Dobry den.
Chcel by som kupit poriadny matrac lebo mam od mala stale taky isty a stary a a nespavam roky dobre uz .... na nete je tolko roznych matracov -sendvicove , taskove , pruzinove atd ... meriam 188cm a mam 100kg a pozeral som po sendvicovych a penove ale pruzinove vobec nechcem . Tiez neviem tvrdost , rad spavam na boku a chcem kupit matrac 200x140 ak by ste nieco vedeli a dost rozmyslam aj nad ortopedickym .
Matrac by som chcel kupit z rajmatracov, maju tam dost velky vyber ... ak mozem poprosit o rady , dakujem
Aky matrac kupit?
To je otázka - aký matrac vybrať? Výber matraca vie byť zložitý, lebo ho vyberáme raz za veľa veľa rokov, nestojí pár eur a nákup ovplyvní to, ako sa nám nasledujúce roky bude spať. Do rozhodovania vstupuje viacej faktorov: kvalita, referencie, tuhosť, vek a podobne, ktoré je treba schváliť veľmi presne. Kompletný návod ako si poradiť s jeho výberom nájdete tu: www.barige.sk . Je v ňom naozaj všetko. Je to najdetailnejší slovenský a český návod. Odporúčam prečítať :)
Ucite odporucam pre spanie na boku tvrdsi matrac, na makkom vas bude boliet chrbat, budete sa do neho "prepadat" , dobre tvrdsie matrace ma ikea, na povrchu moze byt aj makksia pamatova pena. Mozete skusit aj ortopedicky matrac, napr tento na uvolnenie platniciek chrbtice v spanku 24nabytok.sk
odtial som si vybral ja
Dobrý deň, čítala som si zopár fó a tak som si sama objednala madrac z detskapostel.com, nikdy, nikdy to nerobte. Čistý formaldehyd, nielen že mi prišlo niečo čo som nechcela, ale ten smrad! po dvoch hodinách čo som ho mala v spálni som sa začala cítiť nevoľne a to som ani na ňom nebola! nechala som ho vyzlečený na posteli. Vrátenie tovaru je u nich neuveriteľný problém. Ako človek z bytu som ho ani nemala kam dať, tak strašne smrdel. Zvracanie, bolesti hlavy. Uvažujem, že ich normálne aj nahlásim na nejakom úrade, takže, neodporúčam!
Za mňa je jednoznačná voľba Dormeo. Síce sú tam matrace trocha drahšie od konkurencie, ale môžeš ušetriť napríklad cez túto stránku: www.kodino.com Za tú kvalitu sa fakt oplatí priplatiť, veď v posteli stráviš až 1/3 svojho života a nie je dôležitá dĺžka spánku, ale kvalita. Prednedávnom som čítal knihu Prečo spíme? a spánok je naozaj naozaj ešte dôležitejší, ako si mnoho z nás myslí, takže výber určite nepodceň. Mne sa osvedčil 3-zónový matrac, ale každému vyhovuje niečo iné. Učite sa oplatí aj otáčat matrac a to minimálne raz za mesiac, ako som sa dočítal.
My mame tiez velmi dobru skusenost so sconto nabytkom ,mozem doporucit len :)
Dakujem!! :) budem to muset popozerat, preskumat, urcite nieco objedname
Ja môžem za ns tento doporučiť pre deti sconto. sk/artikel/413856000 práve že v sconte nm ho poradila pani predavačka, že je dobrý
Ahojte, aky matrac by ste doporucili pre deti? Dakujem.