravuje. Ked zena povazuje sex za utrpenie, tak nech si radsej najde nejakeho asexuala.
filip rozumieš tomu pojmu vôbec ?
Ahoj basa123,
pises tu velmi sympaticky, drzim Ti palce, a prajem Ti, aby si bola so sebou spokojna, nech s rozhodnes akokolvek. Je fajn si vypocut nazory inych ludi, ale isto si netreba brat velmi k srdcu tie, s ktorymi z duse nesuhlasis.
Vo vela veciach Ta chapem, lebo som v tom istom veku, studujem na VS, tiez mam priatela cca tak dlho ako Ty. A myslim, ze ked si naozaj s priatelom doverujete a viete sa o vsetkom porozpravat, tak by Ti isto povedal, ked mu nieco chyba.
S mamou sa sice o takychto veciach nebavime, ale som v podobnej situacii, kedy tiez dufam, ze priatelovi moje rozhodnutie pockat prilis nevadi, hoci vela kamaratiek sa nad tm pozastavuje. Verim vsak ze by sa ozval keby mal s tym nejaky problem a taktiez verim ze ak clovek stretne svoju polovicku, tak to cakanie nemoze byt predsa vec ktora by ich prinutila rozdelit sa.
o takychto veciach sa treba rozpravat :)
kanibal - ukazem to na priklade tradicii. Kto sa podriadi tradiciam zazije Vianoce, Velku noc a kazdy siedmy den ma sviatocny. Kto zostane slobodny a tradiaciam sa nepodriadi zazije slobodnych 365 dni v roku, ktore su vsetky take iste.
Kto sa podriadi dogmam, zazije jasne obdobie vyberu manzelskeho partnera a jasne obdobie manzelstva. Sobas nie je len papierom.
potom nepíš že som mimo
ja som písal o nej, teba som nečítal
kanibal - ja som písala o sebe a o mojom slobodnom rozhodnutí
lienka v jej prípade určite nie. tá baba je mimo a ty asi tiež