Ako sladiť. Používať cukor alebo med?

Príspevok v téme: Ako sladiť. Používať cukor alebo med?
PumpinBoi

Pekný deň vospolok,

chcem sa vás opýtať ako pri príprave domácich dezertov, jedál, či len limonád a nápojov sladíte. Používate cukor? Ak áno, používate klasický biely alebo hnedý?

Ja som napríklad dlho sladil hnedým cukrom, no snažím sa zbaviť aj toho, preto prechádzam na med a v postate sladím už len ním.
Problém je ale v tom, že mojim dvom malým synom med veľmi nechutí, no za to majú radi sladké.

Od známeho, ktorý už dlhšie žije v zahraničí som sa dopočul, že tam je bežne dostupný ochutený med. Viete o niečom podobnom aj u nás? Vedeli by ste mi niečo podobné odporučiť?

Za všetky reakcie aj pomoc vopred ďakujem!

Peter

samianka

Dariell a prečo by to malo vadiť? Veď hnedý cukor proste chutí tak isto ale biely, len je o niečo zdravší! Nevidím v tom žiadny problém!

dariell

quastka, a pouzivas biely ten cukor alebo skor hnedy? lebo ja som si zvykla na hnedy a chcela by som tiez vyskusat tento dzem spravit. len neviem, ci to nebude vadit ked tam dam taky, hm?

imeta

@Quastka ďakujem ti veľmi pekne. som šťastná, že si mi sem rovno recept hodila. podľa neho tiež vyskúšam spraviť rebarborový džemik;):)

Quastka

-imeta=uz dva roky po sebe som robila taky dzemik a aj tento rok sa nan chystam.Mam jednoduchy recept na ktory potrebujem:1kg rebarbory,750g krystaloveho cukru(pouzivam korunny cukor),3ks pomarancov,1ks citronu a 100g hrozienka.Rebarboru si je potrebne ocistit,nakrajat na kocky,potom pridat ocistene a nakrajane pomarance,potom pridame citron,hrozienka a zasypeme cukrom.Premiesame a nechame postat celu noc.Cez noc ti to pusti stavu a potom to mozes rozvarit a rozmixovat.Uz potom treba len zavarit a bozsky rebarborovy dzemik je na svete:)

imeta

ženušky všimla som si, že sa tu bavíte aj o džemoch. smiem sa spýtať, či niektorá robíte aj rebarborový džem? ak áno, tak by ste mi mohli pls pridať nejaký overený recept? rada by som tento rok spravila aj takýto džemik, keďže minulý rok som ho mala možnosť jesť na jednom rodinnom stretnutí a veľmi mi chutil:)

ďakujem:);)

martiana

@monamini ty si moj clovek! taktiez len cukor pouzivam na sladenie:-) aj do cajov aj do kavy si len cukor davam!:-)

ceresnicka10

jahodičkový predsa, paulara...ten je najlepší...a keď dozrejú marhule, tak by som chcela aj taký vyskúšať...tieto dva máme najradšej;)

monamini

medzi moje oblubene sladidlo patri cukor...hoci viem, ze mnohi tvrdia ze nie je zdravy ale mne med ani ine nahradne sladidla nevyhovuju...korunny cukor ci uz biely alebo hnedy je najlepsi v kave, v zakuskoch ci v sladkom jedle, ktore dost casto robim:-)...som totiz strasne na sladke veci:-D:-)...

paulara

@ceresnicka10 dobre si sa rozhodla:-) a vobec nepochybujem, ze by sa ti nepodaril. a ozik, aky dzem ides robit? z akeho ovocia??:-);-) my sme robili zatial iba jahodovy a potom som trochu ceresni zavarila:-)