Preco ich je coraz viac a viac?
Preco ich tolko pribuda uz medzi mladymi dospievajucimi dievcatami ktore maju len 13-16 rokov?
Je snad na Slovensku presadzovany trend krasy Obezita a tucnota?
Je na slovensku presadzovany trend stravovania Tlac do seba co najviac a co najcastejsie aby si mala cici rici a bola krv a mlieko?
Vsimam si ked chodim do barov, kaviarni, restik, podujatia alebo len tak sedim niekde na nemesti ci na ulici na lavicke ako nase slovenske devy a zeny neskutocne tucneju. Ako ich drieky a spodne ale aj horne partie naberaju vzhlad pneumatik.
A najviac ma zaraza ako mi hovoril jeden kamos ktory uci telesnu na strednej skole ze neskutecne nase dievcata pohybovo zleniveli. Ze nedokazu ani sportovat. Nevedia sa splhat, nevedia vytrvalostne bezat napr. 5 minut vkuse, nevedia urobit kotul vpred. Su neohybne a usadene v com im brania ich silne stehna, objemne zadky a prsia. Len sa smial ze ked tie dievcata otehotneju raz ake proporcie este naberu. :D
Ja sa len pytam, kde sa nabral ten trend preberania? Preco matky svoje dcery a okolie tlaci do toho ze zena ma vyzerat ako socha Venuse?
Uvedomujete si dievcata a zeny ze tucne telo prinasa so sebou kopu ochoreni?
Tucne slovenske dievcata a zeny
petuskaaaa, nepozeraj sa na vec akoby neexistovala v suvislostiach. Tie suvislosti ked zoberies do uvahy, zrazu pochopis, preco sa niekto preziera ak sa preziera. Nazyvat niekoho, o kom nic nevies, slabym, o tebe dost napovie. Plus ten jedalnicek, ktory si napisala - na ranajky caj, ovocie a jogurt? Za take ranajky ma detska doktorka zvozila, ze z toho nemozem mat dostatok energie a mam si minimalne ten jogurt zarobit s ovsenymi vlockami. Dalej pises vyvar a maso a priloha. A potom lahku veceru. To je dost malo na cely den, takze ak takyto jedalnicek odporucis dospievajucemu dievcatu vo vyvoji, skonci to naslednym prezieranim, lebo bude akurat vyhladovana. Vies, akonahle sa ktosi o niekom vyjadri, ze je slaby, a ani nevie, o kom hovori, mam o takom cloveku velmi nizku mienku. Takze nie som teraz voci tebe objektivna, a myslim si, ze rozmyslas velmi kratkozrako.
Petuskaaaa,
kľudne tykaj! Teraz si dovolím opraviť ja Teba. Si totálne mimo! Predtým ako vypustíš niečo do éteru, naštuduj si niečo o genetike a obezite, o dedičnosti, o chorobách a o ľudských slabostiach! Najskôr oprav svoje vedomosti a myšlienkové pochody a potom začni opravovať iných.
Ja uz po mojich skusenostiach budem mat stokrat radsej babu priemernej postavy nez vychudnutu vypocitavu pipku ktora len caka kde koho moze odrbat o peniaze s kym si urobi decko aby mohla celozivotne ryzovat a zabezpecit sa ... sami pochopite ze tieto krasavice su len k.... ktore vyuzivaju svoj vzhlad kde sa da aby sa dostali k peniazom...
Vobec sa mi nezda, ze by sme tu trpeli nejakou obezitou, to si asi nebol v amerike. Stale sme relativne stihly, v porovnani s inymi "modernymi" krajinami a slovenske zeny patria stale k tym najkrajsim (skuste sa ist prejst len do takeho rakuska a uvidite, ze mnozstvo peknych zien vyrazne ubudne)
Kycera
,,Ak je niekto tučný, neznamená to, že ja aj sprostý!,,
opravím vás
,,Ak je niekto tučný, znamená to, že je aj slabý!,, nakoľko sa nechá ovládať telom... tu nemám čo vysvetľovať myslím si, že každý tomu porozumel...
jbnema
,,Cize sa v podstate mozete zhodnut na tom, ze ak je niekto tucny, tak nie je clovek! Vasi reci toto vyvysovanie sa len a len potvrdzuju...gratulujem! Dufam ze v inych temach ludom radite, ako maju riesit len seba, nie ostatnych...,,
to ste povedali vy a nie ja... nikde nepíšem, že to nie sú ľudia, sú a žijú medzi nami, sú to však slabí ľudia.. (spomínam vyššie prečo).
