Velká vačšina z nás čo si píšeme na tomto fóre sa stravuje varenou stravou. Vtedy majú pre nás veľmi dôležitý význam čerstvé šťavy, pretože zásobujú naše telo živými elementami a vitamínmi, ktoré vo varenej strave nie sú. Šťavy sa veľmi rýchlo vstrebú a slúžia k obnove a výžive buniek, žliaz..., bez zaťaženia zažívacieho ustrojenstva. Dúfam ,že si "pokecáme" o liečivých, čistiacich, detoxikačných účinkoch , ale aj "šťavičkách každodenných", ktoré dopĺňajú náš jedálniček. :)))
Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy
Tak dobrú noc všetkým ,-)
A jabĺčko upravuje trávenie a stolicu :)) Ale takýto istý účinok ma pre mňa, možno aj lepší, hrozno :)
Očuj pištík, pri čítaní tvojho jedálničku mám zo seba normálne pocit, že jem katastrofálne, že jem samé energetické potraviny.. Ako to tak dokážeš si nedať nejakú aspoň sladkú sušienku, alebo kúsok čokoládky??
damaxy, pisem z vlastnych skusenosti, mavala som vselijake problemi so zaludkom, myslela som ze je to zo stresu, asi sa aj tym oslabil, ale ked jem ovocie na lacno kedykolvek aj vecer nesposobuje mi problem, ani ovocne stavy
Pišta,k tým jabkám na večer- som čítala,že posobia zle na pečen.Vraj to kvasí.Inak som počula,že je to negatívna potravina,to znamená,že viac energie sa spotrebuje na jej strávenie ako energie,ktoru nám dodá.To možu uvítat tí,čo chcu chudnut.Bude na tom čosi,lebo ja po jablku som vždy mala pocit vyhladnutia.
Igriska, uff, uz si mi chybala :)) Ratúúúj..:)
:))))), nestiham si vsetko precitat , ale uz sa tesim .
Dakujem Pista,dakujem za namahu.Musis sa citit a vyzerat vyborne aj ked urcite je to trosku aj o odriekani,kto by nemal rad cokoladu?Dalsi poznatok ktory prilozim k ozdravovacim krokom.Prajem Ti krasny vecer!
Neviem, či je toto ukážkový jedálniček, ale napíšem ti, čo som dnes jedol ja:
-ráno jablko, desiata pomaranč+grep, obed zeleninový šalát+tofu, olovrant:zelený hrášok ale plný tanier :), večera celozrná ryža+broklica a karfiol, ak budem dlhšie hore dám si ešte –banán. (pomedzi to bylinné čaje+riečna riasa Chlorella., ), už som o tom písal.
Včera som mal napr.na obed rybu + zel. šalát. Raz za čas si dám.
Ale pozor, pri takejto strave sa stromy v hore rúbať nedajú:)
Ahoj Pista,
cita sa to vyborne,mozem sa opytat ako by mal vyzerat taky ukazkovy denny jedalnicek?Rano ovocie,vecer ovocie,znamena to len jedno tuhe jedlo denne?Dakujem.