Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

38r chlap a nema ani auto ani byt!

Príspevok v téme: 38r chlap a nema ani auto ani byt!
Nika78989

Ahojte, ma to vyznam vobec s takym chlapom tahat?? Ved to je vizitka chlapa, ake ma auto, kde byva a pod.! ked moj frajer v 38r byva v podnajme a nema auto, to nemoze nic ine znamenat, len ze je lenivy (je zdravy, nema fyz. postihnutie) a teda neschopny financneho postarania sa o seba.. podla mna to do buducna znamena, ze celu fin. stranku rodiny budem musiet tahat ja, lebo on si nevie zarobit ani na zivotu nevyhnutne veci... niesom zlatokopka, ale nejaku uroven potrebujem. ake mate nazory vy?

zarobsisama

Setrit, setrit, robit, robit, a potom co najskor dostat infarkt a nahonobeny majetok prepisat na krasnu milu emancipovanu asertivnu zenusku, tak si to myslel Dusan o tej zakladnej povinnosti muza? Lebo poznam nejedneho co takto v 40tke skoncil ked si mal akoze zacat uzivat to co dosiahol, po tych vsetkych stresoch, odrobenych dnoch a odopierania. A uzila si akurat jeho zena ktora sice tiez aspon setrila, ale hlavne seba. :D Radsej si treba uzivat kym sa da a venovat sa hlavne sebe, lebo nikdy neviete ako dlho tu budeme a urcite nechcete umriet v praci.. nahromadeny majetok, peniaze ci potesenia ktore sa za to daju kupit a ani splnenu "chlapsku povinnost" si urcite v hrobe uz moc neuzijete :D

DusanDusan

ja by som hypoteku nebral ani uver. Zadlzi sa clovek na 20 30 rokov. Je lepsie ist na rok ci viac do zahranicia a poriadne si zarobit a usetrit ako sa viazat bankam na krk. Potom je len problem s splacanim uveru ak clovek pride o pracu alebo vazen ochorie a zadlzuje aj svoju polovicku ci rodinu. Hypoteky su humus. Treba ist do sveta, poriadne zarobit a setrit a setrit a clovek si moze zabezpecit byvanie priamo v hotovosti ci uz na mensi byt, dom alebo auto.

38rocnyCHLAP

Ak vie niekto ekonomicky naratat do 5, tak mu musi byt jasne, ze:

- vlastnit male auto, je takemu chlapovi zbytocne, ak ho nema efektivne na co vyuzit. V drvivej vacsine pripadov je vlastnictvo auta luxus.

- vlastnit maly bytik tiez neni vyhra, ak ten chlap planuje so zenou nejaku buducnost, alebo stahovanie.

Zene sa nemusi pacit byt, ani lokalita.

- a podnajom - nemusi znamenat tiez vyhodu, ak je drahy.

Taky chlap moze kludne byvat u babky, rodicov, kamarata - delit si mozu naklady na byt a nemusi byt ani v podnajme, ci vlastnit byt.

Moze akumulovat svoje financie a ked to bude treba, moze ich pouzit na novy byt /alebo bude mat na lepsiu hypoteku nan/.

Pritom nemusi vlastnit auto, naklady bude mat minimalne a maximalizuje uspory a investicie.

A s pripadnou parterkou, ktora bude stat za to, si mozu kupit byt /ci tu hypoteku zobrat/ teoreticky kdekolvek.

No a na prvy pohlad sa to moze zdat, ze je to chudak, ktory je neschopny a opak moze byt pravdou...

Potom si taky moze povedat, ze nemusi o svoji financiach, vesat jej ich na nos, nech ho nechce pre ne, ale pre neho samotneho. Takze moze mat taky autofilter na zlatokopky :-D

DusanDusan

spravny chlap ktory sa vie o partnerku a pripadne potomstvo postarat by uz mal kazdopadne vlastnit aspon male auto a nejaky ten bytik ci uz v podnajme alebo vo vlastnom byte. Na 38 rokov je to takmer samozrejmost u muza. My muzi sme ti ktorych povinnostou je vediet zabezpecit partnerku. Vzdy to tak bolo ze muz bol ten dravejsi a priebojnejsi. Muz bol ten ktory sa mal postarat o blaho svojej rodiny. Ten tvoj je neschopak. Ja sa ani nedivim zenam ktore takychto muzov zdaleka obchadzaju. Ak zena vidi na muzovi ze nieje schopny zabezpecit tieto istoty tak hlada inde. Muz by sa mal snazit a vediet postarat o svoju milovanu zienku. Nie ona, mne sa napr. vobec nepacia zeny karieristky sebavedome ktore sa spravaju v praci ako muzi a prahnu po kariere. Mam rad zeny ktore sa spoliehaju na svojho muza ale zase nie ako zlatokopky ze len otrcia vaginu a myslia si ze to staci. Nie, pracovat ale zarabat viac a dostatocne by mal muz nie zena.

