38r chlap a nema ani auto ani byt!

Príspevok v téme: 38r chlap a nema ani auto ani byt!
Nika78989

Ahojte, ma to vyznam vobec s takym chlapom tahat?? Ved to je vizitka chlapa, ake ma auto, kde byva a pod.! ked moj frajer v 38r byva v podnajme a nema auto, to nemoze nic ine znamenat, len ze je lenivy (je zdravy, nema fyz. postihnutie) a teda neschopny financneho postarania sa o seba.. podla mna to do buducna znamena, ze celu fin. stranku rodiny budem musiet tahat ja, lebo on si nevie zarobit ani na zivotu nevyhnutne veci... niesom zlatokopka, ale nejaku uroven potrebujem. ake mate nazory vy?

Lulu2011

teraz som niektor eprispevky precitala, no mas hypoteku, to aj my, to tiez nie je ziadna slava :( bud rada, ze aj on nema, to by bol uz masaker

Lulu2011

a ked to nemas ty, si tiez neschopna? ;)

pokial sa nevala doma a pracuje, tak je to ok, vela ludi tak zije, pokial nemal stastie na podedeny byt ako sa mal k nemu podla teba dostat? ved na Slovensku si z tých platov neeexistuje, ze kupis byt, pokial je dobry clovek, nie je flakac, pracovity a pracuje, lubi ta, nebrala by som to tak hystericky

gamm

ja chapem ze autorka chce muza ktory je zodpovedny a pouzitelny do zivota aj po tej praktickej stranke. samostatny a tak. ale nie som si celkom isty nakolko je Nika, ale aj ine diskuterky v tejto teme, tak povediac v obraze.
nemat auto by som za az taky nedostatok nepovazoval. bez auta sa da zit. auto niektori ludia ani nechcu pripadne to nepovazuju za az take dolezite. hlavne ked je v meste dostatocne zabezpecena mestska doprava. mozno sa podaktori aj boja jazdit. kazdopadne dost velku ulohu hra aj mentalita slovakov. kazdy by chcel mat vlastne auto, najlepsie dve, tri. potom ze tu mame auto na aute.
palcivejsi problem su byty. k bytu sa ludia snazia dostat rozne. mnohe dvojice si beru hypotekarny uver. lenze zadlzia sa na dlhe roky s neistou buducnostou. kto vie dokedy bude mat pracu ? a aj ked je ten clovek sikovny a vie podnikat alebo sa zvrtat na trhu prace, este stale nevie ci partner neodide, neochorie, neumre, alebo ci nebude treba davat peniaze z nejakych necakanych dovodov niekde inde a uz budu odtekat... a zobrat si uver sam je tiez o hubu.
niektore pary sa dostanu k bytu nejakym sposobom cez rodicov zeny, alebo jeho rodicov. to je skor stastie, zalezi od okolnosti. pripadne ked chce mat dvojica "svoje" hniezdo tak su v podnajme. co ale nie je ziadna velka vyhra.
velkou pomocou, najma pre mlade rodiny by boli najomne byty. lenze najomnych bytov je na slovensku ako safranu a ked tak tiez nie prave najlacnejsie. lenze ich cenu by mohla znizit konkurencia, ktora vsak na slovensku nie je. zial nedostatok tychto bytov bol sposobeny ich velkou privatizaciou po prevrate. problemom je ale aj mentalita slovakov. vela slovakov este stale chape taketo byty ako byty pre socialne slabsie vrstvy. preto chcu mat vlastny. mozno je to pocitom ze ked mam svoje mam vacsiu istotu. paradoxne vsak je ze mozno by sa mnohym mladym rodinam a parom ulavilo keby mali moznost najomnych bytov. mozno je to aj pradstava ze kto si nekupil svoj byt tak sa este ako keby neosamostatnil. mozno sa to pre mnohych spaja so socialnym statusom.
pritom je to ale vsetko paradoxne. v zahranici, paradoxne v tych bohatsich krajinach ako napriklad hned susedne rakusko, alebo nemecko, britania, su najomne byty ovela beznejsia zalezitost ako u nas. niekde tvoria az 50% z celkoveho poctu bytov. u nas len tusim okolo 5% ci 4%. je sice pravda ze v tychto krajinach to podporuje aj stat, samosprava, ale je to aj inou mentalitou. mnohi z tych ktori tieto byty preferuju si jednoducho nechcu komplikovat zivot nejakym hnusnym uverom. kto chce moze, ale aspon ze ti ludia tam maju na vyber. a potom mozno aj ten socialny status si nespajaju vsetci s autom a vlastnym bytom.
hold, mozno to raz pride aj sem. trosku som sa rozpisal, ale nie kvoli autorke, kvoli bytovej situacii a lutujem mnohe mlade pary s detmi alebo bez. je to tu na figu

