Ako sladiť. Používať cukor alebo med?

Príspevok v téme: Ako sladiť. Používať cukor alebo med?
PumpinBoi

Pekný deň vospolok,

chcem sa vás opýtať ako pri príprave domácich dezertov, jedál, či len limonád a nápojov sladíte. Používate cukor? Ak áno, používate klasický biely alebo hnedý?

Ja som napríklad dlho sladil hnedým cukrom, no snažím sa zbaviť aj toho, preto prechádzam na med a v postate sladím už len ním.
Problém je ale v tom, že mojim dvom malým synom med veľmi nechutí, no za to majú radi sladké.

Od známeho, ktorý už dlhšie žije v zahraničí som sa dopočul, že tam je bežne dostupný ochutený med. Viete o niečom podobnom aj u nás? Vedeli by ste mi niečo podobné odporučiť?

Za všetky reakcie aj pomoc vopred ďakujem!

Peter

renata18

hindrina jeej, dakujem ti velmi pekne :) samozrejme mi to staci aj takto, dobre si sa vynasla :) juuj, zajtra ich hned skusim spravit. uz sa tesim, mnam :P ;)

hindrina

renata18 ahoj, samozrejme že môžeš. ale aby som ti ho nemusela sem celý prepisovať (lebo to by mi trvalo dosť dlho:/:/), tak ti posielam priamo link na recept s čokoládovými muffinkami, dobre?? toto je on: www.korunnycukor.sk. presne podľa tohto receptu som ich aj ja robila a boli vynikajúce;):)

marcelka271189

Toto je aj moja životná dilema, že či sladiť alebo nie. Ozaj si myslíte, že cukor je až tak veľmi zdraviu škodlivý? Veď predsa skoro všetci ľudia sladia a sú zdraví, tak prečo sa to tak hovori??

dariell

samianka, vies preco som sa na to pytala? lebo som chcela vediet, ci nebude napriklad problem ked sa hnedy bude rozpastat dlhsie. lebo niekedy mam taky pocit, ze ten hnedy sa pomalsie rozpusta a preto som sa chcela uistit, ci to nebude problem pri tom dzeme.

hindrina

diarra ďakujem ti veľmi pekne za ochotu ale už mi tvoj recept bude zbytočný, keďže som si nakoniec poradila sama a jeden som si našla na internete, konkrétne na stránke korunneho cukru. ani som predtým nevedela, že tam majú také super recepty:);) tie muffinky chutili všetkým, len sa tak po nich zaprášilo;P už ich budem musieť robiť častejšie:D:D

diarra

hindrina

skoda, ze som si az teraz vsimla tvoju spravu. mam super recept na cokoladove muffiny ale ako pozeram na datum a na to, kedy si ich chcela spravit, tak uz je aj neskoro, ze? si si nejaky pozrela na internete alebo si ich nerobila??

Majus46

dzem som tento rok robila jahodovy a slivkovy a do kazdeho som davala klasicky biely korunny cukor. preco to potrebujes vediet? ved to je predsa jedno, aky cukor das. ci mas nejake zle skusenosti s nejakym?

imeta

@Quastka ale je za čo! som vďačná aj za maličkosti, keďže viem, ako to chodí v dnešnej dobe, že ti pomaly nikto nič zadarmo nechce dať a poradiť!!! to už ti môžem napísať, že sa mi podaril výborný rebarborový džemík;-) hneď som ho robila, keďže som mala rebarboru a podľa tohto tvojho receptu je fantastický:-)

hindrina

ženy poraďte mi nejaký dobrý recept na čokoládové muffiny. budúci týždeň má moja dcéra narodeniny a stále ich vypytuje. ja som ich ešte nikdy nerobila a bojím sa, že mi tak pekne nenapučia. preto budem rada, ak mi napíšete nejaký overený recept a aj postup. chcem ju nimi prekvapiť:) ďakujem:);)