Ako sladiť. Používať cukor alebo med?

Príspevok v téme: Ako sladiť. Používať cukor alebo med?
PumpinBoi

Pekný deň vospolok,

chcem sa vás opýtať ako pri príprave domácich dezertov, jedál, či len limonád a nápojov sladíte. Používate cukor? Ak áno, používate klasický biely alebo hnedý?

Ja som napríklad dlho sladil hnedým cukrom, no snažím sa zbaviť aj toho, preto prechádzam na med a v postate sladím už len ním.
Problém je ale v tom, že mojim dvom malým synom med veľmi nechutí, no za to majú radi sladké.

Od známeho, ktorý už dlhšie žije v zahraničí som sa dopočul, že tam je bežne dostupný ochutený med. Viete o niečom podobnom aj u nás? Vedeli by ste mi niečo podobné odporučiť?

Za všetky reakcie aj pomoc vopred ďakujem!

Peter

Moireal

Ale bez cukru a sladkej chuti sa zit neda, neexistuje podla mna clovek prisahajuci na zdravu vyzivu, co si neda nieco sladke samozrejme s pouzitim tych sladidiel, co som spomenula.

mn

Alternatívou môže byť aj fruktóza - ovocný cukor, používam ju hlavne na pečenie. (Myslím si ale, že ak niekto preferuje zdravý životný štýl dôležité je sladiť čo najmenej s akýmkoľvek cukrom. Ak sa niekto stravuje zdravo, malé množstvo bieleho cukru raz za čas organizmu určite neuškodí.)

Moireal

Najlepsie je sladidla striedat lebo vsetkeho vela skodi a aj taka stevia nieje uplne najidealnejsia, lebo mozog na nu reaguje ako na cukor, no v podstate ziadny cukor telo neprijme, kedze stevia je bez kalorii.

Ja pouzivam xylitol-brezovy cukor, sem tam kokosovy cukor, ten med ale len obcas a dobra stevia bez pachuti je vraj od nunaturals.

Co sa este toho medu tyka, najlepsie je zohnat si priamo od vcelara ale ked sa neda tak aspon daky v biokvalite. Dochutene som videla aj ja, osobne som ich neskusala, mam radsej cisty med.

Este je dobry datlovy sirup alebo datle, sirup z yakonu, topinamburovy sirup, lun hao-aj ked to je dost drahe sladidlo:D, baobabovy prasok. Je toho celkom dost, len to ide do penazi. Holt, zdravie daco stoji. :)