Nikto sa tu nad nikoho nevyvyšuje, tučnou môžem byť aj ja za 10 rokov. ALE NEBUDEM OSPRAVEDLŇOVAŤ nikoho lenivosť a obžerstvo. Ja za ich obezitu a tučnotu nemôžem, ja som im do huby tie svinstvá nepchala. Našťastie radím ľuďom v iných témach ako MAJÚ RIEŠIŤ SEBA a nie ostatných. Otváram im oči lebo stále žijú vo sne. Nech sa mamky pozrú na svoje deti, ja mam vyše 20 rokov ale je mi opravdu trápne za deti čo chodia na plavárňach a chlapec čo môže mať 7 rokov má väčšie cicky jak ja. Ako dovi...
Tucnota nie je problem jednotlivca, je to problem spolocnosti. Ten tlak zo vsetkych stran je velky, na deti ci na dospelych. Na vzhlad zien sa kladie velmi velky doraz. Ale nastavenie spolocnosti im to neulahcuje. Asi nie je nahoda, ze mlade dievcata su tucne a dospele zeny su stihle. Lenze mlade dievcata do tohto sveta akurat vyrastli. Tie udrziavane dospele zeny, co su stihle, vyrastali v inej spolocnosti. Plus uz su zrele a ten tlak dokazu spracovat a ustat lepsie. Viete, mne to pripada tak, ze mlade dievcata samy nevedia, ako sa vysporiadat so svojim zivotom. A reakcia spolocnosti je, ze za nedokonalost sa im dostava len dalsie odsudzovanie, odmietanie, zhadzovanie. Ich tucnota ale nie je primarny problem. Ich tucnota je dosledok inych spolocenskych problemov. Zial, rozobera sa namiesto toho ich "zlyhanie". Ale nikto z nas nezije zivot toho druheho.
vierka neviem kde zijete ale co ja stretavam studentky a nase mlade zeny postavovo su na tom naozaj velmi dobre a drviva vacsina je stihla.... ste asi nevidela americanky a anglicanky ako vyzeraju.... a zakladatel temy zrejme tiez nevidel tucnu zenu nazivo ked to povie na nase dievcata a zeny
a co ma zena z toho ze je krasna a stihla? chlap ju bude odrbavat tak ci tak...
Vierka55.-nehnevaj(te)sa, ale ja mám 13 rokov. A k tomuto sa vyjadrím...,,mala trošku viac kíl a už mala mindráky,, a dnešné baby to akože majú na saláme všaaak?viete vôbec čo sa deje s dnešnými babami? Majú nervy zo všetkého, lebo teraz je stresu veľmi veľa všade vo svete....nevedia čo majú robiť, tak to zajedajú...a čo sa deje potom? áno, plačú doma, že sú tučné, nechutné prasce, že ich nikto nebude chcieť...keby ľudia iba nesúdili bez hlbšieho poznania, tak by tak strašne veľa báb nemalo teraz anorexiu(ako aj moja kamarátka), nerezalo by sa tak veľa detí a nemali by bulímiu, PPP a iné sračky...a prečo sa to deje? Prepáčte, ale je to aj chyba rodičov...čo robia dnešné niektoré(upozorňujem, že len niektoré)mamy? Majú fb, kukajú všetky stránky a nesledujú to, že ich dcéra chodí na blogy pre anorektičky, že si píše s anorektičkou, ktorá jej,,pomáha,,stať sa dokonalou, ale ona si neuvedomí, že dokonalosť neexistuje..namiesto tohto zbabelého vypisovania na fóre(zakladateľ témy nech sa nesťažuje, ale nech robí niečo pre to, aby sa to zmenilo!) aké je to zlé s dnešnými babami, by som kukla na svoje decko a keby to urobili všetci, tak by sa svet zlepšil...ale nie....keby sa rodičia(NEHOVORÍM VŠEOBECNE, NIEKTORÍ RODIČIA) o svoje deti viac zaujímali, tak si všimnú, že sa im dcéra reže, že neje...že má problém..ale oni nie..a preto JA musím riešiť moje kamarátky, lebo ich neriešia dospelí, lebo tí to majú na saláme a akurát riešia ako vyzerajú a ako strašne sa správajú tie decká na ulici a hento decko susedovo, ale na svojich ,,anjelikov,, čo majú doma nepozrú a takto to dopadá...baby majú už v priemere od 11 rokov depky...samovražedné sklony...pozerajú stránky, čo by nemali pozerať, lebo tie stránky ich navádzajú na to, že byť štíhlym je to jediné dobré čo môže byť...že keď máš nad 50 kg si tučné prasa, že život nemá cenu...a čo sa deje? takéto veci si pozerajú baby, ktoré sú zdravé, normálnej postavy a potom majú anorexiu, bulímiu....a tučné baby, alebo s nadváhou vyššou, sa iba trápia, lebo im nikto nevysvetlí, že zdravá strava a šport pomôže...tak sa trápia a svoj žiaľ zajedajú...