brrrrrrrr

preco odsudzujete zadavatelku?
chlap sa ma vediet postarat o svoju rodinu!
nema to nic spolocne so zlatokopkami!
je to zodpovedny vyber, ak chlap v 40.-ke nema nic, o niecom to vypoveda. viem pochopit, ze nema byt, auto, ale mal by mat aspon nasporene, teda, ak tuzi po robote a nie je bohem, ktory zije iba pre dnesok, aj taki su, akceptujem, ale taki si nemaju co zakladat rodiny a od takych utekat

Razmozno

Nika :Frajer x5 barak nový a 5 uznesení na súde 5 rozvratenych rodín kvôli jeho pristupu k vyplacaniu mzdy zamestnancom!!!Takého ti dohodim.....ale províziu chcem a nejaké to súkromné dvd s tvojím určite silikonovym telom.

burn the sun

tak ja som toho mal v 20tke viac, nez 99% chlapov v ktoromkolvek bode svojho zivota.. a co z toho? velke H. zeny si nevazia chlapa, pokial nie je grazel.. to je hlavna priorita.. nie majetok.. aj tak sa s tym raz kazdy jeden po jednom zadrhne..

kafe

Nika a vy sa niekedy aj rozprávate? Chce on deti, svadbu, rodinu, žiť s tebou a pod? Ak ste spolu 4 roky, tak je naozaj najvyšší čas, aby ste si to vyjasnili a vedeli o sebe VŠETKO. Aj to, aké má dlhy. Určite by som sa nehrnula do svadby, pokiaľ má chlapec dlhy, tak NIE. Ty sa divíš, že je nervózny, keď mu krachuje firma a veci proste nevychádzajú ako by on chcel? Možno sa to vlečie už dlhší čas a jednoducho NENI TO UZAVRETÁ ZÁLEŽITOSŤ, tak ho to trápi. Veď je chlap preboha, sám cíti potrebu prezentovať sa svojou prácou, úspechmi a ono to nejak nejde. Ja osobne by som od takého chlapa neodchádzala, lebo určite má na to, aby aj uspel. Ale tu je ten háčik, čo ak neuspeje? Stojí za to? Je to dobrý chlap? Vážiš si ho? Ľúbi ťa? Nemusíte byť spojený majetkovo a právne, ale môžete spolo krásne žiť (teda ak vám to klape). Mali by ste si vyjasniť ako chcete ďalej žiť, či spolu, ako je schopný doriešiť si veci ohľadom firmy, či sa dokáže o teba postarať, keď by si bola na materskej... jednoducho sa rozprávajte spolu. A rozhodne sa nenechaj zaťahovať do jeho finančných problémov, jasne mu povedz, že s tým mu pomôcť nemôžeš, jednoducho na to nemáš. Ale môžeš mu byť oporou, môžeš tam byť pre neho keď príde z práce domov. Neviem čo je to za chlapa, či neni moc zdrvený z tej svojej firmy, lebo ak chlapec vôbec nežije, nevie relaxovať a pustiť svoje problémy aspoň na chvíľu z hlavy... čo je to potom za život? Ale ty vieš ako sa s ním cítiš a ako fungujete. Ak by v budúcnosti neuspel, ty tým predsa neutrpíš žiadnu ujmu - máš kde bývať a máš svoju prácu. Ale ak by sa chlapovi darilo a on sa z neúspechu pozviecha :) ej, to by bol život!! Možno fajn a možno nie, neviem. Každopádne, chlap si veľmi cení ženu, ktorá pri ňom stála v ťažkých časoch. Ak je to dostatočne pevný chlap, ktorému zas neprepne z úspechu a peňazí a nezačne sa správať ako blb. Ja ho nepoznám. Ty vieš, čo je to za chlapa a či ti za to stojí, risknúť to s ním.

milli11

Moj sucasny ma len auto, aj to obycajne a byva v byte so zvyskom rodiny. A napriek tomu ho mam rada, obaja sme si zazili svoje a mame ine priority. Nebol sice neviniatko, ale padol na hubu a poucil sa.