Preco ich je coraz viac a viac?
Preco ich tolko pribuda uz medzi mladymi dospievajucimi dievcatami ktore maju len 13-16 rokov?
Je snad na Slovensku presadzovany trend krasy Obezita a tucnota?
Je na slovensku presadzovany trend stravovania Tlac do seba co najviac a co najcastejsie aby si mala cici rici a bola krv a mlieko?
Vsimam si ked chodim do barov, kaviarni, restik, podujatia alebo len tak sedim niekde na nemesti ci na ulici na lavicke ako nase slovenske devy a zeny neskutocne tucneju. Ako ich drieky a spodne ale aj horne partie naberaju vzhlad pneumatik.
A najviac ma zaraza ako mi hovoril jeden kamos ktory uci telesnu na strednej skole ze neskutecne nase dievcata pohybovo zleniveli. Ze nedokazu ani sportovat. Nevedia sa splhat, nevedia vytrvalostne bezat napr. 5 minut vkuse, nevedia urobit kotul vpred. Su neohybne a usadene v com im brania ich silne stehna, objemne zadky a prsia. Len sa smial ze ked tie dievcata otehotneju raz ake proporcie este naberu. :D
Ja sa len pytam, kde sa nabral ten trend preberania? Preco matky svoje dcery a okolie tlaci do toho ze zena ma vyzerat ako socha Venuse?
Uvedomujete si dievcata a zeny ze tucne telo prinasa so sebou kopu ochoreni?
Tucne slovenske dievcata a zeny
Ked som bola v puberte, tak co som si vsimala v skole, aj na ZS, aj na SS, ze dievcata z chudobnejsich rodin byvali vacsinou stihle a dievcata z velmi bohatych rodin sa trapili s nadvahou a tazko s nou bojovali. Makali na sebe, chceli byt stihle, snazili sa, ale neslo im to. Vtedy som este nechapala, preco je to tak. POchopila som to, az ked som sama okusila, ake je to stravovat sa v bohatej rodine. Oni su bezstarostni, oni si vsetko kupia, varia vacsinou iba z polotovarov, kolac upecu taky, ktory zmrznuty z obchodu doniesli domov, len hodia do rury a maju. Alebo ani voebc doma nevaria a nepecu, len chodia po cukrarnach a po restikach. Takto dokazu usetrit kopu casu. A pritom si ani neuvedomuju, ako velmi ublizuju svojmu vlastnemu zdraviu. Mnohi z nich pritom kludne mozu mat potravinove intolerancie, len o tom nevedia. Mozu mat neznasanlivost na konzervacne latky a farbiva, ktora sa ani u lekarov otestovat neda a keby kupovali len prvotne potraviny (ziaden kecup, ale paradajky, ziadnu pastetu, ale len bravcove na rezne, hovadzie na gulas..., ziadne marmelady a ovocne stavy, ale len ovocie...) a sami by si doma varili, plus by sa dali otestovat na intoleranciu potravin (neznasanlivost z dovodu nedostatku eznymov) a usili by si stravu na mieru podla vysledkov testu, varenu stravu by jedli vzdy len cerstvo uvarenu a nedavali by varene jedla do chladnicky, aby sa tam obohatili o afla toxiny a o histamin a kto vie, co vsekto este... mohli by toho pozrat, kolko by len chceli a boli by stihli a citili by sa zdravo, lebo by im traviaci system vsetko zniesol. No ludia uz zleniveli, odnechcelo sa im varit a piect, maju sa az prilis dobre - peniaze minaju na potravinove vyorbky obohatene o konzervacne latky a farbiva, lebo take potraviny lepsie chutia ako tie prvotne v takej forme, v akej nam ich priroda dava, cize so svojimi peniazmi podporuju potravinarsky priemysel, potom z toho ochoreju a tym padom sa z ich penazi nieco ujde aj lekarom a farmaceutickemu priemyslu a vysledok - Stastni a pokojni lekari, stastni a spokojni majitelia farmaceutickych firiem, stastni a spokojni majitelia firiem vyrabajucich potravinove vyrobky plne konzervantov a farbiv - NESTASTNY A NESPOKOJNY CHORY A TUCNY CLOVEK.
-Liberta25, je toho ešte veľa, čo Ty nechápeš!
-Lu222, túto otázku by si mala položiť zadaváteľovi témy, možno pre neho si tučná, ktovie? Ale vtipné to bolo, ak som Ťa správne pochopila, lebo včera som sa zrazila s koňom a odrazilo sa to aj na mojom chápaní.
-Ak by prišiel hladomor, kto má väčšie šance na prežitie? Predsa ten plnoštíhly - kým on schudne, chudý skape!
Teraz je vraj nejaký neobmedzený paušál za 56 eur a cez víkend sú tam aj voľné minúty.
Bolo by to super:-)
A odkľačím si to radšej už vopred.
www.youtube.com
Ja som necitala vsetko.
Tiez som medzi 12-13 pribrala snad 15 kg.
Bolo to asi kvoli hormonom a vobec nie preto, ze by som sa prejedala. /Fakt je, ze som radsej chodila do party a prestala som chodit na gymnastiku, mali ma veru vtedy rodicia donutit neprestat/.
Bolo to hnusne, lebo som bola v puberte, zrazu som bola pupakova a este aj tucna. Hanbila som sa aj prezliekat na telesnej.. Potom som to v priebehu par rokov a stresov pred maturitou nejak zhodila a po porode som mala dokonca podvahu 46 kg.
Na stastie, svalova hmota, ktoru som mala vybudovanu z detstva sa prebudila dalsim lahsim sportovanim.
Zaklad je sportovat v detskom veku, telo si totiz pamata..
Nemôžem zaspať, lebo by som sa mal ísť vyspovedať, ale nejako odvaha mi chýba, posledne som kľačal pol hodiny, kňaz "trošku" zvýšil hlas, dosť, všetci počuli, čo so mnou rieši:-)
Nič, ja už keď sa dokopem, tak sa ho opýtam, či by som nemohol oľutovať všetky svoje hriechy dopredu, že by som toľkokrát nemusel chodiť. A aj to len v tom prípade, keď budem mať slabú chvíľku.
A dúfam, že meditatívne budem v stave, že aj verím, tak neviem, neviem, jak mi to zase všetko dopadne:-)
Len dúfam, že to minimálne prežijem.
Ešte sa opravím. Bez dostatočného a vyváženého príjmu sa to môže prejaviť aj priberaním, čiže napr. tretinové porcie nevhodného jedla môžu spomaliť metabolizmus až tak, že sa začne priberať a chorľavieť...
Prišiel na pôrodnicu Číňan a ropný magnát a Číňan hneď hovorí: ten bude môj, ten bude môj, oči má po mne, aj farba sedí.
Po chvíli sa opýta ropného magnáta a Váš je ktorý asi???
A on mu na to hovorí: ten horný rad je môj:-)
Plávajúca posteľ je asi lepšia než tvrdé dosky:-)
Ono v histórii už viac "géniov" prišlo na to, že najrýchlejší spôsob chudnutia je hladovka.
Kto hladuje, ten je isto chudý, ale či je to až tak v poriadku, tak o tom pochybujem (napr. rozpadnuté zuby, minimálna svalová hmota).
V podstate je všetko na tejto planéte podlieha skaze.
Treba sa na to povzniesť a mať úsmev na perách.
Mali by sme si tie naše psycho-schémy preštellovať na niečo iné.
Napr. si teraz povedzme, že aj také tučné ženy sú super. Sú pohodovejšie, viac chlapom dovolia, nie sú také popudlivé.