Nehovorím, že vy ste tí nezodpovední rodičia, ale keby sa dnešní rodičia viac zaujímali o svoje deti namiesto vypisovaní na fb, ....keby oni boli spokojní samí so sebou, tak by boli aj ich deti...Chvála Bohu ja mám doma dobrý vzor a niečo ako skúšať koľko moje telo vydrží pri anorexii, alebo riskovať pri rezaní...NIE, od toho si ja držím odstup...ale iné nie...teraz je neskutočne veľa dievčat aj chlapcov, ktorí majú veľa problémov...A KEBY STE SA POZERALI V MESTE POZORNE, tak si všimnete jednu vec:nie sú tučné dievčatá...sú buď nezdravo tučné dievčatá, alebo choro vychrnuté...táto generácia ide doriti...už nemôžem z toho keď sa dozvedám, že tá sa reže tiež, tieto chcú skočiť pod vlak a NIKTO to nerieši a JA im musím pomáhať....Takto sa spýtam:akú výchovu im dávajú ich rodičia, keď toto robia?
A áno..vy keď ste si vo vašej dobe uvedomili, že ste pribrali, čo ste robili? išli ste sa prebehnúť na dvor a jednu nedeľu ste si nedali koláčik od mamky...ale čo robia dnešné baby? Idú na net, hľadajú si články typu:ako sa stať anorektičkou? ... ako schudnúť? A čo nájdu? NEJEDZ A SCHUDNEŠ...Ale zabudnú tam dopísať jednu maličkosť...správne by to totiž bolo:nejedz a schudneš....ale potom aj zomrieš...
Keď si poviete, že som ešte decko, že ešte nič o živote neviem...kľudne...ja viem, čo viem...a viem, že so omnoho rozumnejšia ako NIEKTORÍ rodičia, lebo vidím ako sa moje kamarátky, kamoši správajú...keby som hneď teraz mala dieťa, tak by som ho vychovala lepšie ako niektorí rodičia vychovávajú svoje deti...s týmto treba niečo robiť, lebo je to už vážne zlé s generáciou touto...veď život je taký KRÁSNY!
geny robia veľa, lebo od génov dosť aj závisí ako sa ti bude ukladať tuk v tele. Ak je matka tlstejšia je veľká pravdepodobnosť že aj dcéra bude mať vysoký nábeh na obezitu.
Veľkým problémom slovenských dievčat a žien je že neraňajkujú a tiež máloktoré poriadne obedujú, buď si len niečo malé zobnú a keď sú doma najmä poobede idú skoro vyžrať celú chladničku a hádžu do seba všetko čo vidia od jogurtov, šalátov, vajec, zmrzlín, chipsov, keksov, čokolád, zaváranín, šuniek, klobás, salám, párkov, pečiva a iného. To je veľký problém
raňajky 0
obed máločo
večera veľa
A áno problém je aj ten že sa veľa vozia v autách aj na mále vzdialenosti. Práveže chôdza je zdravšia ako také bicyklovanie lebo pri chôdzi je zapájané svalstvo celého tela zatiaľ čo na bike ide len o nohy.