Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy

Príspevok v téme: Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy
igris

Velká vačšina z nás čo si píšeme na tomto fóre sa stravuje varenou stravou. Vtedy majú pre nás veľmi dôležitý význam čerstvé šťavy, pretože zásobujú naše telo živými elementami a vitamínmi, ktoré vo varenej strave nie sú. Šťavy sa veľmi rýchlo vstrebú a slúžia k obnove a výžive buniek, žliaz..., bez zaťaženia zažívacieho ustrojenstva. Dúfam ,že si "pokecáme" o liečivých, čistiacich, detoxikačných účinkoch , ale aj "šťavičkách každodenných", ktoré dopĺňajú náš jedálniček. :)))

Magda123

Ahojte, s mojimi deťmi si pravidelne pripravujeme rôzne ovocné či zeleninové šťavy. Najradšej máme kombináciu banán, jahody, mango, mrkva či melón. V období chrípok pridávam hlavne pomaranče, grep ale aj limetky. Pridávam tip na zaujímavý článok o ovocí a zeleninke www.eujuicers.sk :-)

masti01

Takže na kašeľ odporúčam žuvať aníz až pokiaľ dráždenie na kašeľ neprestane, prežúvať až pokiaľ sa v ústach nezmení na tekutú kašu,a viac krát opakovane si nasypať aníz do úst a pokračovať tak isto, prípadne doplniť o kloktanie hrdla teplou slanou vodou..

simka111

Kedy je najvhodnejšie pit ovocne štavy???
Plati to iste co pri celom kuse ovocia ze nemam miesat z inym jedlom????
alebo mozem pit kedy chcem..kedy maju najvacsiu ucinnost????????

Dandy1111

Prosím Vás, pomáha červená repa aj na menštruáciu?Myslím,či dokáže urýchliť menštruáciu aj o niekolko dní? Lebo o mesiac by som chcela dostať menštruáciu aspon o týžden skôr a neviem ako nato, čo mám piť a jesť,prípadne tabletky... Dakujem

Verinoka

Uplne uzasne su jahody.
V jednom clanku som citala, ze v USA prebiehal vyskum a zistilo sa, ze jahody maju NAJVACSI ANTIOXIDACNY UCINOK zo vsetkych druhov ovocia. Su uzasne svojou schopnostou likvidovat oxidujuce volne radikaly.

Velmi motivacny clanok o prekvapivych ucinkoch jahod som citala na -odkaz odstránený-

Aj ked jahody nepatria k tomu najlacnejsiemu ovociu, su skvelym detoxikacnym ovocim...

Merlina-BA

Velmi zaujimavy zdroj informacii o surovych stavach a ocistnych ovocnych kurach som nasla na jednej stranke.
Koho zaujima, posielam linky. Velmi motivacne citanie.
Zoznam vsetkych ocistnych kur: -odkaz odstránený-

Prave dnes rano tam vysiel novy clanok o uzasnych ucinkoch ceresni - -odkaz odstránený-
tak idem vyskusat, kym este su ;)

malucky

Da sa schudnut 3-7 kg za mesiac, bez jo-jo efektu.Ranajky a vecera s doporucenim odbornika a obed,co chces.Odskusala som to s manzelom a teraz len udrzujem hmotnost.Pozri na -odkaz odstránený-

Alternativa

Ti, co ste chodili do tejto temy viete, ze som velka propagatorka nielen bananov, ale hlavne grepfruitov a pitia grepovej stavy na lacno - z cerstveho grepu. Vcera som bola na prednaske lekara a chcem Vam tlmocit novy poznatok:
GREP obsahuje latky so vzacnou schopnostou - blokovat synteticke latky pri ich prenikani do organizmu. To je uzasne, ked clovek ma vyvazenu stravu, neje ziadnu "chemiu". Cize velke + pre grep pri izolacii neziaducich kontaminantov, aby sa do nasho tela nedostali. Ale POZOR: pri uzivani liekov zabranuju tieto latky ich vstrebavaniu do organizmu. Takze tolko o grepe :D