Nosila som tie pančuchy asi tri mesiace, potom prišlo leto, to sa už nedalo, nevydržala som viac v nich, to bolo pre mňa proste utrpenie. Ale najhoršie je, že ani po tých troch mesiacoch som nevidela žiadnu zmenu, nič.
Kŕčové žily
Leczenie kŕčových žíl môže zahŕňať nosenie kompresívnych pančúch, ktoré pomáhajú zlepšiť krvný obeh a zmierniť opuchy a bolesť. Medzi ďalšie možnosti patria skleroterapia, laserová terapia alebo chirurgické zákroky, ktoré odstraňujú alebo uzatvárajú postihnuté žily. Konzultujte sa s lekárom, aby ste zvolili najvhodnejšiu metódu liečby podľa závažnosti vášho stavu.
nie, nebola, ved toho sa asi aj bojim, ze by mi oznamil cosi taketo. to sa pravdepodobne uz riesi rovno operaciou, nie?
Nebola si s tým nikde? Že či netrpíš náhodou žilovou nedostatočnosťou? Lebo aj mamine to teraz nedávno diagnostikoval lekár.
tiez si robim casto take prestavky, ale ono to je koniec koncov aj tak jedno, pretoze tie nohy vecer aj tak bolia. :)
A lepšie? Zabralo to? :D Mne by asi ani toto nepomohlo a proste by som to vypla, dovi :D Lebo veď nestihnem si porobiť.
no len niekedy sa proste tak zabudneš pri práci, že aj niekoľko hodín obsedíš v rovnakej polohe. jasné, že to nie je najlepšia cesta, ale stáva sa to aj mne, som si toho vedomá. :/
snažím sa to nerobiť, už aj pripomienku som si nastavila, aby som sa proste postavila, ponaťahovala :D
Prave preto je potrebne si robit casto pauzy. Aj ked teda kratke, ale hlavne, ze su. Za ten cas sa aspon na chvilku to telo dostane do inej polohy, je to rozhodne lepsie ako nic.
tak potom je to jasne, vsak ked sedis tak dlho, tak trpi cele telo, nielen tvoje nohy. chrbtica, krk, hlava, proste vsetko.
Ja mávam tie kŕče napríklad aj počas dňa, to nie je len keď spím/ležím. Vtedy by som povedala, že sa mi to stáva menej často, keď som v horizontálnej polohe. Ale ja pracujem za pc, celý deň sedím, a to je rozhodne problém pre tie nohy. V práci to pociťujem najviac.
Kŕčové žily označujeme ako vakovité rozšírenie steny podkožných žíl. Žily bývajú stočené a vystupujú nad úroveň kože. Zvyčajne majú tmavomodrú farbu. Najčastejšie sa vyskytujú na predkoleniach.