Kŕčové žily

Táto diskusia patrí k článku: Kŕčové žily
Kŕčové žily

Kŕčové žily označujeme ako vakovité rozšírenie steny podkožných žíl. Žily bývajú stočené a vystupujú nad úroveň kože. Zvyčajne majú tmavomodrú farbu. Najčastejšie sa vyskytujú na predkoleniach.

vveronicka

vsetko:) aj bicykel, korcule, obcas tenis. pisem, ze som aktivny sportovec, co ti len napadne, to robim :D takze tato teoria teda absolutne pada tym padom :D

erittrea

A aj behávaš či len cvičíš doma s činkami/pilates alebo tak? Lebo ono je to inak dosť rozdiel, že aký šport vykonávaš.

vveronicka

tak toto robim bezne, ja tym, ze aktivne cvicim, tak si proste po cviceni viem zakazdym dopriat ladovu sprchu. u mna bezna vec.

erittrea

Ono takto pri varixoch vie dosť pomôcť aj beh či sprchovanie nôh studenou vodou. Akože jasné, že keď ich už raz máš, tak ti tieto veci nohy zázračne nevyliečia, ale ako prevencia super.

4gabriela58

a to je akoze odporucane nosit to este dlhsie ako tri mesiace? neviem, ci by som to dala, najma teda v tych horucavach ako pises. a teraz ako je vonku, no fuj. ale kazdopadne je mi to take zvlastne, lebo ten moj doktor mi o pancuskach nepovedal ani slovo. ale tak my mame dost dobre vztahy, to je taky kamos :D mne odporucil uzivat Devenal na krcove zily, ziadne nosenie pancuch.

envelin

Nosila som tie pančuchy asi tri mesiace, potom prišlo leto, to sa už nedalo, nevydržala som viac v nich, to bolo pre mňa proste utrpenie. Ale najhoršie je, že ani po tých troch mesiacoch som nevidela žiadnu zmenu, nič.

Adamcova

Leczenie kŕčových žíl môže zahŕňať nosenie kompresívnych pančúch, ktoré pomáhajú zlepšiť krvný obeh a zmierniť opuchy a bolesť. Medzi ďalšie možnosti patria skleroterapia, laserová terapia alebo chirurgické zákroky, ktoré odstraňujú alebo uzatvárajú postihnuté žily. Konzultujte sa s lekárom, aby ste zvolili najvhodnejšiu metódu liečby podľa závažnosti vášho stavu.

vveronicka

nie, nebola, ved toho sa asi aj bojim, ze by mi oznamil cosi taketo. to sa pravdepodobne uz riesi rovno operaciou, nie?

dobraja

Nebola si s tým nikde? Že či netrpíš náhodou žilovou nedostatočnosťou? Lebo aj mamine to teraz nedávno diagnostikoval lekár.

vveronicka

tiez si robim casto take prestavky, ale ono to je koniec koncov aj tak jedno, pretoze tie nohy vecer aj tak bolia. :)