Razmozno

Presne preto že si taká zvedavá a poza chrbát sa vypytuješ ti nič o svojich aktivach nepovedal.Rozumne robí zlatokopky nech kopú ale základy na dom.

38rocnyCHLAP

Nika78989 13.03.15 17:50 -

38 rocny chlap ak nema auto a byva v podnajme, znamena to len, ze nema auto a byva v podnajme. Vsetky ostatne zavery si si urobila ty sama.

Moze mat byt, dom, pozemky, ci podnikanie... len o tom nevies. Pripadne v ramci pravnej ochrany, mohol to aj na niekoho prepisat s pravom dozivotneho dozitia a podpisanou zmenkou.

Ak je bohaty, tak je pravdepodobne, ze nebude to len tak roztrubovat. Mozno ani zene nie.
Ze byva v podnajme ? Niekedy je vyhodnejsi podnajom /a flexibilnejsi/, ako vlastnenie nehnutelnosti a naklady s nou spojene.

Co sa tyka auta - existuje pesibus, bicykel, MHD, taxiky atd. Ak sa prepravuje na kratke vzdialenosti, alebo sporadicky, tak z ekonomickeho hladiska, je auto luxus. Asi nemas dobry prehlad o celkovych nakladoch na vlastnictvo.

A ze nic nema nasetrene ? Odkial vies...? Chvalit sa tym nemusi. Moze mat akcie, dlhopisy, vlastnit fyzicke zlato, ucty v SK ci zahranici, ci online bitcoinovu penazenku s dobrou sumou.

Mimochodom, dom aj auto, pokial nie su vyuzivane na podnikatelske ucely, neprinasaju zisk - su pasivom, ktore ta obera o financie. Pretoze do nich musis neustale davat nejake peniaze na prevadzku, opravy, poplatky, atd.

Len pre zaujimavost, co mas ty ?

20 rocnu hypoteku /pasivum/, nejake ojazdene auto /tiez pasivum/.

Keby si predala co mas, aby si pokryla co dlzis, dostala by si sa aspon na nulu ?

Ak nie, tak si na tom horsie, ako on....

Lulu2011

jedine si najst takeho s bytom :) ono je fakt strasny problem, ze pri 400 e platoch, maju ludia hypoteky, velke stastie maju ti, co maju podedene a ked sa stretnu dvaja takí, ako my s muzom napr. ze ani jeden nema nic podedene, je to len prebijanie sa zivotom a tras, co bude

gamm

hej aj ja som si precital ale musel som vyslovene hladat. nabuduce by sa patrilo napisat do prveho prispevku ako sa veci maju lebo ked porovnam co je v uvodnom a co v ostatnych je to isty rozdiel. v tom prvom posobi ako dost iny clovek.
kazdopadne ta situacia s bytmi lahka nie je a necudujem sa ked ma niekto problem s bytom a nemala by si sa ani ty hoci splacas uver. zadlzit sa na 20r rokov je o hubu a nizsie som sa k bytovej situacii na slovensku vyjadril. kazdopadne poznam par kde ona prisla k bytu cez rodicov a on svoj taktiez nema ale proste do domacnosti prispieva a maju uz dieta. ona ho za to neodmieta. no dobre, ma auto. robi ho to lepsim od tvojho ?
kazdopadne nechce sa mi zase patrat ale kompromisom by bolo keby sa snazil apson dobre zarobit a ulahcil by splacanie aby ste mohli spolu nejak lahsie zit. nikde nie je napisane ze chlap musi mat byt. moze ho mat zena, akurat ze chlap by mal, ako tu uz ktosi pisal, potom preukazat snahu v niecom inom. napriklad v dobrom zarobku. da sa to rozne nakombinovat, zalezi len na ludoch